Flow i hverdagen

navigasjon mellom stress, kaos og kjedsomhet

av (forfatter) og Nina Hanssen (forfatter).

Fagbokforlaget 2012 Heftet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Marianne Augustas eksemplar av Flow i hverdagen - navigasjon mellom stress, kaos og kjedsomhet

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

ØNSKELISTA

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatterne tar utgangspunkt i Mihaly Csikszentmihalyis flowteori og gir en innføring i hva flow er og hvordan det kan brukes som et bevisst redskap for å takle stress i hverdagen. Forfatterne har intervjuet mennesker som forteller om sitt forhold til flow, heriblant Nils Arne Eggen, Hans Olav Lahlum og Pia Myrvold. Med litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Hva vil det si å være i flow, og hvordan kan vi finne vår flowsone? Med utgangpunkt i Mihaly Csikszentmihalyis flowteori gir forfatterne en innføring i flow og forklarer hvordan vi kan bruke flow som et bevisst redskap for å navigere bedre i en stresset hverdag. Flow er en retning innenfor positiv psykologi som tar utgangspunkt i det som gjør at vi fungerer godt og kan utvikle vårt potensiale. Flow kan oppleves på forskjellige måter og beskrives gjerne som magiske øyeblikk. Det kan oppstå i møte med andre mennesker, på idrettsbanen, i jobbsammenheng eller gjennom kulturelle opplevelser. I denne boken møter vi mennesker som forteller om sitt forhold til flow. Forfatterne har intervjuet fotballtrener Nils Arne Eggen, forfatter Hans Olav Lahlum og multikunstner Pia Myrvold og fått dem til å fortelle hvordan de bruker flow bevisst i hverdagen. Boken inneholder også intervjuer med Mihaly Csikszentmihalyi, Antonella Delle Fave og Martin Seligman om deres flowforskning. Nina Hanssen jobber i dag som nyhetsredaktør i LO Media og er leder av Fagpressens redaktørforening. Hun er utdannet cand.mag. med historie og sosialantropologi og en mastergrad i journalistikk. Frans Ørsted Andersen er lektor, ph.d. ved Århus Universitet og forsker på positiv psykologi og utdanningsvitenskap. Ørsted Andersen har oversatt to av Csikszentmihalyis bøker fra engelsk til dansk og publisert en rekke bøker og artikler om flow. flowihverdagen.wordpress.com

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9788245011944

EAN 9788245011944

Språk Bokmål

Sider 204

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar