Engelens spill

av (forfatter), Kari Risvik (oversetter) og Kjell Risvik (oversetter).

Gyldendal 2010 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.34 (397 terningkast.)

1362 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Anita Menkeruds eksemplar av Engelens spill

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Spansk

Lesedato

2011

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Barcelona, 1920-tallet. David Martín er journalist og forfatter og bosatt i et forlatt og falleferdig tårnbygg. En dag dukker den ivrige Christina opp og ubehagelige og underlige ting begynner å skje. David settes samtidig på sporet av en rekke godt bevarte hemmeligheter og opplever at noen tar i bruk de råeste midler for å stikke kjepper i hjulene for ham. Boken slutter der forfatterens forrige bok, Vindens skygge, begynner.

Omtale fra forlaget

Forfatteren av Vindens skygge fornekter seg ikke. Han har igjen skrevet en forheksende spenningsbok.

Carlos Ruiz Zafón sier selv om romanen: «Hvis Vindens skygge er den tekkelige piken, er Engelens spill den uskikkelige søstra.»En dyster, gotisk utgave av Barcelona på 1920-tallet utgjør rammen for handlingen. Den foregår slik sett i tid før forrige roman, har også familien Sempere i en sentral birolle, og kan ses som en forløper til Vindens skygge. Engelens spill er en labyrintisk thriller av ypperste klasse. Romanen bærer i seg trekk fra Dickens så vel som grøsserfortellinger, og er oversatt til over 20 språk. Carlos Ruiz Zafón lå i 2009 på femteplass på listen over mestselgende forfatter i Europa. «En strålende roman full av hemmelighetsfulle omveier. En fantastisk leseopplevelse.»Stephen King«? vil lime deg til lesestolen.»Seattle Times«Som i Vindens skygge spinner Ruiz Zafón et fantastisk forseggjort plott.»The New York Times «For dette er solid underholdning.»Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788205394346

EAN 9788205394346

Serie Gyldendal pocket

Genre Historisk litteratur Spenning

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Barcelona

Språk Bokmål

Sider 634

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

43 147 130 59 16 2

Bokomtaler

Endelig kom oppfølgeren til "Vindens skygge", og jeg gledet meg stort til å kaste meg over boka. Vi befinner oss i tiden før handlingen i "Vindens skygge", fremdeles i Barcelona, på 1920-tallet. David Martin er 17 år og løpegutt i en avis. Hans store drøm er å skrive en udødelig roman, og da han får muligheten til å skrive en føljetong i avisen og at på til lykkes, er det noe som forløses i ham.

Senere får David i oppdrag å skrive en bestselgerroman, og han inngår i den forbindelse en pakt med den desillusjonerte forfatteren Andreas Coreli. Dette angrer han senere dypt på, for forbindelsen koster ham dyrt og ingenting går etter planen.

Ting begynner virkelig å ta av den dagen Isabella dukker opp i Davids falleferdige tårnbygning, og ønsker å bli hans sekretær. Noen er ute etter David, og spørsmålet er om han skjønner det før det er for sent.

Boka startet storveis, men etter hvert syntes jeg den flatet ut. Mye av det som gjorde et veldig sterkt inntrykk på meg i "Vindens skygge", manglet rett og slett. Etter hvert ble jeg også sittende å irritere meg over språklige lettvintheter og banaliteter. Alt i alt en over middels grei bok og kanskje vel så det, men den lever etter min mening dessverre ikke opp til "Vindens skygge". Ivar Nørve gjorde for øvrig en strålende jobb som oppleser!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har virkelig sansen for Carlos Ruiz Zafón og hans univers. Han skriver godt og morsomt, ispedd en dæsj makabre detaljer. Jeg hang ikke helt med i alle detaljene, men likte boka veldig godt.
Jeg hørte den som lydbok og oppleser Ivar Nørve gjør en fantastisk jobb, samme som i Vindens skygge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God driv i denne boken. Det var ikke lett å henge med i svingene, og ikke alt var lett å forstå, men boken var alikvel såpass spennende at jeg bare måtte lese videre, såpass at jeg satt i besøk og lengtet hjem for å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt lang og litt merkelig, men en fantastisk historie. Hørte den som lydbok og det vil jeg anbefale på det varmeste. Fantastisk innlevelse av Ivar Nørve. Litt lange dialoger i boken, og til tider litt mørk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hver bok har en sjel, sjelen til den som skrev den, og sjelen til dem som leste den og opplevde den.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Misunnelse er de middelmådiges religion.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg blir her og leser, for livet er kort.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vanlige mennesker setter barn til verden. Forfattere føder bøker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Det er umulig å overleve i en tilstand som permanent baserer seg på virkelighet, i allefall for et menneske. Vi bruker derfor en stor del av livet på å drømme, især når vi er våkne". Sitat; Engelens spill, Carlos Ruiz Zafròn

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg kan ikke dø nå, doktor. Ikke ennå. Jeg har så mye ugjort. Senere har jeg hele livet på meg til å dø.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Med tiden får du ensomheten under huden og den slipper ikke taket.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

-Vet de hva som er det fine ved kunste hjerter?, spurte biliotekaren. Jeg ristet på hodet. -At de egentlig bare kan knuses èn gang. Alt annet er skrubbsår.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Ingen ting i vår bedritne verden er noe verdt, så lenge vi ikke har noen å dele den med".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Teori er impotente mennesker praksis.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Jeg har funnet ut at jeg liker litt sånn "creepy" bøker, i den gotiske sjangeren.
Har ikke tenkt så mye på det før, men etter å ha lest "Stormfulle høgder" kom jeg til å tenke på om der er bøker i samme sjanger som jeg kunne lese. Jeg kom da på at jeg jeg var svært begeistret for Frobenius sin "Latours katalog" og de fire bøkene av Carlos Ruiz Zafon som begynner med "Vindens skygge". Dette er mine favoritter. Og nå kan jeg plusse på Stormfulle høgder. Jeg vil nå prøve å samle flere bøker på en liste, så jeg kan kose meg med sjangeren :)

Har du noen forslag?


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her er bøker som alle må lese, synes jeg!!!De beste jeg har lest


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lesesirkel 2012-2013


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når en jobber på bibliotek er man hele tiden eksponert for all slags bøker. Vanskelig å unngå fristelsen til en bok til(uansett om du vet at du har en haug som venter på deg hjemme


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Serien som Carlos Ruiz Zafon har kalt De glemte bøkers kirkegård er fantastisk mysterielitteratur. Fengslende og mangfoldige spenningsromaner fra et spøkelsesaktig Barcelona.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lesetips til deg som skal til Barcelona


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Himmelens fange" av Carlos Ruiz Zafón
 • "Vinter i Madrid" av C.J. Sansom
 • "Fatimas hånd" av Ildefonso Falcones
 • "Bokens folk" av Geraldine Brooks
 • "Vindens skygge - reiseguide" av Sabine Burger
 • "Nattog til Lisboa" av Pascal Mercier
 • "Øya under havet" av Isabel Allende
 • "Miraklene i Santo Fico" av D.L. Smith
 • "Gravkammer" av Kate Mosse
 • "Din nestes hus" av Jette A. Kaarsbøl
 • "Granateplene - en mor-datter-historie" av Sue Monk Kidd
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver