Kometer eller skjærlighet

en fortelling som ikke klarer å bestemme seg

av (forfatter) og Reidar Kjelsen (illustratør).

Aschehoug 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (6 terningkast.)

16 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Pernille Grimelands eksemplar av Kometer eller skjærlighet - en fortelling som ikke klarer å bestemme seg

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Nostalgie

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Aller helst vil Petra Propp bare tenke på skjærlighet og alt som er mykt og fint. Problemet er bare at dobbeltkometen Daisho farer gjennom verdensrommet med kurs for jordkloden. Tiden er knapp da Petra begir seg ut på en lang og farefull reise. Petras hjelpere er ikke mye å skryte av. Leonardo, verdens mest geniale oppfinner, ligger i koma. Og hvor mye hjelp er det i en onkel som bare vil spise, en bil som bare vil leke og en sjel som bare vil danse tango? Her møter vi igjen den geniale oppfinneren Leonardo, hans trofaste assistent Petra og den tykke og matglade onkel Henrik fra En stor, farlig hund og to geniale oppfinnere.

Omtale fra forlaget

I årets elleville bok fra Jon Ewo møter vi igjen den geniale oppfinneren Leonardo, hans trofaste assistent Petra og den tykke og matglade onkel Henrik . alle fra fjorårets En stor, farlig hund og to geniale oppfinnere. Nå handler det om Leonardos reise tilbake til .barndommens dal., en forrykende ferd med en masse forviklinger og halsbrekkende eventyr med fæle snørøvere, flygende radiatorer, roboter, samt den mystiske .Mesteren. i noen av rollene.
En boblende morsom bok, full av fantasi og helsprøe innfall. Illustrert av Reidar Kjelsen.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788203245756

EAN 9788203245756

Genre Humor

Språk Bokmål

Sider 253

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 3 0 0 0

Bokomtaler

Morsom bok, som ikke er ren barnebok. Jeg lo for eksempel høyt da jeg fikk lese parafreringen av litteraturanmeldelser. Og jeg lo kanskje enda høyere av beskrivelsen av høyverdige forsker diskusjoner ... Når jeg leste denne tenkte jeg mest på Jon Bing, mye ligner veldig på hans stil - eller vel, han var kanskje enda mer fabulerende. Av nyere bøker er det Doktor Proktor bøkene som er i samme sjanger. Likte godt illustrasjonene til Reidar Kjelsen (som også er skrevet inn i boken! Gøy, jeg liker sånne gimmicer :) ) Ser på nett at Reidar Kjelsen og Jon Ewo også har vært parhester på Otto Monster bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

(Unnskyld, men innimellom føles det som om alt som har med kos og skjærlighet å gjøre presser seg på. Som om det klemmes ut av en tube uansett hva jeg snakker om).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forfatter-Ewo husker kanskje hva anmelderene skrev om boken Leonardo og Petra på vilter ballongferd: "Ewo skriver bøker like elegant som en murer. Det er bare synd at en mur er uendelig mye vakrere enn dette pjattet!" Eller husker du hva en kritiker skrev om Leonardo og Petras oppfinnelse nummer tusen: "Ewos bøker får leseren til å ønske at han var død og slapp å lese mer!" Eller hva med dette sitatet om Leonardo og Petras geniale marsvinfarm: "Dette er ikke en bok man bare legger halvlest fra seg. Dette er en bok man skal kaste langt av gårde!" Eller dette som er hetnet fra anmeldelsen av Leonardo og Petra stopper regnet i Marokko: "Ewo skriver som en to måneder gammel mink som nettopp har prøvd å lære seg tall og bokstaver." Eller hva med denne, som er yndlinssitatet mitt: "Denne anmelderen glemmer aldri en bok han har lest, Men han er villig til å gjøre et unntak når det gjelder Ewos nyeste roman Leonardo og Petra på tur i trærne."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Skal vi prøve noe annet da, hvis du er ferdig med å sjekke fortellingen?" spurte Leonardo irritert. "Jada, tjukken" svarte Petra. Like irritert. "Ikke kall meg for tjukk, din rødhårede gnom av ei jentespire!" freste Leonardo. "Slutt å mobbe håret mitt, din dustete unnskyldning av et menneske" Jeg kan finne opp en maskin som erstatter deg i løpet av en ettermiddag!" svarte Petra tilbake. "Jeg kan konstruere en maskin som gjør jobben din bedre på en time. Selv med den ene armen bundet bakpå ryggen!" brølte Leonardo tilbake" osv Som man skjønner , er oppfinnere rolige mennesker som jobber hardt for å redde kloden og driver bare med viktige ting, For å spare leserene for flere avbalanserte samtaler hopper vi en halvtime frem i tid, til etter at onkel Henrik hadde spylt de to med kaldt vann for å ro dem ned.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Den skarpe eggen - den mørke materien II" av Philip Pullman
  • "Artemis Fowl" av Eoin Colfer
  • "Persepolis" av Marjane Satrapi
  • "Darlah - 172 timer på månen" av Johan Harstad
  • "En kikkert av rav - den mørke materien III" av Philip Pullman
  • "Tonje Glimmerdal" av Maria Parr
  • "Nordlys - bind 1 i serien Hans mørke materialer" av Philip Pullman
  • "Hvem skal trøste Knøttet?" av Tove Jansson
  • "Huckleberry Finns opplevelser" av Mark Twain
  • "Den komplette haikerens guide til galaksen" av Douglas Adams
  • "Tordivelen flyr i skumringen" av Maria Gripe
  • "Harens år" av Arto Paasilinna
Alle bokanbefalinger for dette verket