The mountain shadow

Shantaram part 2

av (forfatter).

2015 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.94 (34 terningkast.)

95 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Øyvind Skaars eksemplar av The mountain shadow - Shantaram part 2

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

The first glimpse of the sea on Marine Drive filled my heart, if not my head. I turned away from the red shadow. I stopped thinking of that pyramid of killers, and Sanjay's improvidence. I stopped thinking about my own part in the madness. And I rode, with my friends, into the end of everything.Shantaram introduced millions of readers to a cast of unforgettable characters through Lin, an Australian fugitive, working as a passport forger for a branch of the Bombay mafia. In The Mountain Shadow, the long-awaited sequel, Lin must find his way in a Bombay run by a different generation of mafia dons, playing by a different set of rules. It has been two years since the events in Shantaram, and since Lin lost two people he had come to love: his father figure, Khaderbhai, and his soul mate, Karla, married to a handsome Indian media tycoon. Lin returns from a smuggling trip to a city that seems to have changed too much, too soon. Many of his old friends are long gone, the new mafia leadership has become entangled in increasingly violent and dangerous intrigues, and a fabled holy man challenges everything that Lin thought he'd learned about love and life. But Lin can't leave the Island City: Karla, and a fatal promise, won't let him go.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2015

Format Heftet

ISBN13 9781408701621

EAN 9781408701621

Serie Shantaram (2)

Omtalt sted India

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 7 13 4 5 1

Bokomtaler

Leste Shantaram og var veldig begeistret. Hadde stor forventning til denne også. Men det ble en nedtur. Alle poeng, alle gode og vonde opplevelser, var oppbrukt. Og jeg leste og leste og håpet at den skulle ta seg opp, men for en skuffelse. Dere som lurer på å lese den, bare la det være,,,,,

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I 2011 leste jeg Shantaram og var sikker på at det ikke var en bok for meg, men jeg tok sjansen. Det var ikke størrelsen på boka som skremte meg for jeg er vant til store bøker, men trodde det ikke var en sjanger for meg til tross for at jeg utforsker mange sjangre. Senere ble jeg lettet over at jeg ga den boka en sjanse for jeg likte den kjempegodt. Men hvordan er det med oppfølgeren?

Fjellets skygge er en enkeltstående oppfølger av Shantaram. Man trenger som sagt ikke å lese Shantaram før Fjellets skygge, men anbefaler på det sterkeste Shantaram først og Fjellets skygge etterpå.

I Fjellets skygge møter vi igjen Lin. Han er fremdeles i Bombay og har blitt noe roligere enn før. Selv om han føler et savn for en annen fra fortiden, har han likevel funnet kjærligheten på ny, og han har en tendens til å komme i ufrivillige voldsituasjoner som før,og løser ting på sin egen måte. Han er også en som tåler det meste og mange respekterer ham for den han er; han er karismatisk, går overens med stort sett alle, og siden han tidligere har vært avhengig av herion kan han det meste av gatenes regler.

De som har lest Shantaram vet hvem Lin er. Lin er basert på forfatteren selv. En fyr som rømte fra det strengeste fengselet i Australia på høylys dag og rømte til Bomay. Forfatteren var tidligere heroinmisbruker og ranet bank. Så Shantaram er båd basert på forfatterens liv, og dels fiksjon. I Fjellets skygge følger samme spor bare at det er to år senere og Lin har både gamle kjente og nye personer i livet sitt. De som har lest Shantaram vet hva man får. I Fjellets skygge fortsettes det i omtrent samme tone, men Shantaram var så mye bedre.

Flaue gjentagelser
Her prøver forfatteren å bli like poetisk som forgjengeren, men i Fjellets skygge blir det mer oppbrukt og klisjefylt, nærmest banalt. Man klarer ikke å ta det like seriøst. Det er som om forfatteren gjentar seg selv. Vi vet han kan å skrive for det beviste han i sin forrige bok, men denne boka er ikke like spennende,og visdomssitatene hans blir bare mer og mer latterlige istedet for alvorlige og fornuftige slik som i forrige bok.

En oppfølger om ingenting
Dette er en monsterbok på 847 sider. Jeg har som sagt lest mange tykke bøker oppgjennom årene, både på engelsk og norsk, så det gjør meg ikke noe og jeg avbryter heller aldri bøker samme hvor mye jeg misliker de jeg virkelig misliker. Det har jeg ikke samvittighet til. Så jeg holder alltid ut til the bitter end. Og selv om denne boka er stor så er det forbausende lite som skjer. Jeg er ikke en person som krever action gjennom hele boka. Jeg liker langsomme handlinger også, men i denne utgaven prøver forfatteren så hardt å være poetisk og være full av visdom at man klarer ikke å ta det alvorlig, og handlingen går dermed trått. Det funket bra i hans forrige bok for da passet det, men nå blir det bare masete og latterlig på mange måter, og opphakket. Han prøver å gjenoppta suksessen til Shantaram, uten å lykkes, og det er trist. Jeg likte Shantaram så godt og jeg ville at denne boka skulle være i samme stil, men istedet ble det bare en blek kopi. Til tross for en svak og traurig oppfølger så vil jeg påstå at jeg fortsatt liker karakteren Lin. Han er fremdeles seg selv i oppfølgeren også og det er nesten det eneste positive med denne boka; å få et innblikk i livet hans igjen.

Dette ble en lang bokanmeldelse om ingenting, akkurat som med selve boka. Fjellets skygge er en bok som tar lang tid å lese og som sagt, en gjentagelse fra forrige bok og det eneste positve var å lese om Lin igjen. Bare synd at forfatteren ikke brukte samme magien og innlevelsen som i forrige bok. Gledelig gjensyn, men ikke noe annet enn det. Jeg likte oppfølgeren godt i begynnelsen, men så ble det bare verre og verre, dessverre ...

(Jeg har gitt den en meget svak treer for å understreke det).

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skuffende. Spekket med klisjeer og flaue visdomsord om å finne seg selv. Langt ifra en ny Shantaram

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lest februar 2016.
Fin tjukk bok. Omslaget er uutholdelig "mystisk", og gir bange anelser.
Jeg elsket Shantaram, men jeg husker ikke at jeg på noen tidspunkt tenkte at en oppfølger var på sin plass. For det er det ikke.
Likevel klarte jeg ikke å tøyle nysgjerrigheten og leste " Fjellet skygge".
Boken starter greit, den rir på en bølge av gjennsynsglede både av persongalleriet og steminingen i Shantaram. Det dør fort ut, handlingen er vanskelig å få grep om. Personene i historien er ikke lengre sympatiske og kameratslige, de er tidvis flyktige og irriterende.

Også starter nedturen for alvor; forfatteren brer om seg av sin vulgære og svulstige filosofi. For det er forfatteren, jeg mister all tro på at det samme vrøvelet kommer fra personene i historien. De mister all sin troverdighet, jeg ser forfatteren, ikke fortellingen. Jeg blir periodevis direkte brydd på forfatterens vegne, og det som tilsynelatende er hans store livslærdom og filosofi. Tilslutt må jeg skumlese store deler av boken, jeg finner meg alvorlig irritert og oppgitt over alt de svulstige svadaet, som serveres som det skulle vært livsforrandrende, nydelig poesi.

Mye mindre og mer nedsettende kunne jeg ha sakt om denne boken, men jeg velger og korte det ned til: dette burde forfatteren hold for seg selv.

Har du lest Shantaram, ikke les denne, den vil farge ditt syn på Shantaram og gi deg et voldsomt behov for å filleriste forfatteren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg måtte til slutt avbryte lesingen av "Fjellets skygge" selv om det bare var 100 sider igjen, men dette var dårlige greier. "Shantaram" var en svært god bok, dette var GPP - generelt piss preik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jo svakere grep du har om virkeligheten, jo farligere fortoner verden seg. På den annen side - jo mer rasjonell du opplever at verden er, desto mer må den gås etter i sømmene.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

... det du garantert kjenner igjen en fanatiker på, er at han ikke eier humoristisk sans.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjærligheten er et fjell som tar livet av deg hver gang du prøver å bestige det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han stirret på meg en stund, med virvlende løv av bekymring i de ravgule øynene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

De valgene vi gjør, er grener på mulighetenes tre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du kan respektere en manns rettigheter eller meninger uten å kjenne denne mannen i det hele tatt. Men selve mannen kan du først respektere når du har sett noe i ham som er verdig dette ordet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Journalister, advokater og politikere har et yrke som krever at de nesten aldri forteller hele sannheten. Hvis de hadde gjort det, hvis de hadde vært åpne om alle hemmelighetene de kjenner til, ville sivilisasjonen bryte sammen i løpet av en måned. Det er løgnen, ikke sannheten, som holder oss i gang, dag etter dag, drink etter drink, opplegg etter opplegg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tiden kan ikke lege alle sår: Tiden er alle sår. Bare kjærlighet og tilgivelse kan lege alle sår.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Underet er ikke at kjærligheten finner oss, enda så underlig og mystisk det er. Underet er at selv når vi ikke finner den, selv når kjærligheten venter for lenge i våre drømmer, selv når kjærligheten ikke banker på eller lar være å sende noe budskap eller stikke blomster i hendene på oss, er vi så mange, så mange som aldri slutter å tro på kjærligheten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg stirret tilbake på henne, blikket hennes var et hav som en himmel speilte seg i.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

95 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg vil lese


Godt sagt! (0) Varsle Svar

kanskje man får lest enda flere bøker i år!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Det perfekte mord" av Peter James
  • "En verden av fremmede" av Zoë Ferraris
  • "Akademimordene - kriminalroman" av Martin Olczak
  • "En mørkere himmel - kriminalroman" av Mari Jungstedt
  • "Danser med sommerfugler - roman" av Reyna Grande
  • "Fuglefangerne - kriminalroman" av Eirik Wekre
  • "En oversikt over forsvunne ektemenn" av Natasha Solomons
  • "Tre minutter" av Anders Roslund
  • "Dødtid" av Denise Mina
  • "En usynlig" av Pontus Ljunghill
  • "Uro - krim" av Jesper Stein
  • "Ond sirkel" av Wilbur Smith
Alle bokanbefalinger for dette verket