Øya under havet

av (forfatter), Kari Risvik (oversetter) og Kjell Risvik (oversetter).

Gyldendal 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.74 (153 terningkast.)

472 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

nefertaris eksemplar av Øya under havet

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen i romanen strekker seg fra 1770-årene til 1810. Som niåring blir Tété solgt til sukkerplantasjeeieren Toulouse Valmorain. Hun blir utnyttet av ham på det grusomste, fra første dag på Haiti, og til de mange år senere fremdeles utgjør deler av hverandres liv i New Orleans i Amerika.

Omtale fra forlaget

Isabel Allende er tilbake med en roman fylt av det hun virkelig har grepet på: dramatiske skjebnefortellinger, historisk korrekte rammer, sterke kvinner, noen elskverdige menn og en rekke rørende livshistorier.


Den unge Zarité, som går under navnet Tété, er slave på den øya som senere ble hetende Haiti, helt på slutten av det 18. århundret. Handlingen i romanen strekker seg fra 1770-årene til 1810. Som så mange av slavene har Tété afrikanske aner. Som niåring blir hun solgt til den rike sukkerplantasjeeieren Toulouse Valmorain. Hun arbeider i huset hos ham, passer barna hans og gjør seg uunnværlig. Men hun blir også utnyttet av ham på det grusomste, fra første dag på Haiti, til de mange år senere fremdeles utgjør deler av hverandres liv i New Orleans i Amerika. En roman med en storslagen historisk ramme, som viser den europeiske og afrikanske innflytelsen på de amerikanske statene og koloniene. En roman om slaveholdets makabre historie og nødvendige avvikling. En roman om sterke kvinner som tar skjebnen i sin egen hånd, og som finner seg allierte der det er mulig. Men mest av alt: En rørende fortelling om kjærligheten - den mellom mor og barn, den mellom unge og nyforelskede og den mellom godt voksne mennesker."Øya under havet" - der tittelen spiller på slavenes formening om et hinsidig paradis - viser en Isabel Allende i godt slag. Hun har fått solid hjelp fra radarparet Kari og Kjell Risvik, som står for nok en stødig oversettelse. Anne Cathrine Straume, NRK"Det er en kraftfull og dramatisk roman fra Saint-Domingue på slutten av 1700-tallet og fra New Orleans i tiden omkring og etter 1800 Isabel Allende har skrevet. Det er en roman om herrefolk og slaver, om utbytting og utnyttelse, om vold og overgrep, om skjønnhet og uforstand, og alltid og alle vegne om kjærligheten i nesten alle mulige og umulige varianter." Hans H. Skei, Aftenposten"Isabel Allende sparer ikke på effektene i sin nyeste roman med den finurlige tittelen «Øya under havet». Her møter vi brutale slavedrivere, sensuelle kokotter, slemme stemødre, stramme offiserer ? og den ukuelige unge Tété, solgt som slave til den rike plantasjeeieren Toulouse Valmorain. " Arne Dvergsdalen, Dagbladet

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788205397668

EAN 9788205397668

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1700-tallet

Omtalt sted New Orleans Haiti

Språk Bokmål

Sider 479

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

32 70 37 8 5 1

Bokomtaler

Nu har jag läst halva boken men nu orkar jag inte mer. Jag tänker hela tiden på andra saker eftersom jag inte fångas av berättelsen. Nej, Isabel Allende; bättre kan du!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

en nydelig bok-full av kjærlighet og forståelse . Vi bringes tilbake til røffe tider og kulturer i kollisjon og er MED Jeg leste en hel dag selv om det var mye annet som EGENTLIG sto på programmet en god prioritering Dety er veldig spennende at det er så ulike meninger om boken Hadde vært flott om de som synes den ikke er noe hadde sagt litt mer om hvorfor!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne orker jeg ikke å mene noe om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En stor glede å lese Allende og denne boka tar oss med til livet i Karibien på slutten av 1700-tallet. Virkelig dramatiske skjebnehistorier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg er fattig, men lever som om jeg var rik. Det er klokere enn å være rik og leve som om man var fattig.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Men han aktet ikke å ofre seg, krig var etter hans skjønn et spill av ressurser og liv, den minst intelligente måten å løse konflikter på.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den hvite rase har skapt vår sivilisasjon. Afrika er et mørkt og primitivt kontinent. -Har du vært der, mon ami? -Nei. - Men det har jeg. Jeg har tilbrakt to år i Afrika og reist fra ende til annen, opplyste legen. - I Europa vet man svært lite om dette veldige og uensartede territoriet. I Afrika fantes det allerede en mangfoldige sivlisasjon på en tid da vi europeere levde i huler og gikk kledd i skinn. Jeg skal gi deg rett i at den hvite rasen er overlegen i en henseende: Vi er mer aggressive og grådige. Det er det som forklaringen på vår makt og omfanget av våre imperier.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så sent som i går danset jeg på plassen til de magiske trommene til Sanité Dédé. Danset og danset. En gang i blant kommer Erzuli,loa mor, kjærlighetens loa, og bestiger Zarité. Da farer vi av sted sammen i galopp for å besøke de døde på øya under havet. Slik er det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Zacharie og jeg har allerede vår historie, vi kan vende blikket mot fortiden og telle dagene vi har vært sammen, oppsummere sorger og gleder. Det er slik kjærlighet bygges opp, i ro og mak, dag for dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tilværelsen til en kreolsk herremann forløp i lediggang, arbeid var en last som karakteriserte protestanter i alminnelighet og amerikanerne i særdeleshet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takket være dette nye klarsynet kunne han gjette seg til andres beveggrunne og hensikter, især sin kones, som ikke kunne manipulere ham like lett som før. Hans egne og andres følelser ble glassklare, og i noen sublime øyeblikk var det som om han trengte gjennom nuets tette tåke og skrekkslagen ble kastet inni fremtiden. Denne fremtiden var en skjærsild hvor han for evig tid måtte unngjelde for forseelser han hadde glemt, eller som han kanskje ikke hadde begått.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

""Den skjærende smerten jeg følte,kan jeg ikke beskrive,men jeg trenger det ikke heller. Mødre kjenner den, for bare noen ganske få, de aller heldigste, har alle barna sine i live"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den forrige sjefen hadde avskjediget ham fordi han hadde gitt ham pålegg om å straffe en slavinne, og mens hun hylte av sine lungers fulle kraft for å gjøre inntrykk, smalt pisken til Murphy i bakken uten å røre henne. Slavinnen var gravid, og som man pleide å gjøre i slike tilfeller, hadde de lagt henne på bakken med magen i en grop. "Jeg har lovt min kone at jeg aldri skal piske barn eller gravide kvinner," var forklaringen iren ga da Valmorain spurte ham.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som har cover som får meg iallefall til å lese baksiden av boka i butikken/biblioteket. (Blå og rød nyanser er tydeligvis nøkkelen når det gjelder meg!)


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Startet lesesirkel i 2011. Her er bøkene vi har lest til nå. Etter 3 år har det blitt 30 bøker! :-)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synes du USA's 1960-tallet, borgerkrigstida og slaveri og plantasjer er interessant? Da er dette bøker som kanskje passer deg.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vikingtid, 1800-tallet, samtid. Utstilte bøker i biblioteklokalene 2015.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest noen av dem og de var gode. Andre var mindre gode og noen fikk jeg ikke tid til en gang. Skal prøve og fullføre lista neste år når jeg får tid :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skjer mye spennende og uventet....


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har forundret meg hvor mange det egentlig er. Dette er bare et utvalg av alle jeg har snublet over.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2011. Noen av bøkene har fått terningkast. Ikke alle bøker har falt i smak, og jeg ser at en overvekt av det jeg leser er krim... (raskt å lese, raskt å glemme :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Maya" av Isabel Allende
 • "Den japanske elskeren" av Isabel Allende
 • "Perla" av Carolina De Robertis
 • "Enken" av Gil Adamson
 • "Summen av dagene" av Isabel Allende
 • "Den endeløse planen" av Isabel Allende
 • "Aurora - et portrett i sepia" av Isabel Allende
 • "Inés, jeg elsker deg!" av Isabel Allende
 • "De ville guders by" av Isabel Allende
 • "Helbredelsen" av Jonathan Odell
 • "Daisy sisters" av Henning Mankell
 • "Sanger til Willow Frost" av Jamie Ford
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver