#Kampklar

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (13 terningkast.)

28 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Pia Lise Selnes' eksemplar av #Kampklar

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Barne-/ungdomsbøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget


Skremmende aktuelt om sterke jenter og netthets


Etter en fotballkamp der Anja må dele ut rødt kort til vinnerlagets store stjerne, våkner hun til trusler og netthets. Brått overskygges skole, fotball og forelskelser av kampen for å stå imot hetsen. Anja nekter å la seg knekke, og sammen med venninnene legger hun en plan for å få kontrollen tilbake. Men alt endrer seg da truslene tar en enda mer brutal vending.


#Kampklar er en skremmende aktuell roman som viser deg sosiale mediers mørke sider. Det er også en historie om vennskapets makt, mot og viljen til ikke å forbli et offer.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788241917608

EAN 9788241917608

Språk Bokmål

Sider 253

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 7 4 1 0 0

Bokomtaler

Nina Rossing "#Kampklar"

Etter en fotballkamp der Anja må dele ut rødt kort til vinnerlagts store stjerne, våkner hun til trusler og netthets. Brått overskygges skole, fotball og forelskelser av kampen for å stå imot hesten. Anja nekter å la seg knekke, og sammen med venninnene legger hun ut en plan for å få kotrollen tilbake. Men alt endrer seg da truslene tar enda en mer brutal vending.

kampklar er en skremmende aktuell som viser deg sosiale medier mørke sider. Det er også en historie om vennskapets makt, mot og viljen til ikke å forbli et offer

Da hva min første ungdomsbok lest siden ungdommen. Denne boka er for ungdom 12-16 år. Denne boka kan godt leses av både ungdom og voksne. Boka er veldig aktuel i dagens samfunn hvor dette kan skje dine egne unger eller noen du kjenner. Her får du netthets, mobbing og metoo. Å hva det fører med seg. Boka er velskrevet å klarer å sette seg inn i de forskjellige sin situasjon. Denne boka anbefaler sterkt viderejeg både unge å voksne lese

Boka er et leseeksemplar fra www.Bookis.no

Karakter

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viktig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når man blir lite populær på grunn av en avgjørelse man tar ...

Mange prøvelser
Anja bor sammen med sin familie i en blokk i Trondheim. Hun bor der sammen med mor, far og bror. Broren bor der forløpig ikke siden han studerer i København. Tidlig måtte Anja gi opp fotballkarrieren på grunn av skade, og er istedet dommer. Gjennom et dommerkurs, skal Anja dømme en guttekamp og det går heftig for seg. Hun får betale konsekvensene av det lenge etterpå. Grunnen er at en av de "dyktige" fotballspillerne føler seg urettferdig behandlet av henne. Som straff blir Anja grovt mobbet på Internett, både gjennom manipulerende bilder og dryge kommentarer. Hvem står bak og hvordan kan noen være så ondskapsfulle? Det er heller ikke lett for Anja å møte opp på skolen etter hvert, mens netthetsingen pågår siden hele skolen vet om det. Vil det noen gang ta slutt, og vil det noen gang bli bedre? Heldgivis har hun sine nærmeste og gode venner som støtter henne, men er de sterke nok til å komme seg gjennom en så alvorlig mobbesak alene?

Før i tiden pågikk mobbing ansikt til ansikt, og også snikmobbing i nærheten av noen, men nå er det ikke bare offline, men nå er det dessverre også online, siden fleste er på Internett. Mobbing er ikke greit, hverken online eller offline. Det er ikke greit på noen måte, heller ikke anonymt. Ingen vet hvor mye det skader en person. Denne boka viser mange måter hvor mye mobbing kan knekke noen. og det er sårende lesing.

Netthets og mobbing generelt er et viktig tema som bør tas opp, spesielt nå som de fleste har tilgang til Internett. Er selv glad jeg vokste opp i en tid uten Internett, apper og sosiale medier. Så kan ikke forestille meg presset dagens ungdom går gjennom. Omtrent alt blir dokumentert. Ikke rart så mange får prestasjonsangs, får lav selvtillit og mye annet med alt det presset som aktivitet på Internett bidrar med.

Boka gir et godt innblikk i hvordan det er å være et offer uten å spille offer i ondskapsfull, utspekulert og utilgivelig utfrysning online, som er synlig for alle. Hvordan takler man det, og er det mulig å komme seg gjennom det uten å bli helt ødelagt. Og vil folk glemme?

Blir man sterkere av motgang?
Anja oppfattes som en livlig og glad jente, kanskje litt selskrytende noen ganger ,spesielt når hun tenker tilbake på seg selv som fotballspiller, men som gradvis blir som en skygge av seg selv. Vil vi lesere få den originale versjonen av Anja tilbake igjen, etter en slik alvorlig situasjon? Spørsmålene blir mange underveis, og man tenker med grøss på hva man selv ville ha gjort i en lignende situasjon. Ingen fortjener å gå gjennom noe slikt.

#Kampklar er en alvorlig, tapper og småhumoristisk roman for ungdom som tar opp et viktig og aktuelt tema om det å være i en svært sårbar situasjon. Mobbing skjer omtrent overalt, og denne boka er et godt eksempel på hvor langt mobbing dessverre kan gå. Selv om man ikke har opplevd netthets, var stresset i boka nesten til å ta og føle på.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viktig bok om kjønnsroller, press, hvordan vi oppfører oss på sosiale media og fotball. Ble litt langdryg synes jeg, men helt grei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Verdens verste leirskole" av Marius Horn Molaug
 • "Utegym i minusgrader - roman" av Øystein Samson Tjentland
 • "Spådama i 7B - roman" av Harald Nortun
 • "Ragnas hemmelighet" av Ingrid Melfald Hafredal
 • "Skuddet" av Stein Morten Lier
 • "Girlskate" av Steffen R. M. Sørum
 • "Mitt vidunderlige liv" av Jenny Jägerfeld
 • "Klovnen som rett og slett ikke var særlig morsom" av Kim Fupz Aakeson
 • "Hva gjør du, Lukas?" av Johan B. Mjønes
 • "Da månen sluknet" av Sissel Chipman
 • "Forelskede & andre bortkomne" av Johanna Lindbäck
 • "Definisjonen av umulig" av Camilla Sandmo
Alle bokanbefalinger for dette verket