Jeg kommer fra Iran

av (forfatter) og Thorborg Rebolledo Meisingset (medforfatter).

Kulturbro forl. 2003 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

14 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Norahs eksemplar av Jeg kommer fra Iran

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

integrering/islam

Lesedato

2013

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren forteller om et dramatisk liv innrammet av islam og de politiske forholdene under sjahen og ayatolla Khomeini i Iran, hvordan krigen mellom Iran og Irak presset familien til å flykte, og livet her i Norge og sine møter med uvante kulturelle koder.

Omtale fra forlaget

Forfatteren forteller om et dramatisk liv innrammet av islam og de politiske forholdene under sjahen og ayatolla Khomeini i Iran, hvordan krigen mellom Iran og Irak presset familien til å flykte, og livet her i Norge og sine møter med uvante kulturelle koder.

Bokdetaljer

Forlag Kulturbro forl.

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788291234328

EAN 9788291234328

Omtalt sted Norge Iran

Omtalt person Lily Bandehy

Språk Bokmål

Sider 203

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Barna er blanke ark, og vi foreldre skriver på dette arket med alt vi sier og gjør.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det er ikke islam som er problemet når man ser brutaliteten overfor kvinnene og begrensningene som legges på dem, men det er myndighetene som misbruker makten og religionen. I Koranen står det ikke noe som kan forsvare voldsbruk overfor kvinner eller undertrykking og omskjæring, men slike regler har vokst frem gjennom villedende fortolkninger. Det skyldes at alle prester er menn og fortolker Koranen slik det passer dem fordi de vil ha mer makt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dette livet var som en lekkert pyntet bløtkake med masse krem på toppen og lag på lag med dritt inni.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Da jeg giftet meg hadde kroppen min vært en byttevare, jeg ble byttet bort mot hun som nå var kona til nesteldste bror. Men jeg eide iallfall hjertet mitt og tankene mine. Det trøstet meg. Friheten i å være menneske er at ingen kan vite hva man tenker og føler - uansett hvor man er og hvor mye man blir presset. Ingen kan stjele andres tanker og følelser. Kanskje den delen av menneskene som er utilgjengelige for andre hjelper oss til å overleve i alt som skjer rundt oss.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Et liv der man ikke kan være seg selv blir en slags dødsdom som stjeler krefter og krenker mennesket bit for bit. Jeg lurer på hvor mange kvinner i mannsdominerte samfunn som ville foretrekke å dø fremfor å være nikkedokker for dem som sitter og drar i snorene rundt hendene og føttene deres.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For meg som levde i en religiøs familie, var det umåtelig fascinerende at noen våget å spørre om mennesket trengte en gud i det hele tatt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Etter mitt syn er det å være prest ingen jobb, min mor pleide å si at folk både kunne dø og parre seg uten hjelp fra prestene. Å være prest er et parasittyrke, de lever av andres brød. Prestene hadde skaffet seg mye jord og mange eiendommer i islams navn, og denne jorden lå i de beste jordbruksområdene. Eiendommene var mange, og de islamske prestene var like flinke som det norske Stortinget til å finne på alle mulige avgifter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På denne tiden tilhørte jeg en rik familie med alle materielle muligheter, med sjåfør og to tjenere og alt annet, men jeg hatet å være en del av overklassen. Den besto av syke, smålige og stakkarslige mennesker som konkurrerte med hverandre både materielt og i jobbsammenheng. De lo uten å kjenne glede, de kysset hverandre uten å kjenne vennskap, de var fiender og baksnakket hverandre hele tiden. De var som sopp der de sugde næring av andres arbeidskraft og vokste i rasende fart uten å ha røtter i grunnleggende menneskelige verdier. Jeg tilhørte denne klassen og kjente den råtne stanken av den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jentene pleide å være ivrigere og flinkere enn guttene, og fedrene deres fortalte stolt til far om hvordan de kunne lese bøker og brev for familien. Men som regel sluttet jentene på skolen etter sjette klasse og giftet seg fordi familien ikke hadde noen mulighet til å sende dem på skolen i byen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Regnbønnen - et liv i kontraster" av Aslam Ahsan
  • "Mashallah - en reise blant kvinner i Pakistan" av Hege Storhaug
  • "Tilslørt, avslørt - et oppgjør med norsk naivisme" av Hege Storhaug
  • "Æresdrap - menn som drep kvinner" av Ayse Onal
  • "Islamisten - hvorfor jeg ble med i den radikale islamistbevegelsen, hva jeg opplevde og hvorfor jeg forlot den" av Ed Husain
  • "Hellig vrede - min reise gjennom Pakistan" av Laila Bokhari
  • "Min jiddische mamma" av Jahn Otto Johansen
  • "Sønn av Hamas" av Mosab Hassan Yousef
  • "Krev din rett! - om kvinner og islam" av Ayaan Hirsi Ali
  • "Kvinne blant krigsherrer - Afghanistans modigste stemme" av Malalai Joya
  • "Livet etter skuddene - historien om da pappa drepte mamma" av Liselotte Haugsnes
  • "Flukten fra leir 14 - en beretning fra Nord-Korea" av Blaine Harden
Alle bokanbefalinger for dette verket