Min hellige krig

av (forfatter).

Aschehoug 2005 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Assad Nasirs eksemplar av Min hellige krig

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Sakprosa

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Terrorangrepene i New York, Madrid og London og drapet på Theo van Gogh i Nederland har ført til mange debatter om hvilke verdier muslimer egentlig bekjenner seg til. Er det mulig å være en god muslim og i tillegg være tilhenger av "vestlige" verdier som demokrati, menneskerettigheter og pluralisme. Forfatteren mener svaret er et ubetinget ja. I EU i dag bor det omtrent 15 millioner muslimer, mens det i USA bor syv millioner. I denne boken møter vi noen av dem, hver med sin historie å fortelle. Forfatteren tar oss med på sin personlige pilegrimsferd, hvor hun leter etter Islams mange ansikter. Hun besøker imidlertid ikke Mekka, men New York, London, Paris og Berlin, før hun setter kursen tilbake til Oslo. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Terrorangrepene i New York og Madrid har ført til mange diskusjoner om muslimske verdier. Kan man være en god muslim og samtidig være tilhenger av demokrati, menneskerettigheter og pluralisme?
I denne boken tar Nazneen Khan-Østrem oss med på sin personlige pilegrimsferd på jakt etter det muslimske mangfoldet. Hun reiser til New York, London, Paris og Berlin, og overalt stiller hun spørsmålene: Hva er islamsk identitet, og hvordan utfolder den seg i møtet med Vestens verdier? Er motsetningsforholdet så sterkt som mange tror? Eller er det bare en myte at islam er uforenlig med Vestens levesett? Nazneen Khan-Østrem har sine slektsrøtter i Afghanistan, men er oppvokst i Storbritannia og Norge. Hun er i dag lektor ved Journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788203229633

EAN 9788203229633

Språk Bokmål

Sider 285

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket