Sva marga

følg din vei

sitatbok

av (forfatter), Kari Bu (redaktør), Henrik B. Tschudi (redaktør) og Trine-Line Biong (redaktør).

Flux 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (6 terningkast.)

40 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Per Christian Bakkens eksemplar av Sva marga - følg din vei

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Faglitteratur

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder sitater fra samtaler Tidsskriftet Flux har hatt med forfatteren, gjennom tolv år. Han kommer blant annet med betraktninger om lek, intelligens, følelser, fjell og kosmos, og om det å være seg selv.

Bokdetaljer

Forlag Flux

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788292773284

EAN 9788292773284

Språk Bokmål

Sider 127

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hinduismen får du aldri helt greie på. Der er det altfor mange guder, og du kan selv gjerne komme med forslag til noen flere - et virkelig perspektivmangfold!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Forståelse og kunnskap er ikke det samme. Forståelse er en endring av din person.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Biokjemien reduserer livet til kjemiske forbindelser. Psykologien sies å redusere kjærligheten til drift. Religionsvitenskapen sies å "bortforklare mysteriene." Bevissthet forklares ved ubevisste, mekaniske prosesser. Reduksjonisme får man når man overser at for eksempel temperatur er noe mer enn molekylbevegelser, akkurat som sult er noe mer enn kontraksjon av magesekken. Hva tingene egentlig er for noe, forveksles med hva vitenskapen har å si om dem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det tar tid å mobilsere hele deg selv. Stans og iakkta! Kjenn etter! Jaget etter stadig mer er tragedien ved vårt moderne samfunn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis du var blendet av hennes skjønnhet, var kanskje bare en bit av deg stimulert. Ett år senere utstår du henne kanskje ikke! Opplevelsen var behagelig, men lokal, uten dybde, selv om den var aldri så intens og mangfoldig. Spinoza har gitt lokale nytelser navnet titilatio. Glede er per definisjon noe du opplever med hele deg - hilaritas. Hvis din opplevelse av henne er dyp - ikke blendende, men dyp - så varer kanskje kjærligheten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Glede er ingen fornemmelse ! Glede er navn på en tilstand. Verden er en annen når du er glad. Du gleder deg ikke over blomsten men MED blomsten. Skjønner du ?

(Arne Næss)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Folk flest har en naturlig og dyp sans for hva som er fair, noe som kommer frem i den globale oppfatning av fair play i idrett. Ut fra dette kan vi fx si at det ikke er fair overfor dyr når de behandles som om de ikke har annen verdi enn å tilfredsstille våre behov og interesser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Arealet av det vi vet er forsvinnende lite i forhold til arealet av det vi ikke vet. Det er enorme områder der vi ikke en gang kan formulere klart vår uvitenhet. Det er et fremskritt hver gang man kan si: "Nøyaktig dette vet vi ikke noe om ..." Det er fremskritt når <ny> uvitenhet lar seg presist formulere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket