Da hun nesten hadde oppnådd sin hensikt, dukket bestemoren Clara opp, henne som hun hadde påkalt så mange ganger for å få hjelp til å dø, med den besynderlige tanken at det ikke var noen vits i å dø, for dø, det gjorde man i alle fall, men å overleve, for det var et mirakel.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Åndenes Hus er kanskje den aller beste boka jeg har lest. Gull på de fleste sidene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes Carolina De Robertis' debutroman Det usynlige fjellet er bedre, ganske like de to.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg bare lest forhåndsomtalen til (veldig positiv sådan må vite!), ikke fra perm til perm. Mye mulig den ender opp som sommerferielektyre :-) Har ei lita liste med bøker på menyen allerede men har alltid plass til godt lesestoff, veit du. Takk for anbefalingen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da fant jeg boka. Den blir lest om kort tid. En hundrelapp bare :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig; jeg er nysgjerrig på hva du synes når den er lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er jeg 109 sider avgårde i Det Usynlige Fjellet. Det har vært en god start! Lett og flytende språk, historien interessant. Lenge siden jeg leste Åndenes Hus, men jeg mener å huske at Isabel Allende sin bok var mer detaljrik. Jeg måtte stanse og lese om igjen setninger og av og til hele avsnitt. Fortsettelsen til de Roberts blir spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan godt hende Allende sin er mer detaljerik ja men mener å huske det omvendt. Hmm. Men de Roberts er helt klart mer poetisk, var mange avsnitt og setninger jeg falt for.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er Det Usynlige Fjellet lest ferdig :-) Ei fantastisk bok! Personene var så ekte med sine sterke og svake sider, kvinneskikkelsene kom nærmest ut av boka insisterende på at deres historier var sanne. Jeg lærte mye om Uruguay sin historie via persongalleriets dagligliv og prøvelser, en historie jeg visste lite om, viste det seg. Jeg visste aldeles ikke at oppstandelsen/opprøret fikk så store konsekvenser som Salomè opplever, og lengden på den. Jeg synes dette historiske dramaet ikke står tilbake for det som skjedde i Argentina.

De Robertis sitt språk er tidvis suverent, både poetisk og full av gullkorn. Jeg finner skrivetekniske perler som f.eks Toni Morrison var/er eksponent for, med ganske lange setninger hvor kommaene ikke hindrer flyten i teksten - som igjen er med på å gjøre denne boka til en sidevrenger.

Akkurat nå er jeg ikke skråsikker på at Åndenes Hus er bedre enn Det Usynlige Fjellet. Så om ikke altfor lang tid må førstnevnte leses på ny. Tuuusen takk for anbefalingen du ga :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å utrolig herlig at du liker boka like mye som jeg gjør. Full klaff altså!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kommer garantert til å lese boka igjen innen et par, tre år. Thanks to you :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er det mange år siden jeg tok for meg Åndenes Hus, og sånn sett bør jeg "oppdatere" meg på nytt. I løpet av dette eller neste år gjør jeg nok det. Gleder meg allerede :-)

Ellers er jeg godt over halvveis med boka til De Robertis. Dr. Santos gikk akkurat ut døra for å reise fra Eva og ungene, tilbake til Buenos Aires ;-) God bok med, som du sier, poetisk språk, og jeg koser meg med den mellom jobb, trening, oppussing av en gang - og badmington med yngste dattera mi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Monika SvarstadTurid KjendlieKirsten LundBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethIngunn SOleMorten MüllerTanteMamieHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTheaEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly Duck