Kudos

av (forfatter).

Faber & Faber 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.71 (34 terningkast.)

139 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Eirin Lavine Henriksens eksemplar av Kudos

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

A woman writer visits a Europe in flux, where questions of personal and political identity are rising to the surface and the trauma of change is opening up new possibilities of loss and renewal. Within the rituals of literary culture, Faye finds the human story in disarray amid differing attitudes toward the public enactment of the creative persona, and she begins to identify among the people she meets a tension between truth and representation that causes her to consider questions of acclaim, justice, and the ultimate value of suffering.

Bokdetaljer

Forlag Faber & Faber

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9780571346646

EAN 9780571346646

Serie Omriss-trilogien (3)

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 18 13 0 0 0

Bokomtaler

Disse tre bøkene av Rachel Cusk: Omriss, Transitt og denne her, Kudos er stor litteratur. De er lettleste i den grad at man flyter gjennom sidene, men det er en tyngde i stoffet og så mange gode refleksjoner og tanker om livet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde det ikke vært for at jeg tidligere har lest og likt romanene Omriss og Transitt i trilogien, der Kudos er siste roman, vet jeg ikke om jeg hadde lest slutten. For mange av historiene hovedpersonen Faye blir fortalt av mennesker hun møter, synes jeg var tunge og lite interessante. I tillegg er Faye så å si anonym i romanen. Faktisk mer enn i Omriss. Da hjelper det ikke at forfatteren skriver godt. Å lese romanen ble derfor delvis en skuffelse, og særlig fordi jeg hadde høye forventninger til den etter å ha lest Omriss og Transitt. Kudos kunne like gjerne vært utgitt som en novellesamling synes jeg,

Romanen starter med at Faye sitter i flyet på vei til en litteraturfestival. Han som sitter ved siden av henne har lange bein som havner ut i midtgangen til irritasjon for flyvertinnen. Etter hvert begynner han å fortelle utdrag fra livet sitt som han avslutter med at han graver ned hunden sin etter at en dyrlege har avlivet den. For meg ble denne personen etter hvert et usympatisk menneske. Ikke for det siste han forteller om, hunden var syk og ville dødd uansett. Men det er holdningen hans jeg leser ut av det han forteller som jeg misliker.

Det andre møtet er med forleggeren til Faye i baren på hotellet der hun bor. Denne samtalen, som starter med hvilket bilde forleggeren har valgt på omslaget til Fayes bok, er både morsom og interessant. Ikke minst når forfatteren Linda forteller om skrivestuen hun har deltatt på i Italia,

Link til blogginnlegget omtalen er kopiert fra

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det kan jo være slik, sa hun, at først når det er for sent å flykte, oppdager vi at vi har vært frie hele tiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi finner på sånne siystemer for at alt skal være rettferdig, sa hun, og allikevel er menneskenes situasjon så kompleks at vi aldri greier å favne den helt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Etterspill - om ekteskap og separasjon" av Rachel Cusk
  • "Transitt" av Rachel Cusk
  • "Et tilfluktssted" av Rachel Cusk
  • "Der hjemme - roman" av Judith Hermann
  • "Jeg føler meg uvel - en roman om døden" av Ole Robert Sunde
  • "Svømme hjem - roman" av Deborah Levy
  • "Andre tider" av Ali Smith
  • "Aftenland" av Therese Bohman
  • "Vår" av Ali Smith
  • "Sommer" av Ali Smith
  • "Fortrolighet" av Katie Kitamura
  • "All kjærlighets begynnelse - roman" av Judith Hermann
Alle bokanbefalinger for dette verket