En liten prinsesse

roman

av (forfatter) og Torstein Bugge Høverstad (oversetter).

Transit 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.30 (20 terningkast.)

66 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Veronica Elises eksemplar av En liten prinsesse - roman

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Syv år gamle Sara Crewe reiser fra en sorgløs oppvekst i India for å begynne på kostskole i England. Faren er en rik mann og Sara har alltid blitt behandlet som en prinsesse. Kostskolelivet på mange utfordringer, og en dag rammer katastrofen henne. Faren er død og Sara står alene igjen på bar bakke.

Omtale fra forlaget

Sara Crewe er syv år gammel når hun blir sendt på kostskole i England etter en sorgløs oppvekst i India. Saras far er svært rik og hun behandles og oppfører seg som en liten prinsesse. Eliteskolen i London byr på mange utfordringer, inntil skjebnen rammer og Sara blir satt på bar bakke. Evnen til å sette seg inn i andres situasjon og hjelpe til med det hun kan, blir Saras livsoppgave, men hva hjelper det når hun tilsynelatende har mistet alt? Sara søker trøst blant dyr og i eventyrlige fortellinger som gjør at underlige ting skjer - eller er det kanskje slik at magien ligger i at godhet avler godhet? En av barnelitteraturens største klassikere som har gledet barn og voksne i over 100 år!

Bokdetaljer

Forlag Transit

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788275961288

EAN 9788275961288

Omtalt tid 1900-1914

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 219

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 9 1 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Kanskje vennlige tanker når frem til folk på en eller annen måte, selv gjennom vinduer og dører og vegger. Kanskje du føler deg litt varmere, litt gladere, uten å vite hvorfor, når det er jeg som står her ute i kulden og håper du skal bli frisk og glad igjen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Allting er en historie. Du er en historie - jeg er en historie.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det var det vanskeligste hun visste, å la være å bli hissig når hun satt oppslukt av en bok og plutselig ble forstyrret. Folk som er glad i å lese vet godt hvilken irritasjon som skyller over dem i slike øyeblikk. Fristelsen til å glefse og være urimelig er sannelig ikke lett å styre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Om naturen hadde skapt deg til å gi, ble du født med åpne hender og et åpent hjerte, og skjønt tider kan komme da dine hendeler tomme, er ditt hjerte alltid fullt, og derfra har du ditt å gi - noe varmt, noe vennlig, noe godt - hjelp, trøst og latter. Og noen ganger glad, vennlig latter den beste hjelpen du kan gi.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis det skal bli sol, svever det små rosa skyer rundt , og det føles som jeg kunne ta på dem. Og hvis det regner, kommer dråpene trommende som om de sier noe hyggelig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hun sitter alltid med den lille nesen begravd i en bok. Og det betyr ikke at hun leser dem, frøken Minchin - hun sluker dem som en liten ulv, ikke en liten pike.

Hun er bestandig sulten på nye bøker å sluke, og det hun vil ha er voksne bøker - svære, digre, tykke bøker, og på fransk og tysk, ikke bare engelsk - historie og biografier og lyrikk, alt mulig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Hvis jeg var en prinsesse - en ordentlig prinsesse," mumlet hun, "kunne jeg strødd gavmildt rundt meg til hele folket. Men selv om jeg bare er en late-som-prinsesse, kan jeg da finne på småting å gjøre for folk. Sånt som dette.

Hun var akkurat like glad som om jeg hadde strødd gaver. Jeg tror jeg skal late som det å gjøre ting folk liker, er som å strø gaver. Da har jeg strødd noen nå."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men saken var at hun hadde det med å drømme og tenke sine egne spesielle tanker, og selv kunne hun ikke huske noen gang hun ikke hadde tenkt sitt om voksne folk og den verden de tilhørte. Det føltes som om hun hadde levd lenge, lenge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg - jeg kan ikke la være å finne på. Hvis ikke, tror jeg ikke jeg kunne levd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker var det hun likte aller best, og faktisk hadde hun det med å finne på historier om hyggelige ting og fortelle dem til seg selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg har noen bøker i hylla som jeg ønsker å lese, og selvom det kommer nye bøker i løpet av et år som ofte overtar interessen min skal jeg ta tak i noen av skattene jeg allerede har. Også liker jeg lister veldig godt! Listen er en blanding av nytt og gammelt, stort og smått, norsk og utenlandsk. Det kommer til å bli et allsidig år! Jeg gler meg!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Nesten et helt menneske - lappeteppe 2" av Anne-Cath. Vestly
  • "1001 katt - myter, eventyr og folketro" av Tor Åge Bringsværd
  • "Historien om dronning Elisabeth" av Alida Sims Malkus
  • "Alt du kan ønske deg - roman" av Linn T. Sunne
  • "Lappeteppe fra en barndom" av Anne-Cath. Vestly
  • "Når reglene ikke gjelder" av Ariel Levy
  • "Vi var en gang" av Monika Steinholm
  • "Lise og Lotte eller omvendt" av Erich Kästner
  • "Kan vi bare late som" av Camilla Sandmo
  • "En bønn for de bortførte" av Jennifer Clement
  • "Det vesle huset i den store skogen" av Laura Ingalls Wilder
  • "Emily på månegården ; Emily reiser bust ; Emily på egne leier" av Lucy Maud Montgomery
Alle bokanbefalinger for dette verket