Blod på snø

av (forfatter).

Aschehoug 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.78 (333 terningkast.)

709 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Roger Martinsens eksemplar av Blod på snø

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788203357626

EAN 9788203357626

Serie Blod-bøkene (1)

Genre Krim

Omtalt tid 1970-1979

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 172

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 73 126 94 23 8

Bokomtaler

Dette er ingen krim. Mange drap, men ingen mord som skal oppklares. Kjempeskuffa. Vil betegne den som en tynn røverroman. Det blir ingen god roman berre fordi han drar paralleller til Les Miserables. Et "positivt" trekk: illustrasjonen på forsida stemmer veldig godt overens med innhaldet :P

Godt sagt! (7) Varsle Svar

En liten helgekrim på 173 sider. "Blod på snø" av Jo Nesbø er en ny og bra krim. Nesbø skriver som vanlig godt og har med henvisninger til "Les Miserables" i boka si denne gangen. Anbefales!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En veldig annerledes Jo Nesbø-bok, noe som for meg førte til at jeg nok hadde en forventning om hvordan jeg så for meg at boka skulle være. Leseopplevelsen ble bedre så fort jeg "glemte" at det var Jo Nesbø som har skrevet boka. Veldig lettlest, utlest på noen timer. En helt OK bok med et spennende plott.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ikke forvent ei vanlig Nesbø-bok, for det er det ikke. Ganske annerledes. Ikke krim og spenning heller i den forstand, men litt fiffig skriving. Man humrer litt innimellom av hvordan ting uttrykkes, liker det godt. Bittersøt slutt, men langt fra platt. Annerledes bok som forsvarer sin korte lengde. Kort bok, store bokstaver og lite på sida. Får en følelse av en touch av poesi. På grunn av at den er såpass kort og er rask og lese, synes jeg den absolutt er verdt å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fortreffelig skriveøvelse

Denne hørte jeg på lydbok tur/retur Evje - Nesodden. Og for en lytteopplevelse!
Thorbjørn Harr leser, og det gjør han med bravur. En slentrende og bråkjekk opplesning, som gjør Nesbø sitt univers til en fryd å lytte til. Det er nesten så jeg ikke tror at jeg skriver dette, men denne boka er bedre å lytte til enn å lese!
Å skrive noe om Nesbø er nesten litt skummelt. Han må være vår mest omtalte og leste forfatter. Og så leverer han alltid, så også denne gang. Som kjent er dette ikke en Harry Hole-roman, men en frittstående fortelling. En fortelling om leiemorderen Olav Johansen, eller ekspeditøren, som han selv kaller seg. Vi befinner oss i 1975, og boka starter med at Olav fullfører en jobb for storforbryteren Daniel Hoffmann. Og han er bare så vidt ferdig med jobben da Hoffmann gir ham et nytt oppdrag - til femdobbelt honorar. Han skal ekspedere kona til Hoffmann, den vakre Corina. Et oppdrag som skal forandre forholdet dem imellom totalt.
Som alltid hos Nesbø er det en blodig og til tider grotesk fortelling vi blir presentert, men vi godtar det hver gang. Olav er en leiemorder, men også en mann som liker å lese, selv om han er sterkt dyslektisk, en litt sart sjel som forsøker å gjøre noen gode gjerninger innimellom de noe mindre gode, ganske så bløthjertet i en del situasjoner.
I overskriften bruker jeg ordet skriveøvelse, og med det mener jeg at her har Nesbø tilsynelatende pusset og gnidd på hvert eneste ord, og hver eneste formulering til det skinner av det. Språket er helt unikt, og passer til tidsepoken og personene som hånd i hanske. Dette gjelder særlig i første halvdel av boka. Den siste halvdelen er mer preget av at handlingen eskalerer kraftig, og at det kommer litt i veien for språket. Og som vanlig er det en del nesbøske finurligheter og groteske detaljer i det som hender.
Slutten er noe helt for seg selv. Den leder tankene dine hen til HC Andersen sin fortelling "Piken med svovelstikkene".
Boka er kort, nesten på grensen kort, 172 sider, eller tre og en halv time som lydbok. Men når jeg lyttet til den var det med stor glede, ofte med et smil i munnviken. Takk til Thorbjørn Harr for en flott opplevelse!

Flere bokomtaler finner du på bloggen min Bjørnebok

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mesterlig utført med fantastisk god språkføring!

6ordsanmeldelser av bøker, intet mer intet mindre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en lettlest bok, en rask liten kriminalroman. Men det er en Nesbø. Det vil si at den er virkelig godt skrevet og slutten er ikke den du ventet deg. Han har godt grep om virkemidlene han trenger for å skrive en virkelig god bok.

Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En næringsrik hvilerett fra Jo Nesbø. Blodet skvetter, kjeltringer ekspederes, alle sviker hverandre, kvinnene er lunefulle og folks replikker i ekstreme situasjoner er saga-lignende i sin tørrhet. Det eneste som skurra litt var hovedpersonens bibliotek-hangup. Tro meg, jeg jobber på et, og ingen av folkene som låner Les miserables er i nærheten av å kunne være leiemordere.

Boka ligger bare noen knepp unna å være en parodi på seg selv, men Nesbø er selvsagt for god til det. Jammen klarer han ikke å flette inn en fin backstory for hovedpersonen også, og 2-3 livsvisdomsord som ikke er så dumme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En kort og innholdsrik historie om en tragisk, kriminell mann fra et uhyggelig miljø i Oslo. Mange drap, ingen etterforskning. Virker som Olav Johansen kommer unna med alt. Eller gjør han kanskje ikke det til slutt? Jeg har lest bedre bøker av Jo Nesbø.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt fantastisk bok! Den er kjempe godt skrevet, akkurat som Jo Nesbø alltid gjør! Anbefaler denne boka!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vi mennesker søker sammen når det nærmer seg jul, har jeg hørt. Men ikke veit jeg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han var en spøkefull, tjukk mann med hvalrossbart som fikk deg til å tenke på julenissen helt til det gavna forretningene hans å sette en sløyekniv i deg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg fikk sukkersmak i huet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En sjeselong er et underlig møbel, det er verken eller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg følte meg som en fyr som sitter ved et pokerbord med fire tungt bevæpna, naturlig mistenksomme og dårlige tapere. Og jeg har akkurat fått fire ess rett på hånda.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et øyeblikk tenkte jeg at fyren var død, det var bare kjeften hans som nekta å stoppe, som kroppen på en slange som er kutta på midten, den kan fortsette å trekke seg sammen i et døgn etterpå, har jeg lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hun hadde vært på biblioteket og lånt en bok til meg. De elendige. Victor Hugo. Forkortet utgave, sto det på omslaget, under tegninga av Cosette som liten, originaltegninga av Émile Bayard.

Jeg leste og drømte. Drømte og leste. La til og trakk fra. Visste ikke lenger sikkert hva forfatteren hadde dikta, og hva jeg hadde dikta selv.

Jeg trodde på historien. Jeg trodde bare ikke at Victor Hugo fortalte den sant.
Jeg trodde ikke på at Jean Valjean hadde stjålet brød, at det var derfor han sona. Jeg mistenkte at Victor Hugo ikke hadde tatt sjansen på at leserne ville fortsette å heie på helten om han fortalte sannheten. Som var at Jean Valjean hadde drept noen. At han var en morder. Jean Valjean var en bra mann, så den han hadde drept hadde sikkert fortjent det. Ja, sånn var det. Jean Valjean hadde drept noen som hadde gjort feil og måtte betale for det. Dette med brødstjelinga bare irriterte meg. Så jeg skreiv om historien. Jeg gjorde den bedre.

Altså: Jean Valjean var en livsfarlig drapsmann som var etterlyst i hele Frankrike. Og han var forelska i Fantine, den stakkars hora. Så forelska at han var villig til å gjøre hva som helst for henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjente at det gikk nedover, jeg sklei bakover, hue stanga mot kisteveggen. Faen, jeg trodde de alltid bar liket med beina først.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kom til å tenke på den lille kåte hannedderkoppen som litt for sent hadde skjønt at visittiden var over.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Your boss is dead! Job is over! Go bak to Russia! No one is gonna pay for any more work here today!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Ble fristet til å prøve å fullføre denne leseutfordringen. Når jeg har lest en av bøkene som passer inn under et kriterie nedenfor, vil dette bli satt i fet skrift, og boken legges til listen med beskrivelse av hvilken kategori jeg har plassert den i.

En bok på mer enn 500 sider
En romantisk klassikker
En bok som det har blitt laget film av
En bok som ble publisert i år
En bok med et nummer i tittelen
En bok skrevet av noen under 30
En bok med ikke-menneskelige karakterer
En morsom bok
En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
Et mysterium eller en thriller
En bok hvor tittelen kun er ett ord
En novellesamling
En bok hvor handlingen foregår i et annet land
En bok som ikke er fiksjon
En populær forfatters første bok
En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
En bok en venn har anbefalt deg
En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
En bok basert på en sann historie
En bok fra bunnen av leselista di
En bok moren din elsker
En bok som skremmer deg
En bok som er over 100 år gammel
En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
En biografi
En bok som du fullfører på en dag
En bok med antonymer i tittelen
En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
En bok som ble utgitt året du ble født
En bok som har fått dårlig omtale
En trilogi
En bok fra barndommen din
En bok med et trekantdrama
En bok satt til fremtiden
En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
En bok med en farge i tittelen
En bok som fikk deg til å gråte
En bok med magi
En tegnet roman
En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
En bok du eier, men aldri har lest
En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
En bok med et annet originalspråk
En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
Et skuespill
En bannlyst bok
En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

--En bok på mer enn 500 sider
--En romantisk klassikker
En bok som det har blitt laget film av
En bok som ble publisert i år
--En bok med et nummer i tittelen
--En bok skrevet av noen under 30
En bok med ikke-menneskelige karakterer
--En morsom bok
--En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
--Et mysterium eller en thriller
--En bok hvor tittelen kun er ett ord
--En novellesamling
--En bok hvor handlingen foregår i et annet land
--En bok som ikke er fiksjon
En populær forfatters første bok
--En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
--En bok en venn har anbefalt deg
--En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
--En bok basert på en sann historie
--En bok fra bunnen av leselista di
--En bok moren din elsker
--En bok som skremmer deg
--En bok som er over 100 år gammel
En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
En biografi
--En bok som du fullfører på en dag
--En bok med antonymer i tittelen
--En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
En bok som ble utgitt året du ble født
En bok som har fått dårlig omtale
--En trilogi
En bok fra barndommen din
En bok med et trekantdrama
En bok satt til fremtiden
--En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
En bok med en farge i tittelen
--En bok som fikk deg til å gråte
En bok med magi
En tegnet roman
--En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
--En bok du eier, men aldri har lest
--En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
--En bok med et annet originalspråk
En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
Et skuespill
En bannlyst bok
En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når en bok er lest kan den kun oppfylle et krav. Kriteriene er som følger:

X En bok på mer enn 500 sider
X En romantisk klassikker
X En bok som det har blitt laget film av
X En bok som ble publisert i år
X En bok med et nummer i tittelen
X En bok skrevet av noen under 30
X En bok med ikke-menneskelige karakterer
X En morsom bok
X En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
X Et mysterium eller en thriller
X En bok hvor tittelen kun er ett ord

X En novellesamling
X En bok hvor handlingen foregår i et annet land
X En bok som ikke er fiksjon

X En populær forfatters første bok
X En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
X En bok en venn har anbefalt deg
X En bok som har vunnet en pris
X En bok basert på en sann historie
X En bok fra bunnen av leselista di
X En bok moren din elsker
X En bok som skremmer deg
X En bok som er over 100 år gammel
X En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
X En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
X En memoir
X En bok som du fullfører på en dag
X En bok med antonymer i tittelen
X En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
X En bok som ble utgitt året du ble født
X En bok som har fått dårlig omtale
X En trilogi
X En bok fra barndommen din
X En bok med et trekantdrama
X En bok satt til fremtiden
X En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
X En bok med en farge i tittelen
X En bok som fikk deg til å gråte
X En bok med magi
X En "graphic novel" (Litt usikker på hvordan dette oversettes til norsk, men betydningen er i alle fall et lengre tegneserieverk. Et Donald-blad blir her for kort, mens en pocket er litt mer i riktig gate.)
X En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
X En bok du eier, men aldri har lest
X En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
X En bok med et annet originalspråk
X En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
X Et skuespill
X En bannlyst bok
X En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
X En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Målet er 65 bøker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liste over bøkar eg les i 2015 og mi særdeles korte meining om dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har kommet over en leseutfordring for 2015 og skal prøve å lese så mange som mulig:

- En bok på mer enn 500 sider
- En romantisk klassiker
- En bok som det har blitt laget film av
- En bok som ble publisert i år
- En bok med et nummer i tittelen
- En bok skrevet av noen under 30
- En bok med ikke-menneskelige karakterer
- En morsom bok
- En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
- Et mysterium eller en thriller
- En bok hvor tittelen kun er ett ord
- En novellesamling
- En bok hvor handlingen foregår i et annet land
- En bok som ikke er fiksjon
- En populær forfatters første bok
- En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
- En bok en venn har anbefalt deg
- En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
- En bok basert på en sann historie
- En bok fra bunnen av leselista di
- En bok moren din elsker
- En bok som skremmer deg
- En bok som er over 100 år gammel
- En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
- En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
- En biografi
- En bok som du fullfører på en dag
- En bok med antonymer i tittelen
- En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
- En bok som ble utgitt året du ble født
- En bok som har fått dårlig omtale
- En trilogi
- En bok fra barndommen din
- En bok med et trekantdrama
- En bok satt til fremtiden
- En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
- En bok med en farge i tittelen
- En bok som fikk deg til å gråte
- En bok med magi
- En tegnet roman
- En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
- En bok du eier, men aldri har lest
- En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
- En bok med et annet originalspråk
- En bok satt til juletider
- En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
- Et skuespill
- En bannlyst bok
- En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
- En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en kronologisk oversikt over bøker jeg har lest i år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg vil anbefale av norske forfattere!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Mere blod" av Jo Nesbø
  • "Banesår - kriminalroman" av Thomas Enger
  • "Våpenskjold - kriminalroman" av Thomas Enger
  • "Macbeth - roman" av Jo Nesbø
  • "Sudden death" av Anne Holt
  • "Dødspakten" av Tom Kristensen
  • "Brennemerket" av Eystein Hanssen
  • "Glasshjerte" av Torkil Damhaug
  • "Innland" av Arne Dahl
  • "Busemannen" av Knut Nærum
  • "Den gjenfødte morderen" av A.J. Kazinski
  • "Mannen som jaget sin egen skygge" av David Lagercrantz
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver