Alkymisten

av (forfatter) og Christian Rugstad (oversetter).

Bazar 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.09 (1300 terningkast.)

4331 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

nefertaris eksemplar av Alkymisten

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Tankevekkere

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka forteller om den andalusiske gjetergutten Santiago, og hans drøm om å finne en av verdens rikeste skatter. Fra Spania reiser han til Tanger og gjennom Egypts ørken til et skjebnesvangert møte med alkymisten. Om å lytte til sitt hjerte, forstå tegnene livet gir, og følge sine drømmer.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Bazar

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788280870988

EAN 9788280870988

Språk Bokmål

Sider 208

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

273 330 269 190 147 91

Bokomtaler

En liten bok med stort innhold....Første gang jeg leste denne syntes jeg den var "sånn passe" Så ville verden det slik at jeg ikke hadde tilgang på andre bøker enn denne på en ellers kjedelig ferie, så jeg leste den to ganger til... Mye av boken handler om å lese tegnene universet gir oss, og dette var helt klart ett tegn til meg. Nå tar jeg den frem med jevne mellomrom og blir i like godt humør hver gang jeg leser den! Bør leses og gjennomtenkes minst to ganger :)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Første gang jeg leste alkymisten, trodde jeg den var en av de beste bøkene jeg hadde lest. For en filosofi! Hvilke tanker! En inspirasjon! Da satte jeg også umiddelbart terningkast 6 på boka. Et par år senere leser jeg den igjen, og innser at her var det ikke mye å skryte av. En fin og fengende historie, men alle tankene om skjebnen og at "hele verden jobber for å oppfylle ditt ønske" blir litt VEL ute å kjøre for min smak. Én ting er å følge drømmene sine, noe annet er det å tro man blir et ulykkelig og miserabelt menneske om man ikke følger alle "Guds tegn", på letingen etter disse drømmene.

Konklusjon: Denne blir neppe lest en tredje gang.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Verste samling av banaliteter jeg noen gang har lest.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Et filosofisk mesterverk av Paulo Coelho. Drømmer, tegn og eventyr fulgte meg som ekko av gamle kloke stemmer. En roman full av symbolske og allegoriske fremstilinger kombineres med en atmosfære av medieval mystikk. Alt er mulig så lenge du virkelig vil at det skal skje. Det kan høres ut som en unyansert versjon av new-age filosofi og mystikk, men som Coelho sier "Enkle ting er de mest verdifulle og bare kloke mennesker setter pris på dem".

Dette er uten tvil den mest innflytelsesrike boken jeg har lest!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ganske intetsigende syntes jeg. En liten bok som forsøker å si noe viktig, men ender opp med bare å virke svulstig og pretensiøs.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gledet meg stort til denne boken fordi jeg elsket "Veronica vil dø" og fordi "alle" lovpriser den. Etter å ha pløyet meg gjennom side opp og side ned med selvfølgeligheter kan jeg ikke annet enn å konkludere med at dette egentlig ikke er annet enn en selvhjelpsbok i en forsøksvis intellektuell innpakning.
Dessverre lagres denne i den delen av min bokhylle avsatt til svada.
Pluss for tidvis vakkert språk.
Jeg gir imidlertid ikke opp Paulo Coelho; går nå igang med Pilgrimsreisen :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg husker en gang i mine tidlige tenår, da en lærer tipset meg om Alkymisten. Jeg gjorde vel et forsøk, men den gangen var dette en bok helt uten substans. Den var kjedelig og grå, så jeg beklaget til læreren og sa at den nok ikke passet helt for meg. Etter det har årene gått og gått, og gått, og jeg har tenkt på boken og Paulo Coelho, og på læreren som var så fascinert av historien. Jeg vurderte å lese den, men andre bøker var alltid mer spennende. Men så.., midt oppi mange rare forandringer i min opplevelse av livet, så finner jeg den igjen som lydbok på youtube - og faller for den fra første side.

Dette er en bok som treffer deg på alle mulige måter... hvis du er så heldig å være på et sted i livet ditt der du er kompatibel med forfatteren og hans opplevelse av livet da han skrev den. Det er en bok med sjel, og med visdom. Og for meg vil den bli med på en lang reise ut i verden, slik at jeg kan lese den igjen hvis jeg glemmer hvorfor jeg må reise, eller hvis verden blir for stor og skummel. Så mye kraft holder denne boken for meg. Du synes nok det er en litt rar ting å skrive i en bokomtale, men jeg skriver det jeg tenker på, og det jeg tenker er at denne boken er et mesterverk. Hvis du har prøvd å lese den, men ikke liker den, så er mitt råd og la den stå i bokhylla i noen år. Plutselig en dag vil du lese den igjen, og da kan det tenkes at perspektivet ditt - og derfor også din oppfattelse av boken, er forandret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fenget ikke meg.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken ga meg absolutt ingenting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lettlest og viktig bok, mye å lese både bak og mellom linjene. Boka ga meg mye iallfall

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Og når du virkelig ønsker deg noe, vil hele universet arbeide for at ønsket ditt skal bli oppfylt.

Godt sagt! (27) Varsle Svar

Det finnes nederlag. Ingen slipper unna dem. Derfor er det bedre å tape noen slag i kampen for sine drømmer enn å bli beseiret uten engang å vite hvorfor du sloss.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

For selv om alle mennesker har en bestemt oppfatning av hvordan andre bør skikke seg, har de aldri en meninng om hvordan de selv bør leve sitt liv.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

For henne var alle dager like, og er alle dager like, er det fordi du har glemt å gripe det gode som skjer i livet mens solen går sin gang over himmelen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

"Iblant er det bedre å la tingene være som de er,"

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det som hender én gang, vil aldri mer hende. Men det som hender to ganger, vil alltid hende en tredje

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Wherever your heart is, there you will find your treasure

Godt sagt! (6) Varsle Svar

(...) en beslutning er bare begynnelsen til noe. Når du tar en avgjørelse, stiger du ned i en mektig elv som fører deg til et sted du ikke hadde drømt om da beslutningen ble tatt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For henne var alle dager like, og er alle dager like, er det fordi du har glemt å gripe det gode som skjer i livet mens solen går sin gang over himmelen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Jeg trodde jeg var lykkelig da jeg var sammen med sauene mine, og jeg var godt likt overalt og folk tok vel imot meg. Nå er jeg trist og ulykkelig. Hva skal jeg gjøre? Vil jeg bli bitter fordi et menneske har sveket meg? Vil jeg hate dem som finner skjulte skatter fordi jeg ikke fant min? Og vil jeg alltid forsøke å holde på det lille som er mitt fordi jeg er altfor liten til å favne verden?"

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

I forbindelse med verdens bokdag 2006 spurte Museum, Libraries and Archives Council (MLA) britiske bibliotekarer hvilken bok alle voksne burde lese før de dør. Her finner du resultatet av undersøkelsen.

Listen hos The Guardian.


Godt sagt! (24) Varsle Svar

Denne lista er laget etter bidrag fra mange bokbloggere og andre bokelskere på nettet. Alle som bidro fikk plukke ut 5 av sine favorittbøker for å legge til lista. Klikk på linken så ser du det endelige resultatet:

Bokelskeres favorittbøker

Nedenfor ser dere et lite utvalg av de 210 bøkene på lista.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Vil du lese romaner som får deg til å tenke over de store spørsmålene i livet? Her har jeg samlet lesetips som både er lærerike, tankevekkende og underholdende.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøker som får meg til å le, gråte, føle sinne..ja rett og slett få kjenne på hele følelsesregisteret!! Noen er basert på historier fra virkeligheten, noen ikke. Men for meg er kjernen i en god bok at den vekker sterke følelser i meg, og er så god at det er vanskelig å legge den fra seg.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

De 8 bøkene jeg har lest og skal lese i "Verden rundt på 8 bøker" prosjektet mitt.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mål for 2013: fullføre 50 av disse bøkene.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøkene jeg leste i 2011 i kronologisk rekkefølge. Tilsammen 28425 sider, og 270 timer og 21 minutter lydbok. Et bra leseår.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fem bøker som jeg hadde tildels store forventninger til, men som dessverre ikke ble innfridd. Mulig jeg gir dem en ny sjanse senere...


Godt sagt! (2) Varsle Svar

1/5 2010 -> 1/5 2011


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her samlar eg dei bøkene eg har i bokhylla mi. På denne måten kan eg sjølv få oversikt over kva eg har lese og kva som bør lesast før eg tar av hos bokhandlaren. Pensumbøkene tar eg ikkje med;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Djevelen og frøken Prym" av Paulo Coelho
 • "Pilegrimsreisen" av Paulo Coelho
 • "Ved elven Piedra satt jeg og gråt" av Paulo Coelho
 • "Heksen fra Portobello" av Paulo Coelho
 • "Elleve minutter" av Paulo Coelho
 • "Zahir" av Paulo Coelho
 • "Veronika vil dø" av Paulo Coelho
 • "Profeten" av Kahlil Gibran
 • "Vindens skygge - reiseguide" av Sabine Burger
 • "Miraklene i Santo Fico" av D.L. Smith
 • "Pike med perleøredobb" av Tracy Chevalier
 • "Babettes gjestebud" av Karen Blixen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver