Dagboken

av (forfatter).

Hjemmets bokforl. 1997 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.74 (137 terningkast.)

453 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

eva syrtveits eksemplar av Dagboken

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Yndlingsbøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Noah lever på Creek pleiehjem med sin kone Allie som er rammet av Alzheimers sykdom, og her leser han høyt fra sin dagbok for Allie. Handlingen i den er lagt til 1946 i Nord-Carolina. Noah har vendt tilbake etter 2. verdenskrig og forsøker å spore opp Allie, sin tidligere kjæreste. De møtes, og de oppdager at de varme følelsene for hverandre ikke har kjølnet. Men Allie er forlovet med en annen mann, og hun må foreta et vanskelig valg.

Bokdetaljer

Forlag Hjemmets bokforl.

Utgivelsesår 1997

Format Innbundet

ISBN13 9788259018168

EAN 9788259018168

Språk Bokmål

Sider 185

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

32 61 25 14 5 0

Bokomtaler

Det er mange år siden jeg så filmatiseringen av denne boken, og jeg elsket den. Dermed gledet jeg meg til å lese boken. Skuffelsen var derfor stor da boken endte med å være gjennomsnittlig. Filmen er som en gnistrende fakkel som brenner i vind og regn, mens boken er som et lite lys som står i le og sakte, men sikkert brenner ned. For full anmeldelse, se: edgeofaword: Dagboken

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken må jo bare vekke masse følelser i folk, og jeg eelsker kjærlighetshistorien. Konseptet med historien er vakker, unik og jeg har aldri lest noe lignende. Jeg tok til tårene mens jeg leste, men jeg synes likevel filmen er enda bedre! Ettersom at boken ikke tar for seg så detaljert forholdet deres som ung(noe jeg synes er blant de vakreste scenene i filmen), og det synes jeg er utrolig trist. Denne manglende beskrivelsen av de som ung gjør deres kjærlighet mer usannsynlig etter min mening. Derfor synes jeg filmen berører meg enda mer og ikke minst bedre!

En ting kan jeg i alle fall konkludere med. Noen tårer falt mens jeg leste denne boken, men når jeg skal se filmen til helgen vet jeg at jeg må sitte med en hel haug med lommetørklær!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte filmen når den kom og tenkte jeg ville lese boken. Jeg leste den på norsk, og det fenget ikke. Kanksje jeg vil lese den på engelsk senere, men jeg får se an.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Poesi, tenkte hun, var ikke skrevet for å bli analysert. Det skulle inspirere uten påviselig grunn, bevege uten at man forsto.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er muligheten som holder meg gående, ikke garantien.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Grunnen til at det gjør så vondt å skilles, er fordi sjelene våre hører sammen. Kanskje har de alltid gjort det, kanskje vil de vedbli å gjøre det. Kanskje har vi levd tusen liv før dette ene, og i hvert av dem har vi funnet hverandre. Og hver gang har kanskje de samme årsakene tvunget oss fra hverandre. Det betyr at vårt farvel i dag er et farvel for de ti tusen siste årene og en opptakt til det som vil komme.

Når jeg ser på deg, ser jeg din skjønnhet og ynde, og jeg vet at den er blitt større og større for hvert liv du har levd. Jeg vet at jeg har tilbrakt hvert liv før dette med å lete etter deg. Ikke en som ligner de, men deg. Din sjel og min må alltid være sammen. Og så, av en årsak ingen av oss forstår, er vi blitt tvunget til å ta farvel.

Jeg skulle så gjerne si deg at alt vil ordne seg for oss, og jeg lover å gjøre alt for at det skal bli slik. Men hvis vi aldri møtes igjen og dette er et virkelig farvel, så vet jeg at vi vil møtes i et annet liv. Vi vil finne hverandre på ny, og kanskje stjernene vil ha forandret seg, og vi vil ikke bare elske hverandre da, men for alle de gangene vi har gjort det før.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

So it's not gonna be easy. It's going to be really hard; we're gonna have to work at this everyday, but I want to do that because I want you. I want all of you, forever, everyday. You and me... everyday.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ingen druknende mann kan vite hvilken vanndråpe som skulle bli den som stanset hans siste åndedrag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

You are a dream, a creator of happiness, an artist who has touched a thousand souls. You`ve led a full life and wanted for nothing because your needs are spiritual and you have only to look inside you. You are kind and loyal, and you are able to see beauty where others do not. You are a teacher of wonderful lessons, a dreamer of better things.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen ganger later det til at jeg er omgitt av optimister.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

It's love, it's as simple as that.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"My daddy used to tell me that the first time you fall in love, it changes your life forever, and no matter how hard you try, the feelin' never goes away. This girl you been tellin' me about was your first love. And no matter what you do, she'll stay with you forever"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Ulike situasjoner som gjør at kjærligheten blir satt på prøve. Fra sykdom, klasseskiller, alder og alt i mellom.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Noen bøker setter spor, noen blir man forelsket i og noen grubler man litt på. Disse tenker jeg å lese en gang til. Ikke nå i de nærmeste dager eller måneder men èn gang.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dette er en liste med bøker jeg har lest i 2013. Målet er 20 000 sider.

Mål nådd 19. november (20 154 sider)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

No er den etterlengta sommarferien nesten her - tida for late dagar og mykje lesing! Gjennom det travle skuleåret har eg bygd meg opp ein liten stabel med bøker eg no endeleg får tid til å lese.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En liste over bøker jeg aldri vil gi fra meg, gjerne leser flere ganger og som har gitt meg mange tanker og følelser.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er bøkene som det er blitt laget film av og som eg synest ikkje har ødelagt heile innholdet.
Har lært temmelig fort at ein må sjå filmen først, før eg les boka. Les eg boka først så har eg sjølv meininger om korleis filmen skal vere. Veldig skuffa når det viser seg at akkurat den beste scena, i mine auger, ikkje er med :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkar eg har lest i 2012 og ei kortkort anmelding av dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Julies vokter" av Nicholas Sparks
 • "Minnenes melodi" av Nicholas Sparks
 • "Ved første blikk" av Nicholas Sparks
 • "Minnenes makt" av Nicholas Sparks
 • "Et vanskelig valg" av Nicholas Sparks
 • "Tre uker med min bror" av Nicholas Sparks
 • "Et skjebnemøte" av Nicholas Sparks
 • "Dear John" av Nicholas Sparks
 • "En trygg havn" av Nicholas Sparks
 • "Kjære John" av Nicholas Sparks
 • "Flaskeposten" av Nicholas Sparks
 • "Fotografiet" av Nicholas Sparks
Alle bokanbefalinger for dette verket