En søster i mitt hus

av (forfatter) og Heidi Grinde (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.69 (67 terningkast.)

152 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Odas eksemplar av En søster i mitt hus

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

ønskehylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Linda Olsson har skrevet seg rett inn i lesernes hjerter med sine relasjons romaner. Nå er hun tilbake med en ny, sterk og stille fortelling som sitter lenge i leseren. Søstrene Maria og Emma har ikke sett hverandre siden moren døde to år tidligere. Nå kommer Emma på besøk til Marias hus i Spania. I begynnelsen er forholdet dem i mellom anstrengt. Maria bor alene og opplever at Emma forstyrrer livet hennes. Men gradvis går samtalene inn på et dypere spor, og minnene fra barndommen dukker opp. Til slutt må de begynne å prate om det unevnelige. Om søsteren de mistet. Den mest elskede av dem, hun som døde. Med psykologisk klarhet skildrer Linda Olsson de to søstrenes tilværelse, og hvordan livet deres har blitt formet av den barndommen de delte, og samtidig ikke delte. Det er en historie om hvor fjernt vi kan være dem som står oss nærmest.
Linda Olsson (født 1948) vokste opp i Stockholm der hun studerte jus. Hun flyttet fra Sverige i 1986 og bodde blant annet i England, Kenya, Singapore og Japan. Linda Olsson arbeidet tidligere i bank og finans. I 1990 slo hun og familien seg ned i Auckland i New Zealand der hun nå bor.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788241913075

EAN 9788241913075

Omtalt sted Spania

Språk Bokmål

Sider 216

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 37 20 2 0 1

Bokomtaler

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok en god bok fra Linda Olsson. Har lest alle hennes bøker som er blitt oversatt til norsk. Denne gangen er det relasjonen mellom to søstrer som beskrives. I starten er relasjonen fraværende, før den sakte men sikkert bygger seg opp. Det er mye lett gjenkjennelig til eget liv, slik som det pleier å være i Olssons bøker. Gleder meg allerede til neste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fin og trist bok, om viktigheten av å snakke sammen, ikke bare lese den andres tanker, for det blir som oftest feil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok som jeg ikke klarte å legge fra meg - som vanlig utrolig velskrevet av Linda Olsson. Det psykologiske samspillet mellom søstrene er godt beskrevet og jeg likte det at historien avdekket seg litt etter litt. Slutten rundet det hele av på en fin måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok midt på treet. En fin historie men litt langtekkelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg vet ikke om den kjærligheten vi får, er vår fortjeneste. Det virker ikke slik, synes jeg. Kjærligheten er urettferdig. Du får aldri like mye eller like lite, som du gir.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Maya hadde sagt omtrent det samme som Emma. -Ikke ta for gitt at folk tenker det du tror de tenker, Maria. Vi mennesker er mysterier, og ofte vet vi ikke engang selv hva vi tenker. Vi rasjonaliserer, vi fortolker. Misforstår. Driver med ønsketenkning. Det er faktisk viktigere å forsøke å forstå hva vi selv tenker, enn å gruble over hva andre måtte tenke. Det er ikke særlig meningsfullt å plassere tanker i andre menneskers hjerne. La andre gruble på sitt. Det er viktigere å forstå seg selv. Og vanskelig nok.-

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg lot blikket hvile på den velkjente utsikten. Og jeg tenkte på den første dagen der. Det er rart at man kan huske at man har vært lykkelig, men at det er umulig å gjenkalle selve følelsen. Det er ikke det samme med sorg. Husker man sorgen, følger alltid følelsen med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er først når man har tatt tak i det som er vanskelig, at det kan bli lettere. Og det er verdifullt i seg selv når man i det minste er kommet så langt at man vet at man leter etter noe. Det er en god begynnelse, som man ikke må undervurdere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er rart at man kan huske at man har vært lykkelig, men at det er umulig å gjenkalle selve følelsen. Det er ikke det samme med sorg. Husker man sorgen, følger alltid følelsen med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt siden jeg var barn har jeg likt høsten. Det er et melankolsk alvor over den årstiden som alltid har tiltalt meg. Det er som om alt blir klarere og tydeligere. Som om det legger seg en befriende stillhet over alt sammen etter den intense aktiviteten om sommeren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt siden jeg var barn har jeg likt høsten. Det er et melankolsk alvor over den årstiden som alltid har tiltalt meg. Det er som om alt blir klarere og tydeligere. Som om det legger seg en befriende stillhet over alt sammen etter den intense aktiviteten om sommeren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

[...] Det aller vanskeligste er når hele ens situasjon forandrer seg uten at man har medvirket til det selv. Når ingenting lenger er slik det var den gangen man tok beslutningen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men så innså jeg at det faktisk er en beslutning ikke å ta noen beslutning. Det er å trekke seg unna. Overlate ansvaret til andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men jeg antar at alt likevel henger sammen, på en eller annen måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som beveger - spiller på noen strenger langt der inne. Godt og vondt samtidig. Love it!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liste over bøker lest i 2017.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Langsomt lukker jeg døren" av Linda Olsson
  • "Regnvokteren" av Tatiana de Rosnay
  • "Alle disse dagene" av Tove Braathen
  • "Adresse Alberta" av Victoria Bø
  • "Jeg er her - roman" av Clélie Avit
  • "Ta følge med ham - roman" av Agnès Ledig
  • "Eiketreet" av Sofia Lundberg
  • "I skumringen synger svarttrosten" av Linda Olsson
  • "Kolibri - roman" av Cecilia Samartin
  • "Snø på hennes ansikt - roman" av Thorstein Thomsen
  • "For alltid i ditt hjerte" av Viola Shipman
  • "Den lange reisen" av Alyson Richman
Alle bokanbefalinger for dette verket