Blodmåne

av (forfatter).

Aschehoug 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.94 (145 terningkast.)

289 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Roger Martinsens eksemplar av Blodmåne

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2023

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788203395185

EAN 9788203395185

Serie Harry Hole (13)

Genre Politi og detektiver Krim Thrillere

Omtalt sted Los Angeles Oslo

Språk Bokmål

Sider 487

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

30 81 29 5 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er ikke så ofte man rater en krimbok med en ren sekser, men sannelig er det vel fortjent. Jo Nesbø og Harry Hole blir aldri feil. Spenning fra start til slutt og noen mellommenneskelige relasjoner i tillegg. Venter på neste......

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest mange av bøkene om Harry Hole og alltid likt drivet og spenningen. Denne gangen synes jeg det hele går på tomgang. Handlingen snegler seg av gårde langdrygt og monotont. Selve mordgåten blir for meg både usannsynlig og uinteressant. Gjesp!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare å bøye seg i støvet. Beste Hole siden Frelseren, kanskje enda tidligere. Nesbø er en mester i håndverket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo Nesbø leverer som vanlig - denne gikk omtrent i ett jafs. Trenger ikke gå mer inn på denne - er du Harry Hole-fan så leser du den uansett! Ferdig snakka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Harry Hole er I L.A. for å drikke seg ihjel. På det lokale vannhullet møter han den tilårskomne Lucille. Hun skylder et narkotikakartell mye penger, og den eneste måten Harry kan hjelpe henne på, er å fakke nok en skurk. I Oslo.
To jenter er brutalt drept og en rik drittsekk er mistenkt. Han ansetter Harry for å løse saken. Lønnen for dette vil forhåpentlig redde Lucille fra en grusom død. Narkotikakartellet har gitt Harry ti dager.

Det hele er i kjent Nesbø-stil, men jeg liker Harry bedre i denne enn de to siste bøkene. Godt driv og selvsagt uventede vendinger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En herlig krimbok, inneholder det meste. Jo Nesbø er en mester med ord. Fantastiske samtaler personene imellom. Ikke for mye, ikke for lite. Et lite minus for litt lang innledning, men et pluss for lydbokoppleseren Dennis Storhøi. Han tar boken rett til topps! Hør den som lydbok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god krimbok som fortjener terningkast 5

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg og forfatterskapet til Jo Nesbø har vært noe hanglete. Jeg har blant annet gitt terningkast fem til Snømannen og terningkast 1 til Flaggermusmannen. Jeg hatt litt av og på forhold til bøkene hans. 

Har lest noen av Harry Hole bøkene, men ikke i kronologisk rekkefølge og noen av Nesbøs enkelstående bøker. Selv om jeg ikke har lest Harry Hole bøkene i kronologisk rekkefølge og ikke fått med meg hele serien, så får jeg likevel med meg hva som har skjedd i Harrys privatliv. Det er jo også en ny sak i hver bok. Jeg er ikke nøye på å lese krimserier i riktig rekkefølge, men lesere er jo forskjellige.

En seriemorder eller tilfeldigheter?
I Blodmåne møter man en mulig seriemorder. En eiendomsbaron er veldig opptatt av å renvaske seg etter at to jenter som var på samme fest hjemme hos ham, og deretter funnet døde senere på forskjellige steder. Er det samme person som står bak de mulige drapene, eller er det tilfeldig? Harry Hole selv er et helt annet sted i verden, nemlig i Los Angeles for å drukne seg i sorger. Han føler seg på mange måter ferdig. Han får oppdrag av denne eiendomsbaronen om å sette ham på saken for å renvaske seg, men Harry er ikke spesielt interessert, men da en eldre kvinne han er glad i, blir tatt som gissel, skjønner han at han ikke har noe valg, og drar da tilbake til Norge. Men har han noe å bidra med?

Harry Hole er seg selv lik. Han gir faen, men samtidig ikke, ikke når det gjelder hans nærmeste, uansett hvor lavt han selv har sunket. Han stiller alltid opp når det gjelder. Spørsmålet er om alle han stiller opp for, ser behovet.

Forutsigbar slutt, men spennende sak
Som den skeptikeren jeg er når det gjelder Harry Hole bøkene, innrømmer jeg at jeg har sansen for ham, fordi han er laidback og gjør ting på sin egen måte. Jeg likte også selve boka ganske godt fordi temaet er av interesse og man lærte mye nytt. Det er ingen tvil om at Nesbø skriver godt og drivende, så skjønner hypen. Synes bare ikke at bøkene er så unike. Jeg liker deler av verdenen Nesbø har skapt, spesielt karakterene og noen ganger sakene han skaper. Likte denne saken veldig godt som både er dyster og fengslende. Selv om den mulige synderen var noe forutsigbar for min del, var det likevel spennende å se hvordan avslutningen ble flettet sammen. Syntes også at kulissene ga god stemning til det som skjedde mot slutten. 

Er fremdeles ingen blodfan av Nesbø/Hole bøkene, men jeg er interessert og jeg leser mer enn gjerne neste bok, for likte godt stemningen i Blodmåne som var dyster, grov og brutal. Ingredienser en krimbok skal ha etter min oppskrift. Synes fremdeles at Snømannen er hans beste. Med tanke på at jeg ennå ikke er en blodfan, har jeg i det minste sluttet å himle med øynene hver gang jeg ser en Nesbøbok, og det må vel være et godt tegn?

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Aschehoug, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan ikke si noe annet enn at Jo Nesbø er i en egen kategori når det kommer til krim. Spennende og overraskende, blir hektet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Fear is good, sa Øystein. I alle fall litt. Fremmedfrykt er jo et jævlig negativt lada ord, og, ja, det har skyld i mye dævelskap. Men vi lever i en spis-eller-bli-spist-verden, og om du ikke er passe redd for det du ikke kjenner til, så går det til helvete før eller siden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Harry måtte le, men heller ikke dette forvirret gutten, som fornøyd lo med. Han grep bamsen. «Hva hetel den?»
«Den har ikke noe navn enda, så det må du gi den.»
«Da skal den hete ... hva hetel du?»
«Harry.»
«Hallik.»
«Nei. Eh ...»
«Jo, da skal den hete Hallik.»
Harry snudde seg og så Katrine stå med korslagte armer i døråpningen og betrakte dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krimbøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En liste over bøker jeg har lest i fra 2023-


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Skylden man bærer" av Michael Hjorth
  • "Nattravnen" av Jan-Erik Fjell
  • "En helt annen historie" av Stefan Ahnhem
  • "Offer" av Jørn Lier Horst
  • "Natthuset" av Jo Nesbø
  • "Djevelen i detaljene - kriminalroman" av Chris Tvedt
  • "Skjebnedøgn" av Jørgen Jæger
  • "Natriumklorid" av Jussi Adler-Olsen
  • "Skoddehav" av Kristina Ohlsson
  • "Dalen - roman" av Bernard Minier
  • "Bjørnen sover" av Emelie Schepp
  • "Mannen i tre deler" av Thomas Bagger
Alle bokanbefalinger for dette verket