Flaggermusmusikk

av (forfatter).

Aschehoug 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (12 terningkast.)

24 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Neda Alaeis eksemplar av Flaggermusmusikk

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Barne- og ungdomsbøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

«Underlig, vakkert, velskrevet - og en av årets beste norske barne- og ungdomsbøker.» Morten Olsen Haugen, Aftenposten

Ellen bor sammen med moren og lillebroren. I uthuset driver moren et mottak for skadde flaggermus, men om vintrene går hun inn i en dyp, sammenhengende søvn i flere uker. Lillebroren får stadig oftere noen underlige anfall, og det eneste som hjelper er at den sjeldne barokkflaggermusen setter seg på pannen hans. En dag ber Ellen om hjelp fra nett-tjenesten «Biologen Svarer». Og der er det gjerne noen som vil hjelpe. Men den hjelpen blir ikke som Ellen tror.

«Flaggermusmusikk er en fascinerende ungdomsroman. ... en engasjert og utpreget ambisiøs forfatter.» Anne Cathrine Straume, NRK

«Med en formidabel evne til å skape et engasjerende og spennende plot, samtidig som hun balanserer subtil humor, stort alvor og magisk realisme, har Tronstad levert en original og leseverdig roman.» Lena Ramberg, Barnebokkritikk

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788203264153

EAN 9788203264153

Språk Bokmål

Sider 235

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Kritikerprisen. Barn og ungdom 2019

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 6 0 0 0

Bokomtaler

En meget original ungdomsbok. Spennende, interessant og uforutsigbar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flaggermusmusikk handler om løvetannbarnet, Ellen.Hun bor sammen med moren, Korelia og lillebroren, Enon, som stadig får mystiske anfall. I uthuset driver moren et slags mottak, et hospital for syke flaggermus. Morens forkjærlighet for flaggermus gjør snart at familien får problemer. Boka er en slags øko-thriller for ungdom mellom 13-16 år, og er en av de mest originale ungdomsbøkene jeg har lest

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ellen må passe på broren sin Enon alene flere uker hver vinter når moren deres forsvinner. Det er ikke enkelt når Enon får mystiske anfall der ingenting kan roe han ned.

Moren driver et mottak for flaggermus, og med brennende engasjement redder hun så mange hun kan hvert år. En barokkflaggermus viser seg på mystisk vis å ha en beroligende effekt på Enon. Men kan man vekke flaggermus fra dvale? Ellen skriver til «Biologen svarer» for å få hjelp..

Boken gir oss mange spennende tanker om forholdet mellom mennesker og dyr. Mystisk og inderlig, sitrende spenning bygger seg opp. Dette er en thriller du aldri har lest maken til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Flaggermusmusikk" av Tyra Teodora Tronstad er en bok om Ellen på 16 år som må ta vare på lillebroren sin på seks år når moren drar flere uker hver vinter for å "hvile"/går i dvale. Moren jobber på hotell og er biolog på fritiden, der hun redder og tar vare på skadde flaggermus. Hennes ønske er at alle skal se på dyrene som viktige levende vesener som er en del av vår felles verden og at vi tar vare på dem og den naturen de lever i. Men broren til Ellen lider av sterke anfall, som bare blir bedre av å ha en bestemt flaggermus på hodet. Og moren går i dvale om vinteren. Er det på grunn av en parasitt de har fått etter et flaggermusbitt eller er forklaringen en annen? Hvordan skal Ellen ta vare på broren sin når moren er borte? Ei mystisk jente dukker opp og gir henne et hefte med en mailadresse til "Biologien svarer" som hun kan kontakte om hun trenger hjelp, men kan hun stole på denne jenta?

En veldig fin og spennende fantasybok for ungdom som ble skremmende aktuell i disse Coronavirus-tider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "De forbudte solsystemene - Kass og Tycho" av Christopher Pahle
 • "Polarnatt - roman" av Sunniva Relling Berg
 • "Ser du dette? - roman" av Sigrid Agnethe Hansen
 • "Den andre søstera - roman" av Laura Djupvik
 • "Du er best" av Sara Kadefors
 • "Minus 14" av Espen Dekko
 • "OMG - roman" av Ingelin Røssland
 • "Exit - noveller" av Arne Svingen
 • "Død eller levande - roman" av Lars Mæhle
 • "Lykke og ulykken" av Hilde Hodnefjeld
 • "#Kampklar" av Nina Rossing
 • "I morgen" av Caterina Cattaneo
Alle bokanbefalinger for dette verket