Honningkrukken

av (forfatter).

Cappelen 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.11 (180 terningkast.)

697 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Pernille Grimelands eksemplar av Honningkrukken

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norske romaner

Lesedato

2012

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen i denne romanen er lagt til St. Emilion. Fredric Drum som befinner seg i distriktet for å kjøpe opp vin til sin lille restaurant i Norge, vikles uforvarende inn i et forsvinningsmysterium. I løpet av et par måneder er syv mennesker i alderen blitt borte. Antagelig er de drept. Og mye tyder på at Fredric skal bli det åttende offer. Politiet står maktesløse, de tror en sinnsyk massemorder kan være på ferde. Dette er den første boka om Fredric Drum og Skarphedin Olsen.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788202263010

EAN 9788202263010

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 202

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 57 64 38 9 1

Bokomtaler

I denne første boka i Nygårdshaugs serie om Fredric Drum, befinner Fredric seg i vindistriktet St. Emilion i Frankrike. Som gourmetkokk og restauranteier er han svært opptatt av det beste av vin som Frankrike kan by på når han skal gjøre vinoppkjøp.

Fredric havner midt opp i en forsvinningssak. Intet mindre enn syv mennesker har forsvunnet i løpet av relativt kort tid, og nokså raskt ser det ut til at Fredric skal bli det neste offeret. Han aner ikke hvem som puster ham i nakken, men at det har noe med vinindustrien å gjøre, er han temmelig sikker på.

Tidvis var boka spennende, men historien er for syltynn til at det virkelig ble action. Plottet sto dessuten ikke til troende. Jeg har dessverre ikke lest bøkene i kronologisk rekkefølge, men av dem jeg har lest så langt er i alle fall dette den helt klart dårligste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gert Nygårdshaug har et langt, variert og anerkjent forfatterskap bak seg siden han debuterte i 1966. Honningkrukken er den første boken i krimserien om gastronomen og hobbyarkeologen Fredric Drum og kriminaletterforsker Skarphedin Olsen. Fredrik Drum befinner seg i et av Frankrikets mest tradisjonsrike vindistrikter, St. Emilion, for å kjøpe opp vin til den lille Oslo-restauranten "Kasserollen" som han er medeier i. Syv mennesker fra denne byen er forsvunnet, antagelig drept og Fredrik vikler seg gradvis inn i det hele. Blir Fredrik det neste offer? Mye tyder på det....

Boka var fin den, men ga meg ikke det helt store kicket. Forfatterens mye kunnskap om vin og fantasifulle innfall ga allikevel en logisk, spennende samt en original krim handling. Det skal bli gøy å bli bedre kjent med Fredrik Drum, for jeg kommer faktisk til å lese den neste, "Jegerdukken".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av Honningkrukken (ekstern lenke)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

”Honningkrukken” av Gert Nygårdshaug, 08.11.12 er den første i en serie med gastronom, amatørarkeolog og ikke minst - hobbydetektiv Fredric Drum. Boka var bra den. Forfatteren er jo veldig kunnskapsrik, og er lidenskaplig opptatt av både mat og vin. Boka følger Fredric fra Oslo på en tur til St. Emilion, hvor han skal kjøpe inn vin til den lille restauranten han er medeier i. I denne byen har syv mennesker forsvunnet på mystisk vis, og Fredric blir på litt uforklarlig vis viklet inn i dette mysteriet.

Gert legger ut mange tråder, samtidig som han øser ut om sin kunnskap om god vin, og hvordan denne vinen blir laget. Så her får vi mange gode tips om god vin på en underholdende måte, og på en måte slik at man lurer på hva som er krydring av historien og hva som er relevante tråder til å kunne løse krimgåten. Han skriver godt og det er spennende hele veien. Jeg er jo glad i dialoger for å bli kjent med personlighetene i boka, og jeg savnet de særlig de første hundre sidene. Det ble litt for mye Fredric perspektiv i begynnelsen. Og så tror jeg nok at de fleste hadde kontaktet politiet litt før i denne historien, men når man leser en bok er det jo viktig å la seg rive med og ikke henge seg for mye opp i slike smådetaljer. En skildringsdetalj som var bra, kom frem når han satt med noen farlige vepser rundt seg: ”Tankene raste gjennom hodet hans. Bare de ikke forstyrret vepsene”.

Gleder meg til å ta fatt på bok nr to i serien, som ikke må leses som en serie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første bok med Fredric Drum, som er på eventyr i Frankrike. Uformel og med en lun tone maler Gert Nygårdshaug en akvarell hvor hovedpersonen blir mer og mer tydelig. Spennende plot som gjør boken vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjørte tilfeldigvis forbi Lysejordet skole og såg at der var loppemarked i dag. Med en kone som gav meg et kvarter og med hundre kroner i lomma bestemte jeg meg for å ta de første ti bøkene jeg fant og stoppe der. I rekkefølge som jeg fant dem.

Klarte ikke av å legge inn to bøker av Nesser, "Koreografen" hans debutbok, og "Flugan och evigheten"


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kronologisk rekkefølge: Fredric Drum og Skarphedin Olsen


Godt sagt! (1) Varsle Svar

1,


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker 2021


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er de klart beste bøkene av de 60 jeg leste i 2014.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Cassandras finger" av Gert Nygårdshaug
 • "Jegerdukken" av Gert Nygårdshaug
 • "Dødens codex" av Gert Nygårdshaug
 • "Kiste nummer fem - roman" av Gert Nygårdshaug
 • "Det niende prinsipp" av Gert Nygårdshaug
 • "Den balsamerte ulven" av Gert Nygårdshaug
 • "Liljer fra Jerusalem - roman" av Gert Nygårdshaug
 • "Rødsonen - en krim med Fredric Drum og Skarphedin Olsen" av Gert Nygårdshaug
 • "Alle orkaners mor - roman" av Gert Nygårdshaug
 • "Alkymisten" av Gert Nygårdshaug
 • "Søthjerte" av Gert Nygårdshaug
 • "Dverghesten" av Gert Nygårdshaug
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver