Dødelig finale

av (forfatter).

Kolofon 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Øyvind Bjørneruds eksemplar av Dødelig finale

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Når Hitler i september 1938 inntar podiet foran en million trollbundne tilhengere på Parteitag Grossdeutschland i Nürnberg, har nazismen snaue syv år igjen -offisielt. Blant tilskuerne er to storøyde unge nordmenn på sykkelferie. Duoen blir essensiell for ideologiens utspekulerte dvale etter Berlins fall i '45. Hardt prøvede Joachim Berentzen returnerer i Dødelig finale for å knekke ondskapen. Året er 1998, og nazidvalen er definitivt over. Mens attentatene hagler rundt ham, rulles stadig nye lag av verdenshistoriens største konspirasjon opp i en fartsfylt thriller om lyssky toppolitikk, enda dunklere understrømninger, og kjærlighet mellom menn i en av tidenes minst inkluderende organisasjoner.
Boken lefler med spekulativ og kontrafaktisk etterkrigshistorie, men ender like vel opp i akkurat det samme Tyskland vi ser idag. I september 2017 fikk det nye, høyrepopulistiske partiet Alternativ für Deutschland (AfD) 23 % av stemmene i Weimar. Samme by sørget for valgskred for Hitlers parti NSDAP i juli 1932.
Dødelig finale konkluderer Verneggs Forbindelsene-trilogi på svært skremmende vis, men fungerer utmerket også som enkeltstående roman.

Dødelig finale er spenningslitteratur på høyt nivå, suggererende og overbevisende, preget av forfatterens store kunnskap om både historiske og samtidige forhold." Knut Olav Åmås, dr.philos. og direktør i Fritt Ord.
Nok en velskrevet thriller fra Verneggs hånd. Boken er basert på grundig historisk kunnskap og reiser et alvorlig og aktuelt avsluttende spørsmål." Cato Schiøtz, høyesterettsadvokat
Sjelden har jeg sett så omfattende kunnskaper om dette. Måtte flere ganger undersøke om noen av de historiske elementene var fakta eller fiksjon. Det var fakta hver gang." Øyvind Skarlund, tidligere forlagssjef og lektor
Denne boken kunne jeg faktisk ha tenkt meg å kjøpe om jeg ikke allerede hadde fått den." Per Egil Hegge, redaktør

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788230017630

EAN 9788230017630

Serie Joachim Berentzen (3)

Genre Spenning

Omtalt tid 1939-1945 1990-1999

Omtalt sted Norge Tyskland

Språk Bokmål

Sider 241

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket