Papa Hemingway

av (forfatter).

1999 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (8 terningkast.)

23 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

nefertitis eksemplar av Papa Hemingway

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Biografier o.l.

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Utgivelsesår 1999

Format Heftet

ISBN13 9780684860541

EAN 9780684860541

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 1 0 0 0

Bokomtaler

Som ung journalist ble Hotchner kjent med Ernest Hemingway, og traff han for første gang på Cuba i 1948. Det utviklet seg et proffesjonell, og ikke minst et personlig vennskap mellom de helt fram til Hemingways død 2 juli 1961, og det er dette Hochner skriver om i denne boka.
"Frem av boken stiger et varmt, levende menneske, mannen Hemingway, skildret med respekt og ærbødig beundring" skriver bl.a. Ebba Haslund.
Det skal være visst den gjør, det har vært en fornøyelse å lese boka, og Hotchner var en av de som fikk lov til å kalle han "Papa Hemingway.
Hemingway tjenestegjorde som ambulansesjåfør, og ble alvorlig såret ved fronten i Italia under 1. verdenskrig, og han tilbrakte også lengre tid i Spania under borgerkrigen. Han ble også alvorlig kvestet i en flyulykke i Afrika og i en krattbrann. Sine skader slet han med hele livet ut.
Hotchner var med på mange av hans reiser og til hans bosteder bl.a på Cuba og steder i USA og på reiser i Europa. Han ble tatt med på tyrefekting som var en av lidenskapene til Papa, ja de opplevde mye og mangt sammen. Papa var en gavmild og gjestfri, og hadde mange gode venner i mange land. Slutten på livet ble vanskelig for Papa, men her var også Hochner en av de som var nær ham helt fram til hans bortgang.
Han ble tildelt Nobel-prisen i litteratur i 1954 for "Den gamle mannen og havet", men valgte å ikke reise for å hente prisen.
Ble virkelig inspirert til å lese flere av bøkene til Ernest Hemingway.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ernest reiste ikke til Stockholm for å ta imot Nobelprisen personlig. Han gav som grunn at han ikke var frisk nok til det etter skadene han hadde pådratt seg under flyulykken og krattbrannen i Afrika. Men selv om han hadde vært frisk som en fisk, tviler jeg på at han ville reist. Ernest hadde opptrådt for offentligheten bare noen få ganger i sitt liv. Han var sjenert, og han var full av hat og forakt for slike klesplagg som kjole og hvitt og smoking. "Jeg kunne kanskje strekke meg til å gå med undertøy", betrodde han meg en gang - men så vidt jeg vet, gjorde han aldri det.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

En gang ringte han fordi han var redd for at TV-kommentatorens artikkel som nettopp var blitt offentliggjort i Esquire, kanskje kunne få redaktøren av Life til å tro at han (Ernest) hadde gitt fra seg stoff som rettelig tilkom Life. Han sa at siden han hadde fått ti tusen dollar i forskudd, hadde de rett til å vente at han ville beskytte deres stoff, og han bad meg ringe redaktøren i Life, og forklare at kommentatoren var en av disse typene som kommer til lunch og stapper lommene sin med vertens tanker og idèer i stedet for med hans sølvtøy.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Sju brødre - roman" av Aleksis Kivi
  • "Alltid Provence" av Peter Mayle
  • "Flauberts papegøye" av Julian Barnes
  • "Menneskets lodd" av André Malraux
  • "Sexus" av Henry Miller
  • "Fedreland" av Robert Harris
  • "Livets lenker 2" av William Somerset Maugham
  • "Livets lenker 1" av William Somerset Maugham
  • "Et år i Provence" av Peter Mayle
  • "Ved neste nymåne" av Torborg Nedreaas
  • "Natt uten måne" av John Steinbeck
  • "Brekkukotkrønike" av Halldór Kiljan Laxness
Alle bokanbefalinger for dette verket