Mere blod

av (forfatter).

Aschehoug 2015 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.23 (188 terningkast.)

395 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Monica Johansens eksemplar av Mere blod

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Røverhistorie.

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Med "Blod på snø" og nå oppfølgeren "Mere blod" har Jo Nesbø beveget seg over i en ny krimgenre, svært godt mottatt av både kritikerne og leserne.

I august 1977 går en mann av bussen i ei øde bygd på Finnmarksvidda. Han kaller seg Ulf, har ingen bagasje og hevder at han er kommet for å gå på jakt. Blant læstadianere og samer møter han en kultur som både er gjestfri og ekskluderende, hjelpsom og fremmed. Bygdas klokker, Lea, låner ham en rifle og en jakthytte hvor midnattssola holder ham våken mens han hvileløst vokter det storslåtte, men monotone viddelandskapet. Og det går etter hvert opp for Lea og hennes sønn Knut at Ulf ikke er jeger, men bytte. Og at jaktlaget er på vei.

Jo Nesbø om "Mere blod":

"I beskrivelsene av Finnmark - som selv for nordmenn flest er ganske ukjent territorium - er kildene blant annet mine egne erfaringer da jeg reiste og bodde i fylket på 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet, andre som har innblikk i samekultur og Øyvind Eggen som har latt meg bruke utdrag av sin avhandling om læstadianere."

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2015

Format E-bok

ISBN13 9788203359606

EAN 9788203359606

Genre Krim

Omtalt tid 1970-1979

Omtalt sted Finnmark

Språk Bokmål

Sider 235

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 66 78 23 9 1

Bokomtaler

Rett og slett kjedelig og bærer preg av idetørke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne boken var snedig. Kort, godt skrevet og spennende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av Mere blod (ekstern lenke)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utdrag av omtale på bloggen min:
"I en av mine tidligere bokomtaler skriver jeg om hva som gjør bøker til store opplevelser for meg. Det er når forfatteren får meg til å lage bilder i hodet mitt mens jeg leser. Og det gjør Jo Nesbø så til de grader i denne fortellingen. Så levende blir det at det er like før jeg begynner å klaske mygg der inne på vidda. Språket er levende, potent og effektivt. Ikke et ord er overflødig, ingen detalj er med uten en mening. Er det kan hende en liten passus du lurer på hvorfor han skriver, kan du ta deg f.. på at forklaringen på nettopp den dukker opp senere i boka. Det er så blankpusset og skinnende, lekent og velkomponert, rått og vart, at jeg gir meg ende over."
Hele denne, og flere bokomtaler finner du på bloggen min, Bjørnebok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tynn bok, tynn suppe. Denne serien klarer bare ikke engasjere meg. De Nesbøske kvaliteter som begeistrer så stort i andre bøker, blir her karikert og overbrukt på slik måte at jeg rett og slett ikke føler meg trygg på om Harry Holes far her skriver oppriktig krim for oss - eller driver satirisk gjøn med oss?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var ikke så begeistra etter blod på snø, men denne likte jeg svært godt. Passe lengde på boka gjorde at den ikke ble langtekkelig og kjedelig. Spennende nesten hele tiden, med en dæsj av romantikk gjorde denne boka verdt å lese!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min omtale av Mere Blod kan du lese her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rørende og mer sår enn "vanlig" jeg leste den ut i ett Mer roman enn kriminal og et lite innblikk i Nordnorge også Flott

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mere blod handler om ein mann som er på rømmen. Han veit ikkje kor han er på veg, berre at han må langt vekk. Men i ei bygd i Finnmark kjem han i kontakt med folk som på eit vis treff ei nerve hos han. Dei er gjestfrie og hjelpsomme, men samtidig let dei ikkje framande for tett innpå. I løpet av boka ser ein interessant karakterutvikling hos både Ulf, som er hovudpersonen, og andre i bygda, som klokkaren Lea, og predikanten Jakob Sara.

Alt i alt god underhaldning, og eg likar at ein ikkje får vite alt i bakgrunnshistoria til Ulf med ein gong. Det kjem fram nye ting gjennom heile boka, noko som gjer at ein heile tida vil vite meir om han, sidan han kan framstå som ein ganske mystisk person.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg trodde ikke på et liv etter døden, men jeg trodde på en død etter livet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Å ja? Hvordan skal du treffe ryper når du ikke engang kan treffe en vei?"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvor slutter en historie?
Bestefaren min var arkitekt. Han sa at streken - og historien - slutter der den begynte. Og omvendt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tilfluktsrom, kalte han kirkene sine. Tilfluktsrom mot dødsangsten. Tilfluktsrom for menneskets ukuelige håp om evig liv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da jeg åpna øynene, så jeg en stor torsk sprelle i bunnen av båten. Øynene bula ut på den, som om den ikke trodde det den så. Og det er klart, det var vel ikke slik den hadde trodd det hele hang sammen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Hm. Lea er et fint navn. Ingen grunn til å bytt..."
"Det betyr 'ku'," avbrøt hun. "Jeg ville hete Sara. Det betyr fyrstinne. Men far sa at jeg ikke kunne hete Sara Sara. Så i stedet er jeg blitt kalt ku i tjueni år. Hva sier du til det?"
"Vel." Jeg tenkte meg om. "Mø?"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"<Bedre til å tape? Er det noe vits i å være god i det, da?>
<Livet består for det meste i å prøve på ting du ikke greier,> sa jeg. <Du skal tape mer enn du skal vinne. Selv Futabayama tapte og tapte før han begynte å vinne. Og det er greit i å være best på det man skal gjøre mest, ikke sant?>
<Joo.> Han dro på det. <Men hva betyr det å være god til å tape, da?>
Jeg møtte Leas blikk over guttens skulder. <Å tørre å tape en gang til,> sa jeg."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gikk ut av bussen midt på natta. Kneip øynene sammen mot sola. Den subba over ei øy ute i sjøen i nord. Rød og matt. Som meg. Bak den lå mer hav. Og etter det igjen. Nordpolen. Kanskje det var et sted de ikke ville finne meg.
Jeg så meg rundt. I de tre andre himmelretningene skråna lave åskammer ned mot meg. Rød og grønn lyng, stein og en og annen klynge med kortvokste bjørketrær. I øst rant landet ut i havet, paddeflatt og steinete, i sørvest var det som om det var kutta med kniv der havet starta et platå av åpent landskap som strakte seg innover. Finnmarksvidda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Målet er 65 bøker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg klør etter å lese i høst/ vinter.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Blod på snø" av Jo Nesbø
 • "Macbeth - roman" av Jo Nesbø
 • "Svin - krim" av Carl-Johan Vallgren
 • "Våpenskjold - kriminalroman" av Thomas Enger
 • "Banesår - kriminalroman" av Thomas Enger
 • "Broder Jakob" av Emelie Schepp
 • "Hjerteknuser - kriminalroman" av Geir Tangen
 • "Zack" av Mons Kallentoft
 • "Et hardt slag - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Korset" av Ingar Johnsrud
 • "Hun takket gudene" av Jussi Adler-Olsen
 • "Paradisbakken - kriminalroman" av Marit Reiersgård
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver