Busemannen

av (forfatter), Elisabeth Botterli (forfatter), Askild Hagen (forfatter), Jørgen Mehren (forfatter) og Peder Udnæs (forfatter).

Cappelen Damm 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.76 (41 terningkast.)

127 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Katarinas eksemplar av Busemannen

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Har, skal lese

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Det er november i Oslo, verdens farligste by. Krimforfatteren Nelly Lundin blir funnet død, drept med en Fjordland-middag. En seriemorder har slått til, og ingen vet om det vil gjenta seg. Mye tyder på at den nye Kripos-sjefen verken kan eller vil finne Busemannen. Bare én mann er i stand til å ordne opp. Riktignok er han alkoholiker, kranglete og en konstant fare for seg selv og omgivelsene. Dessuten er han død. Men han er den beste politiet har. Hans navn er Willy Wakum.Det blir en hard og mørk høst. Og blodig. Og hard.Knut Nærum og fire av forfatterne bak Nytt på nytt har rottet seg sammen om en saftig parodi på Jo Nesbøs Harry Hole-bøker. Helten er mer sliten, Oslo er råtnere og volden er nesten like drøy.Hvis du bare skal lese én Jo Nesbø-parodi skrevet av altfor mange forfattere i år, ville det vært rimelig sært av deg å lete etter en annen enn denne.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788202423926

EAN 9788202423926

Genre Politi og detektiver Humor Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 350

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 10 15 10 3 2

Bokomtaler

Noen dreper norske krimforfattere! Og putter buser i nesa deres…. Busemannen har bare såvidt begynt når de finner krimforfatteren Nelly Lundin død på hytta, drept med en Fjordlandmiddag.
Og selv om Willy Wakum er alkoholiker, kranglete og en konstant fra for seg selv om andre… og dessuten død… er han den beste politiet har og den eneste som kan løse seriemord i Norge!

Dette er selvfølgelig en parodi over Jo Nesbøs bøker om Harry Hole – som i kjent stil har disse forfatterne truffet spikeren på hodet både når det gjelder dette, samt andre forhold innen bokbransjen i Norge. Det var mange lett gjenkjennelige momenter her. Og ikke minst er den veldig morsom…

Likevel syntes jeg den ble litt for lang, den har lengden til en normal kriminalroman (ca 350 sider) – og det kan faktisk bli LITT mye, litt for detaljert parodisk og satirisk. Det virker som om forfattere ville ta med hver minste ting i alle HH-bøkene, og det har jo ikke blitt lite med årene…

Men totalt sett likte jeg boka godt, jeg lo og humret og noterte meg navn som speilet virkelige personer (bl.a. Dan Elgemont, Hall Olav Hamsun, Bjørn Asker Fritz, Staale Gunnarsen, for ikke å snakke om forlaget Brandthomt).
Dessuten hadde denne boka den løsningen jeg lenge trodde kanskje (eller muligens håpet) at de originale Harry Hole-bøkene skulle ha :-)
Så en underholdende, morsom og leseverdig krimparodi, men som sagt… bittelitt for lang.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noen av Harry Hole-bøkene, men vet sånn tålig hvordan det går ut på, og har lest mye annen krim. Den er nok likevel ekstra morsom hvis man har et forhold til Harry Hole. Jeg ser at mange synes det er i overkant med overdrivelser. Jeg likte overdrivelsene veldig godt, jeg syntes de ekstreme overdrivelsene passet godt inn og ga sjel til boka. Lengden på den synes jeg også var fin, ikke for lang og ikke for kort. For at det skal bli så absurd som det faktisk er må lengden være som den er tenker jeg. Dessuten synes jeg plottet var helt fantastisk! Definitivt en god avkobling fra vanlig krim :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er absolutt er morsom parodi, men det blir nesten litt for mye

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja ja... Den er jo litt humremorsom til tider. Og den avslører jo hvor formularistisk og forutsigbar selv den "beste" krimen kan være. Likevel er det vanskelig å parodiere med overdrivelser en bokserie som allerede er så overdrevet. Det er vel det som har gjort denne boken til et såpass vanskelig prosjekt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tittel: Busemannen
Forfatter: Knut Nærum
Forlag: Cappelen Damm
Sjanger: Spenning
Terningkast: 5

En spennende bok med mye satire og mange referanser fra andre Jo Nesbø bøker. Som en parodi av Jo Nesbø er dette en veldig bra bok. Den er spennende og det er latterlige ting som skjer. (Eller burde jeg ha sakt forferdelige?) Knut Nærum på sitt beste. Det jeg vil gi litt fratrekk for er at det finnes noen hull i historien som ikke er folklart.

Noen morsomme utdrag fra boken:
Lite visste de nærmere 100 tusen sjåførene som passerte krysset i løpet av et døgn at norges mest kjente veiknutepunkt til enhver tid huset rundt 50 mennesker av romfolket, samt en liten gruppe franskmenn som Per Sandberg hadde truet med å kaste ut av landet.

I det lengste hadde han håpet Willy ikke hadde sunket så dypt, men han hadde tatt feil. Han var på stamstedet. Hard Rock Café

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne ble bare for teit for min del. Småhumret litt i begynnelsen, så ble det hele 'over the top'.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Hva ser du etter?" spurte Sanna.
"Telefonkatalogen, jeg må ... sjekke noe." Willy ville nødig innrømme for Sanna at han skulle ringe eksen.
Sanna humret. "Den siste telefonkatalogen ble trykket i 2009, men den ligger på nettet. Du kan jo skrive den ut."
"Takk," svarte Willy. Han var glad han hadde Sanna på laget. Ikke bare var hun morsom og attraktiv, hun var snartenkt også.
Tre timer senere hadde Willy skrevet ut alle telefonnumrene fra gulesider.no.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Katter og bikkjer forsvinner som bibliotekfilaler under en borgerlig regjering.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sanna Selbu likte ikke å se fattige mennesker rett i øynene. Derfor så hun bort da kabinpersonalet på Norwegians DY7202 kom med trillevogna med kaffe og baguetter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Inn kom Sanna Selbu. Hun var teamet. Denne gangen var hun iført politiuniform, og det skittenblonde håret var knyttet i en stram hestehale som dasket mot ryggen mens hun nærmet seg Willy med faste, lange skritt og holdt fram hånden for å hilse. Hun sendte ham et av disse blikkene som fortalte at til tross for at han så ut som en uteligger, luktet stramt av gammel svette og hadde stygge arr i både ansikt og sjel, ville hun ha ham. Nå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Og hvorfor skulle jeg være interessert i å hjelpe til?" Willy fikk utlevert jakken fra garderoben, og tok den på. En loslitt skaijakke med hull og flekker som luktet spy. Han kastet en bruskork og en sigarettsneip til garderobemannen og gikk ut av hotellet. Hun fulgte etter, småløpende på høye hæler.
"Fordi du liker bøker. Og å ta forbrytere. Sekundært arrestere dem."
Willy stoppet opp og så på henne. "Jeg har aldri likt krim. Jeg leser kvalitetslitteratur. Som Historien om Pi, Havets katedral og Øya av Victoria Hislop. Har du hørt om dem?"
Sanna stirret spørrende på ham. Hun leste bare norsk krim. Denne mannen rommet visst mer enn øyet kunne se.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv om de var fattige, syke og kalde, viste romfolket her på bunnen av samfunnet Willy en livsglede han tidligere bare hadde sett i flyktningleire i Afrika og blant barnearbeidere i Bangladesh.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Du kjører," sa Willy da de gikk mot den sivile politibilen og Sanna tok sikte på passasjersiden.
Hun stusset. "Javel?"
Willy lurte på om han skulle fortelle hvor mange tidligere kollegaer som lå seks fot under jorden på grunn av kjøreferdighetene hans, men lot det være. Dessuten hadde han ikke førerkort, og promillegrensen var fortsatt 0,2. Selv i sine tørre perioder hadde Willy en promille på rundt 0,7.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For ikke å bli sett av naboene hadde han kledd seg i svart fra topp til tå, inkludert lua. Nå som han var på stedet, begynte han å tro at det kanskje ikke var så lurt. Det var tross alt lyse formiddagen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Vi kommer nok på det," forsikret Willy. "Det pleier å dukke opp helt på slutten av saken, når livene til etterforskerne står i fare, og bare en av oss drar for å møte morderen uten å si fra til den andre."
"Men da kan det allerede være for sent."
"Jo jo, men det blir veldig spennende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Kom igjen," Lømmer var som vanlig irritert. "Hva har dere funnet ut?"
"Alle de tre ofrene er krimforfattere."
Ansiktet til Lømmer vred seg i en ubestemmelig grimase. "Er det alt?"
"Ja. Det er en sammenheng mellom ofrene."
"Ærlig talt, Willy! Alle skriver krim nå for tiden. Det er som å oppdage at alle hadde bukser på seg."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Målet er å lese 52 bøker i løpet av 2014. Hver bok som fullføres legges til listen.
52 bøker ble nådd 8.oktober. Jeg fortsetter å legge til bøker i listen utover de 52 :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

--En bok på mer enn 500 sider
--En romantisk klassikker
En bok som det har blitt laget film av
En bok som ble publisert i år
--En bok med et nummer i tittelen
--En bok skrevet av noen under 30
En bok med ikke-menneskelige karakterer
--En morsom bok
--En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
--Et mysterium eller en thriller
--En bok hvor tittelen kun er ett ord
--En novellesamling
--En bok hvor handlingen foregår i et annet land
--En bok som ikke er fiksjon
En populær forfatters første bok
--En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
--En bok en venn har anbefalt deg
--En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
--En bok basert på en sann historie
--En bok fra bunnen av leselista di
--En bok moren din elsker
--En bok som skremmer deg
--En bok som er over 100 år gammel
En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
En biografi
--En bok som du fullfører på en dag
--En bok med antonymer i tittelen
--En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
En bok som ble utgitt året du ble født
En bok som har fått dårlig omtale
--En trilogi
En bok fra barndommen din
En bok med et trekantdrama
En bok satt til fremtiden
--En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
En bok med en farge i tittelen
--En bok som fikk deg til å gråte
En bok med magi
En tegnet roman
--En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
--En bok du eier, men aldri har lest
--En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
--En bok med et annet originalspråk
En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
Et skuespill
En bannlyst bok
En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oppdateres fortløpende


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Hauges direktiv - kriminalroman" av Ørjan N. Karlsson
 • "En helt tilfeldig forbrytelse - kriminalroman" av Arne Garvang
 • "Voodoo på vestkanten - kriminalroman" av Knut Nærum
 • "Kvinnene på stranden" av Tove Alsterdal
 • "Ensomme hjerter" av Lotte Hammer
 • "Nysgjerrigper" av Belinda Bauer
 • "Avsporet" av Michael Katz Krefeld
 • "Årets påskekrim - 13 kriminalnoveller fra spenningens mestere" av Karin Fossum
 • "Frostgraven - kriminalroman" av Sonja Holterman
 • "Skrinet - kriminalroman" av H. K. Fauskanger
 • "Besettelsen - thriller" av Vidar Sundstøl
 • "Gerhardsens testamente - kriminalroman" av Ørjan N. Karlsson
Alle bokanbefalinger for dette verket