Mitt løfte til Nadia

av (forfatter) og Andrew Crofts (medforfatter).

Egmont Hjemmets bokforl. 1999 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.56 (18 terningkast.)

86 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Mona Gamal Tawfik Abdelatty Johansens eksemplar av Mitt løfte til Nadia

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Virkelighetens bøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Som 15-åring blei Zana tatt med fra Birmingham til Yemen av faren, og hun og søstra Nadia blei gifta bort mot sin vilje. Etter åtte år klarte Zana å flykte til England, og hun lovte at hun skulle hjelpe Nadia med å komme tilbake til England også. Her forteller Zana hvordan hun og mora fortsatte kampen for å befri Nadia.

Omtale fra forlaget

Som 15-åring blei Zana tatt med fra Birmingham til Yemen av faren, og hun og søstra Nadia blei gifta bort mot sin vilje. Etter åtte år klarte Zana å flykte til England, og hun lovte at hun skulle hjelpe Nadia med å komme tilbake til England også. Her forteller Zana hvordan hun og mora fortsatte kampen for å befri Nadia.

Bokdetaljer

Forlag Egmont Hjemmets bokforl.

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788259021762

EAN 9788259021762

Serie Virkelighetens verden

Omtalt sted Jemen

Omtalt person Nadia Muhsen Zana Muhsen

Språk Bokmål

Sider 213

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 7 8 1 0 0

Bokomtaler

Jeg leste først boka Solgt av Zana Muhsen, der de to britiske søstrene blir solgt til hver sin "ektemann" i Jemen, av sin egen far.
Zana klarer å komme seg hjem til England etter 8 år. Men Nadia blir igjen, som fange, slave og fødemaskin for den familien hun er giftet bort til, mens helsa hennes blir dårligere og dårligere, og hun blir utsatt for vold og hjernevasking.
Zana lovte at hun skulle gjøre alt hun kunne for å få også Nadia hjem til England, og det er det denne boka handler om.
I Yemen styrer mennene alt med hard hånd. Kvinner eies av mennene og har ingen frihet til å bestemme over sine egne liv. Landet er gjennomkorrupt og lovløst, særlig i de mer eller mindre utilgjengelige landsbyene.
Zana og moren kjemper i årevis en innbitt, utmattende og håpløs kamp for å få hjelp til å få Nadia hjem, men de stanger stadig hodet mot systemet i England. De møter altfor mange stengte dører overalt, der de underveis oppdager at korrupsjon og maktkamp også er en del av systemet politikere og embetsmenn i England har med systemet i Yemen.
Dette er en vond historie som England har mange gode grunner til å skamme seg over.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er umulig å leve særlig lenge uten håp. Selv når alle drømmene mine er blitt knust av et tilbakeslag eller en skuffelse, er det alltid en liten spire av håp som kjemper seg frem bakerst i bevisstheten min, slår røtter, suger næring fra tårene mine og langsomt vokser opp og erstatter hva det nå enn er som er gått tapt. Hvert eneste nytt håp gir meg en grunn til å fortsette kampen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For tyve år siden var vi fullstendig naive, med en urokkelig tillit til landet vårt. Vi trodde at når Utenriksdepartementet fikk kjennskap til vanskelighetene våre, ville de gripe inn med en gang og redde oss ut av dem. I lang tid hørte vi på unnskyldningene og forklaringene deres og godtok dem. Gradvis ble vi mer skeptiske. Nå innser vi at vi står overfor så mange lag med løgner og korrupsjon, så mange personer med skjulte motiver og med karrierer og pensjoner å beskytte, så mye dovenskap, at behovene til de britiske statsborgere er det som bekymrer dem minst. Det er umulig for oss å vite nøyaktig hvem som virkelig har mulighet til å hjelpe oss, hvem som bruker oss som et middel til å nå sine egne økonomiske eller politiske mål, og hvem som simpelthen forsøker å avfeie oss i håp om at vi skal gi opp og forsvinne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så lenge det inngås blandende ekteskap, vil det også eksistere kulturkollisjoner, og så lenge ekteskap går i stykker og ender i skilsmisser, vil det også bli utkjempet kamper om foreldreretten. Midt i all denne forvirringen og de sosiale forandringene må vi sørge for at barna blir hørt, og at de aldri blir berøvet sin frihet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da to engelske jenter ble dømt for å smugle narkotika i Bangkok, grep John Major inn med en gang og forlangte at de ble løslatt fra fengselet og sendt tilbake til England. De hadde faktisk begått en forbrytelse, men statsministeren var villig til å gripe inn og gjøre avtaler på deres vegne. Da vi hørte hvordan disse jentene ble hentet hjem, skrev mamma et brev til John Major og ga uttrykk for hvor opprørt hun var over at døtrene hennes aldri hadde fått noen slik hjelp. Men hun fikk aldri noe svar.
Da to britiske sykepleiersker ble funnet skyldige i mord i Saudi-Arabia og fengslet der, grep politikerne inn igjen og sørget for å få dem hjem til Storbritannia før noen fikk sukk for seg. Vi ble innesperret i et muslimsk land, akkurat som dem, men vi hadde ikke begått noen forbrytelse. Vi var ofre for andre menneskers forbrytelser, men det var ingen ministre som kom oss til hjelp. Det var ingen med makt til å få ting til å skje som forlangte at vi skulle få en rettferdig behandling.
Da yemenittiske stammemedlemmer kidnappet noen europeiske turister, utløste det øyeblikkelig en storm av internasjonale protester.
Den eneste forskjellen jeg kan se mellom oss og alle disse andre, er hudfargen vår.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "I helvetes forgård - mitt liv med en psykopat" av Michele Weldon
  • "Han stjal mine barn" av Patsy Heymans
  • "Mayada - datter av Irak" av Jean Sasson
  • "Prinsesse Sultanas kamp" av Jean P. Sasson
  • "Påfuglprinsessen" av Sara Harris
  • "Ørkenblomsten" av Waris Dirie
  • "Jeg fikk aldri sagt farvel" av David Smith
  • "For barnets skyld" av Betty Mahmoody
  • "Tårer i mørket" av Donna L. Friess
  • "Solgt" av Zana Muhsen
  • "Verdens heldigste jente" av Jessica Knoll
  • "Stygg - historien om min barndom" av Constance Briscoe
Alle bokanbefalinger for dette verket