Memoarer

del 1

av (forfatter) og Hans Marius Stormoen (oversetter).

Damm 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (25 terningkast.)

101 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Norahs eksemplar av Memoarer - del 1

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

biografiske romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dylan forteller historien om sitt liv. Han forteller om oppveksten og de tidlige årene av artistkarrieren etter at han kom til New York. Boka er den første i en planlagt trilogi.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788204111500

EAN 9788204111500

Serie Damm pocket

Omtalt sted USA

Omtalt person Bob Dylan

Språk Bokmål

Sider 287

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 12 5 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Folkemusikkens dronning måtte være Joan Baez. Joan var født samme år som meg, og framtida vår var knyttet sammen, men den gangen ville selv tanken på det være formastelig.[...] Jeg klarte ikke å ta blikket bort fra henne, ville ikke en gang blunke. Hun så vampete ut, med skinnende, svart hår som hang løst ned til de smekre hoftene, halvt lukkede øyne under lange øyenvipper - hun lignet så visst ikke noen filledukke. Jeg ble beruset av å se på henne. På toppen av det hele var det stemmen hennes. En stemme som kunne drive ut onde ånder. Det var som hun hadde kommet fra en annen planet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

[Om Sjørøver-Jenny av Brecht/Weill] Seinere prøvde jeg å analysere sangen, forsøkte å finne ut hva som fikk den til å virke. Hvorfor den hadde så stor effekt. [..] Hver detalj var skrudd fast til veggen med tunge beslag, men du så ikke helheten før du sto langt unna og ventet til det var slutt. Det var som Picassos maleri Guernica. Denne mektige sangen ble en stimulans for sinnet mitt, den lignet faktisk veldig på en folkesang, men en folkesang som kom fra en anna krukke et annet sted. Jeg følte trang til å finne nøklene til dette stedet, dra dit for å oppdage hva som fantes der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Publikum hadde fått servert en jevn strøm av platene mine i en årrekke, men konsertopptredene syntes aldri å fange sangenes indre liv- de hadde ikke gitt dem noen glød. Blant mye annet virket det som om intimiteten hadde gått tapt. For lytterne måtte det ha vært som å gå i tørt gress gjennom forlatte frukthager. [...]Alt for mange avsporinger hadde gjort min musikalkse vei til en jungel av slyngplanter - alltid ynglende, men aldri presis. Jeg hadde fulgt etablert skikk og bruk, men det hadde ikke fungert. Vinduslemmene hadde vært spikret igjen og dekket av spindelvev i årevis, og jeg var absolutt klar over det. [ca 1989]

Godt sagt! (1) Varsle Svar

[Om Suze Rotolo] Hun var det mest erotiske vesen jeg noen gang hadde sett. Hun var lys i huden og hadde gyllent hår, men var fullblods italiensk. Lufta ble plutselig fylt av palmesus. Vi begynte å snakke sammen, og det gikk rundt for meg. Amors piler hadde surrret forbi ørene mine tidligere, men denne gangen traff pilen meg rett i hjertet, og vekten dro meg over bord. Suze var sytten år gammel, fra østkysten. [..] Å møte henne var som å gå rett inn i en fortelling fra Tusen og en natt. Smilet hennes kunne lyse oppe ei hel gate full av folk, og hun var usedvanlig livlig. Hun hadde en spesiell yppighet - som om en skulptur av Rodin plutselig hadde våknet til liv. Hun minnet meg om en frihetsgudinne - hun var akkurat min type.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

... gjerne om de ensomme, undertrykte, de som er litt off mainstream ... eller bøker som bare har et godt eventyr i seg, biografier, historie, reise og krim


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fra 2004. For årene tidligere se del 1.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Sangtekster - 1962-2001" av Bob Dylan
  • "Bob Dylan - jeg er en annen" av Petter Fiskum Myhr
  • "Fortellingen om Bob Dylan" av Howard Sounes
  • "Bob Dylan" av Håvard Rem
  • "Tarantula" av Bob Dylan
  • "DumDum Boys - en vill en" av Sindre Kartvedt
  • "Damer i regn - 70 sanger på norsk ved Jan Erik Vold" av Bob Dylan
  • "Fugler og soldater - noveller" av Roy Jacobsen
  • "Born to run" av Bruce Springsteen
  • "Dr Munks popleksikon" av Ragnar Hovland
  • "31 sanger" av Nick Hornby
  • "Skjønne tapere" av Leonard Cohen
Alle bokanbefalinger for dette verket