Still Star-Crossed

av (forfatter).

Delacorte Books for Young Readers 2013 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Rade Almudaffars eksemplar av Still Star-Crossed

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Gjennfortellinger

Lesedato

2013

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Delacorte Books for Young Readers

Utgivelsesår 2013

Format Hardcover

ISBN13 9780385743501

Språk Engelsk

Sider 352

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

De fleste av oss vet at vi ikke skal dømme en bok etter utsende. Likevel gjør mange av oss det. Da jeg bestemte meg for å lese «Still star-crossed» av Melinda Taub var jeg skeptisk. Som dere sikkert kan se så virker coveret nærmest klisjeaktig. Det viser en vakker ung pike med rosenrøde lepper og porselenshvit hud. Jeg fikk straks assosiasjoner til en passiv jomfru i nød. En annen grunn til at jeg var skeptisk er fordi jeg aldri har vært særlig stor fan av Romeo og Julie. Romanen er nemlig basert på Shakespeares «Romeo og Julie». Jeg hadde likevel lest et par gode anmeldelser om boken, så jeg bestemte meg til slutt for å lese den. Jammen er jeg glad for at jeg gjorde det. Coveret rettferdiggjør ikke handlingen.

Handlingen finner sted i samme by, men tidsrommet er ulikt. Dette er en slags «fortsettelse» på Romeo og Julie, hva som skjedde etter tragedien. Byen Verona er i sorg etter det unge parets død, samtidig er folk engstelige for at det gamle fiendskapet mellom familien Capulet og Montague skal blusse opp når som helst. Handlingen fokuserer først og fremst på unge Rosaline, kusinen til Juliet, og Benvolio, fetteren til Romeo. Historien blir fortalt fra deres perspektiv. For å bevare freden bestemmer begge de rivaliserende familiene seg for å inngå en ekteskaps-allianse, et ekteskap mellom Rosaline og Benvolio. Begge avskyr hverandre ved første møte og gjør motstand mot ekteskapet. Likevel har begge nærmest ingenting de skulle ha sagt i dette tvangsekteskapet.

Jeg ble straks glad i begge hovedkarakterene og klarte å sympatisere med dem. Rosaline var den som overrasket meg mest. Hun er svært sta og hardnakket, med andre ord alt annet enn passiv. Ved flere anledninger i boken viser hun seg fra sin sterkeste side. Benvolio virker som en trøbbelmaker i begynnelsen, men etter hvert som handlingen skrider fremover ser vi andre sider ved ham.

Jeg anbefaler boken til Shakespeare fans, men også til de av dere som er glad i historisk fiksjon og spenning. Helt klart en av mine favoritter fra 2013.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket