Vi begynner med slutten

av (forfatter) og Helene Limås (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.73 (45 terningkast.)

90 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Reidun Anette Augustins eksemplar av Vi begynner med slutten

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Rett eller galt? Livet leves et sted midt imellom. Duchess er 13 år gammel og følger bare sine egne regler. Iher- dig beskytter hun sin fem år gamle bror Robin, samtidig som hun passer på moren sin, Star. Politisjefen Walk har bodd hele livet i den californiske kystbyen der han og Star vokste opp. Han plages med det som skjedde da han som ung måtte vitne i saken som sendte bestevennen, Vincent King, i fengsel på livstid. Walk gjør alt han kan for å beskytte Star, Duchess og Robin. Men er det nok? Nå, 30 år senere, slipper Vincent ut av fengsel. Men hva er det egentlig som venter ham på utsiden? Vi begynner med slutten er en roman helt utenom det vanlige om to typer familier - de vi fødes inn i, og de vi selv skaper.
«(...) ei fantastisk, troverdig, men likevel utrolig kjærlighetshistorie - på så mange plan, som gjør dette til en strålende roman på mange nivå.» [Terningkast 6] Tor Hammerø, Nettavisen
« Usedvanlig god ... en gråtevakker, fascinerende og mangefasettert pageturner.» [Terningkast 5] Cathrine Krøger, Dagbladet
«Du kan bare glede deg.» [Terningkast 5] Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad
«Et mesterverk.» Sunday Express
«En rørende, drivende historie.» The New York Times Book Review
«Oppslukende, pulserende spenning.» O, The Oprah Magazine

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788241956522

EAN 9788241956522

Genre Spenning

Omtalt sted California

Språk Bokmål

Sider 526

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 24 13 1 1 0

Bokomtaler

Vakker, vakker. Heller enn krim, vil jeg kalle dette en roman med krimelementer. Fikk meg til å ville gråte litt, og jeg fikk lyst til å ta mer enn en av romankarakterene på fanget og trøste litt.
Sorg og omsorg. Oppvekst, reise, forbrytelse og straff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne er klassifisert som krim, men krimelementene er bare et bakteppe. En nydelig bok om hvor vanskelig det kan være å vokse opp når familien er dysfunksjonell. En positiv overraskelse av en bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte denne! Overraskelser gjennom hele boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi begynner med slutten av Chris Whitaker er en thriller, men den oppleves mer som en roman. Syntes heller ikke det var krim, da politisjef Walk ikke har stor nok rolle i boka til at det kan stemples som krim.

Mye rot
Vincent King slippes ut av fengsel etter tretti år og han og Walk har hele tiden vært nære venner, nesten som brødre. Cape Haven er et oppdiktet og fredelig sted. Vil vennskapet deres forandre etter at Walk måtte vitne i saken mot Vincent? Samtidig blir man godt kjent med tretten år gamle Duchess. Hun kaller seg selv den fredløse og hun beskytter lillebroren sin Robin på fem år mot hva og hvem som helst. Hun prøver også å ta ansvar for sin mor Star da hun ofte ikke er i stand til det selv. Mange ganger er Duchess nødt til å være eldre enn det hun egentlig er.

Dette er en handling om et sted som sitter fast i tid, følelser og skyld. Den er om overlevelse og det å prøve og komme seg videre uansett hvordan ting ser ut. Forvent ikke en bok med mye tempo. Dette er en bok på over fem hundre sider som tar seg god tid, og er en karakterdrevet roman. Det var interessant å lese om båndet mellom Walk og Vincent. Likte også småsted beskrivelsene. Den klaustrofobiske og sjarmerende kontrasten det kan gi.

Ikke særlig begeistret over Duchess
Skjønner godt hvorfor boka har fått gode anmeldelser, men for min del ble det for mye drama, og i stedet for å bli begeistret over Duchess som mange andre har blitt, syntes jeg at hun i lengden ble en smule irriterende og litt mye. At hun er fredløs blir nevnt nesten hele tiden, og synes ikke karakteren hennes er helt til troverdig til tross for all den motgangen hun har fått, og at hun vet mye om overlevelse. Jeg ville heller bli bedre kjent med Vincent og Walk som begge var mystiske på hver sin måte. Vincent med sine hemmeligheter både innenfor og utenfor fengselet, og Walk som skjuler helseproblemene sine fordi han er redd for å bli erstattet av noen andre.

En roman med store ambisjoner, men dessverre tok voksendrama og tenåringsperspektiv for mye plass.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Vigmostad & Bjørke, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Alle de slemme jentene" av Chris Whitaker
  • "Kjølvann" av Sam Lloyd
  • "Tre dager senere var hun borte" av Christian White
  • "Kvinnen som forsvant" av Emily Gunnis
  • "Den usynlige datteren" av Liz Webb
  • "Til barnets beste - krim" av Line Holm
  • "Kona og enken" av Christian White
  • "De kapable" av Klas Ekman
  • "De der" av Joyce Carol Oates
  • "Beist" av Ane Riel
  • "Falle til jorden - roman" av Kate Southwood
  • "Hviskeleken" av Chandler Baker
Alle bokanbefalinger for dette verket