Det siste han fortalte meg

av (forfatter) og Helene Limås (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.97 (29 terningkast.)

58 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Reidun Høilands eksemplar av Det siste han fortalte meg

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hannah tror hun har funnet mannen i sitt liv - helt til han plutselig forsvinner. Beskytt henne. Det er alt som står på lappen Hannah får levert på døren den dagen Owen, ektemannen hennes, forsvinner. Hannah forstår instinktivt hvem som må beskyttes - den 16 år gamle datteren hans, Bailey. Bailey, som mistet moren sin under tragiske omstendigheter da hun var liten og som vil ha minst mulig å gjøre med stemoren sin. Etter hvert som FBI raider Owens arbeidsplass og saken eksploderer i media, innser Hannah at ektemannen ikke er den hun trodde. Sammen med en motvillig Bailey reiser hun for å finne sannheten om Owens identitet, og hvorfor han nå er sporløst forsvunnet. Med høyt tempo og uforutsigbare vendinger, et medrivende mysterium og familiedrama, er Det siste han fortalte meg en kommersiell suksess vi gleder oss til å lansere for norske lesere!
«En page-turner.» Associated Pres
«For deg som vil ha originale, psykologiske krimromaner.»[Terningkast 5] Cathrine Krøger, Dagbladet

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788241957758

EAN 9788241957758

Genre Thrillere

Omtalt sted California Texas

Språk Bokmål

Sider 398

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 6 12 7 2 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Det siste han fortalte meg. Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Hannah er gift med Owen, og har bonusdatteren Bailey. En dag blir Owen borte, og han etterlater seg en lapp til Hannah, hvor det står Beskytt henne. Bailey er tenåring, og har et litt turbulent forhold til stemoren, men nå er hun alt hun har. Hannah tar med Bailey til Austin, hvor de nøster opp i fortiden til Owen.

Selv om historien er ganske usannsynlig, stemte det som sto på forsida bra for meg; Pageturner.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En slukebok! Fra første kapittel er man fanget. Owen forsvinner sporløst. Og Hannah sitter igjen med den 16år gamle datteren hans, en sekk med penger og den kryptiske beskjeden "beskytt henne". En spenningsbok med utrolig godt driv. Det er akkurat som å se en film. Vi blir like engasjerte i å finne ut hva som har skjedd som Hannah, og det er en fornøyelse å følge sporene sammen med henne. Kommer ikke på noen readalike, men det skal jeg finne! Vil lese mer som dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å bo i en husbåt er vel bare idyllisk?

Spesielt forsvinningsnummer
For Hannah er det noe klamt. Hun er ikke helt godkjent som stemor ennå av Owens datter, Bailey. Hun setter henne på prøve, og Hannah gjør alt for å få ting til å fungere som en familie. Men familien oppløses en dag da hun minst venter det. Hun får en lapp på døra av en fremmed med bare en setning. Den er skrevet av Owen. Det virker ikke som om Owen kommer hjem, i hvert fall ikke med det første. Det virker som om det er opp til dem fra nå av om hva som skal skje fremover. Gjennom media får de vite at firmaet Owen jobber for, er i knipe, og Hannah er usikker på om Owen har rømt fra sitt eget liv på grunn av det, eller om det ligger noe mer bak. Med hjelp av Bailey er de nødt til å finne spor om Owens fortid i håp om å finne ut hvor han eventuelt gjemmer seg. Samtidig må de være innstilt på at det kanskje ikke får se ham igjen.

Familiehemmeligheter og mysterier er noe jeg er svak for, så derfor måtte jeg lese denne. Det siste han fortalte meg fikk Goodreads Choice Awards 2021 - Best Mystery & Thriller of 2021. En pris som jeg synes er noe ymse selv om jeg også er bruker av Goodreads. Så det har vær en bok som har vært godt synlig en god stund. 

Fattig fortellerstemme
Konseptet er god og fengslende. Alltid spennende å lese om karakterer som plutselig forsvinner, og lure på om de har forsvunnet frivillig eller ikke. Det er et konsept jeg aldri går lei av, men dessverre blir dette gode konseptet ødelagt av noe stusslig fortellerstemme. Det blir en del overforklaringer, og språket til Bailey er noe barnslig med tanke på alderen hennes. Vet det er for å virke tøff, men det blir ikke helt troverdig.

Denne handlingen hadde mange ingredienser som jeg liker å lese om i thrillere og mysterier, men dessverre blir det ødelagt av en noe klønete fortellerstemme som har behov for overforklaringer, og karakterene blir noe bleke. Både karakterene og handlingen kunne ha trengt mer energi for dette ble for tamt. Men jeg gir ikke opp jakta etter en god psykologisk thriller.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Vigmostad & Bjørke, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Business Insider Reviews. 10. januar 2022. Bare nok ei interessant liste. Det er mest bemerkelsesverdig at det er så mange klassikere på lista.

Det er litt tilfeldig om det er den norske eller engelske utgaven som er lagt til lista.
Noen mangler i Bokelskeres søkearkiv:

  • The Four Winds av Kristin Hannah
  • Beach Read av Emily Henry

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker lest i 2021.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Når sporene forsvinner" av Elina Backman
  • "Kjærlighetens melodi" av Minnie Darke
  • "Svarte seil" av Rebecka Edgren Aldén
  • "Øya" av Sarah Pearse
  • "Under falkens vinger" av Anton Marklund
  • "Giftmakersken" av Sarah Penner
  • "Rett foran øynene" av Jeffrey Archer
  • "Den usynlige datteren" av Liz Webb
  • "Hjemløs" av Trevor Wood
  • "Kvinnen som forsvant" av Emily Gunnis
  • "Alle de slemme jentene" av Chris Whitaker
  • "Den blå villaen" av Eva Frantz
Alle bokanbefalinger for dette verket