Valg

alt du trenger å vite om de politiske partiene

av (forfatter).

Vega forlag 2021 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (3 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

ritaolines eksemplar av Valg - alt du trenger å vite om de politiske partiene

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Politikk

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

I ÅR ER DET STORTINGSVALG OG TUSENVIS AV UNGE MENNESKER SKAL GJØRE SIN BORGERPLIKT FOR FØRSTE GANG!

Likegyldighet og mangel på interesse er kanskje den største trusselen mot et demokrati. Men hvem er vel interessert i noe man ikke forstår? For det er ikke alltid så lett å skjønne hva politikerne sier, og hva de ulike partiene egentlig står for.

Derfor har idéhistoriker Finn Eivind Jor skrevet en lettfattelig innføring i de ledende politiske partienes historie og profil, beregnet på førstegangsvelgere spesielt og ungdom generelt. Men boken vil også passe for alle andre som trenger en rask og oversiktlig innføring i de norske politiske partiene.

Bokdetaljer

Forlag Vega forlag

Utgivelsesår 2021

Format Heftet

ISBN13 9788282118705

EAN 9788282118705

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 144

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 0 1 0 0

Bokomtaler

Denne boka likte jeg! Politikk har alltid vært litt vanskelig for meg å forstå, og jeg har ikke hatt så god kjennskap til alle de norske partiene, så her lærte jeg mye. Man får en god, kort og konsis innføring i de store partiene samt litt om de aller minste (noe jeg ikke forventet. Det var flere jeg ikke visste om!). Finn Eivind Jor går gjennom hvert parti alfabetisk. Først presenterer han partiets overordnede politiske ståsted (venstre<sentrum>høyre). Så forteller han om partiets historiske opphav. Deretter litt om partiets leder, og så en forklaring av partiets kjernesak. Han sier innledningsvis at boken ikke er ment å være "reklame eller 'propaganda' for et bestemt politisk parti", og at målet er "å presentere alle partiene på en upartisk måte". Det syns jeg han klarer helt fint, og jeg fikk inntrykk av at partiene hadde tydelige ulike ståsteder.

Han har i tillegg vært så gavmild at han har inkludert et eget ordbokskapittel mot slutten av boken, sånn at vi får forklart noen av de vanskeligere politiske ordene. Avslutningsvis har han listet opp kildene sine.

Det eneste jeg vil pirke på, er skrivefeilene. Noen ord er skrevet feil, og det er en del kommafeil her og der. Det er jo litt uprofesjonelt, men det har såpass lite å si i det store og det hele, så det trekker ikke min endelig vurdering ned fra full pott. Anbefales for førstegangsvelgere, men også for alle andre som rett og slett er usikre. Sånn som meg. Jeg har kunnet stemme lenge, men jeg har fortsatt vært usikker, og jeg trengte en oversikt. Nå føler jeg meg mer sikker/trygg på mitt eget politiske ståsted.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket