To ting var det maktpåliggande at tilhøyrarane fekk vita. For det første ville dei aldri bli takka for sin historiske innsats. For det andre måtte det seiast at berre dei sterkaste og reinaste var i stand til å drepa kvinner og barn, utan å ta skade på si sjel. Berre dei sterkaste, og reinaste, i ånd og gjerning ville vera i stand å gå gjennom livet med slike gjerningar på samvitet. Dei sterkaste og reinaste, og mest intelligente. Dei beste, med andre ord. Slik var det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ekkoet av dette lyder fremdeles, blir vi grundig minnet om på dagen i dag. Da jeg hadde lest dette avsnittet, og lest det igjen, måtte jeg ta en pause. Slik tenkte altså Fløgstads forteller og hans likesinnede, og slik tenkes det fortsatt av gud vet hvor mange.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KsiljehusmorLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaHilde Merete GjessingConniePilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsenFindusChristoffer SmedaasAnn ChristinNina M. Haugan FinnsonBeathe Solberg