Naboparet

av (forfatter) og Inge Ulrik Gundersen (oversetter).

Gyldendal 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.06 (139 terningkast.)

247 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Monika Svarstads eksemplar av Naboparet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

krim

Lesedato

2017

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788205495173

EAN 9788205495173

Genre Psykologiske thrillere

Språk Bokmål

Sider 334

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 36 55 29 8 1

Bokomtaler

Dette er desidert den mest oppskrytte boken jeg har lest, eller rettere sagt hørt som lydbok. Plottet var så håpløst usannsynlig at den eneste grunnen til at jeg hørte den ferdig, var at jeg lurte på hvordan i alle dagen en sånn historie kunne ende. Boken var hverken spennende eller engasjerende på noen måte, men full av klisjeer og vakre mennesker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nok en bok som blir rost av både forlag og litteraturanmeldere i flere land. Personlig må jeg si at jeg synes den ble for langtekkelig - det er for lite som skjer i deler av boken, men på slutten skal det plutselig presses inn veldig mye tvister og komplotter. Historien kunne vært så bra og engasjerende, men måten den er skrevet på gjør at jeg kjeder meg til tider og tenker "bla, bla, gå nå videre".

Med andre ord, ikke den beste thrilleren jeg har lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gode omtaler fikk meg til å lese boken, men jeg ble skikkelig skuffet. Den første delen av boka er kjedelig og langdryg, når man er godt over halvveis skjer det i alle fall litt mer, men jeg tar meg i å lese fortere og fortere, ikke fordi det er spennende, men fordi handlingen går over i det som mest av alt minner om en farse. Det eneste positive jeg kan si om denne er at den gikk raskt unna. Noterte meg også et merkelig sitat: "Anne kjenner at blodet forlater ekstremitetene"......

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er den mest utspekulerte boken jeg har lest i hele mitt liv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig psykologisk thriller med den ene twisten etter den andre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min omtale av Naboparet. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uansvarlige foreldre?

Barnevakten melder avbud i siste liten, og Anne og Marco har en avtale med paret som bor rett ved siden av. De er invitert i et bursdagsselskap for voksne.

De gjør en risikabel avtale med hverandre om å la babyen Cora være hjemme alene, mot at de har med babycall, og sjekker til henne hver halvtime, som de bytter på. De har en fellesvegg med paret de skal til, så det er tross alt ikke så langt unna. På festen er Anne som vanlig sjalu på nabodamen, Cynthia fordi hun er elegant uansett hva hun har på seg, mennene blir forelsket i henne, og hun vet det godt selv. Anne liker ikke at det alltid er en god tone mellom hennes mann, og henne. Hun stoler ikke helt på hva hun er i stand til å gjøre. Mannen hennes, Graham, er som en tørrpinne ved siden av. Disse kvinnene var gode venner før i tiden, men det har dabbet litt av etter at Anne har blitt mor, og slitt litt med fødselsdepresjon. Kommer de til å finne den gode venninnetonen igjen, som de en gang hadde? Når Anne og Marco kommer hjem i halv to tiden kommer de hjem til en dør som står på gløtt, og deres vesle Cora er sporløst forsvunnet. Hvordan kunne de la henne være igjen hjemme alene? Angeren blir stor når de innser hvor alvorlig situasjonen er. Rasbach blir tilkalt til å etterforske saken, og Anne og Marco føler ikke helt den store tilliten til ham, siden han mistenkeliggjør dem ganske raskt. Er det en kidnappingssak? Vil de eventuelt ta kontakt, eller er saken mer kompliser enn en kidnappingssak?

Når nysgjerrigheten tar overhånd
En bok jeg hadde hørt mye blandet om i noen år, men skulle se om jeg fremdeles hadde lyst til å lese den senere. Da jeg tilfeldigvis kom over den i en dagligvarebutikk for litt siden, tok jeg sjansen. Tenkte jeg ville ha noe lett, og lett underholdning trenger man noen ganger. Jeg ville lese den fordi den hadde et interessant konsept. Men boka utviklet seg fort til å bli gjennomsiktig, og boka blir mer til irritasjon enn underholdende. Det jeg irriterte meg mest over er hvor overfladiske de fleste karakterene virket. Man blir ikke ordentlig kjent med dem, og da er det lett å ikke bry seg om hva som vil skje videre. Syntes også at bakgrunnshistorien til Anne var mer spennende å lese om når politifolkene intervjuer noen av de lokale som kjenner henne, enn om nåtiden. Syntes mange av karakterene blir noe usynlige og fraværende siden man ikke blir helt kjent med dem. Det virker som det er noen statister samlet i en handling. Mange av karakterene har en del trekk som man ikke liker helt, og da gjør det vanskelig å føle sympati for dem. Når det er mange karakterer man ikke bryr seg om, er det da også vanskeligere å leve seg inn i historien, og kjenne på det de går gjennom.

Det er også synd at spenningen som var i begynnelsen, forsvinner veldig fort. Man savner en type intensitet som skulle ha vært der. Den kommer ikke tilbake før helt mot slutten da man blir servert den ene vendingen etter den andre. Det ødelegges av utroverdighet og det blir mye av alt. Lapena prøver å være utspekulert, men ting går for sakte, og det blir for opplagt. Istedet for å la seg underholde, kjenner man på en kjedsomhet som blir vel seig underveis, selv om dette er en kort bok.

Hvis man vil ha lett underholdning
Alt i alt en bok jeg prøvde og ville like, noe jeg gjorde i begynnelsen, men dette ble for tamt til å våre psykologisk krim. Jeg leste A Stranger in the House av henne for noen år siden, og ble ikke helt begeistret over den heller. Dette er nok ikke min siste bok av Lapena som den nysgjerrige leseren jeg er, men noen ganger er det trygt å vite hva man får.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Shari Lapena har en måte å vri det hele på slik at du aldri ser slutten komme. Spenningen er der fra første stund.Naboparet er en psykologisk krim om et ektepar som er invitert til naboparet på middag, men oppdager når de kommer hjem at babyen deres er borte. Hvordan hadde du reagert om naboen din hadde latt babyen være alene hjemme? Lapena klarer etter min mening å holde spenningen oppe helt til siste slutt, og selv da kommer det overraskende elementer. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Alt som leses i 2017 havner her, i den rekkefølgen lesingen avsluttes i.
Skriver kortfattet notater om boka:
-handling / tematikk
-leseropplevelse
-favorittsetning
-nye ting jeg lærte
-annet jeg biter meg merke i


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter Flink pike (Gone girl) ble blågrønne forsider med gule detaljer kode for en bestemt type psykologisk thriller: Hovedpersonen er en kvinne. Vi er usikker på om vi kan stole på henne. Det kommer (minst) en twist underveis.

Jeg elsker disse bøkene, og har samlet noen her. Kom gjerne med tips til flere slike!

Ja, jeg vet, noen av bøkene i denne listen mangler den gule detaljen, men de er designmessig innen for det samme språket ;)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oversikt over leste bøker 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liste over bøker lest i 2017.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min lesing dette året


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "En fremmed i huset" av Shari Lapena
  • "Ta meg tilbake" av B.A. Paris
  • "Verdens heldigste jente" av Jessica Knoll
  • "Slå på ring - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
  • "Den som elsker deg høyt - roman" av Kristine S. Henningsen
  • "Grønnøyd monster" av Myriam H. Bjerkli
  • "Den forrige jenta" av JP Delaney
  • "Husbytte" av Rebecca Fleet
  • "Barnet" av Fiona Barton
  • "Kjærlighet for voksne" av Anna Ekberg
  • "Like før jeg døde" av S.K. Tremayne
  • "Den synske" av Belinda Bauer
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver