15 tenner i en pose

av (forfatter) og Frode Øverli (illustratør).

Egmont Publishing 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (13 terningkast.)

31 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Marianne Augustas eksemplar av 15 tenner i en pose

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

HUMOR

Lesedato

2017

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

I Pondus bok 15 er alt på det jevne hos Pondus og co. Hvis man med «på det jevne» mener panikksjekking rundt stengetid, kasting av dverger, knipsing av edlere deler, alternativ hundebading, Tourettes med helskru, massasje med unhappy ending, grafsing, jafsing, tafsing og slafsing. Blant annet.

Denne gangen møter Pondus midtlivskrisen på den eneste fornuftige måten. Han kjøper seg en Batmobil. Og vi snakker ikke om en iPhone med utstyrsbelte. Vi snakker BILEN!

Gunther møter sin midtlivskrise med å gå til innkjøp av en helfrekk afroparykk. Med et antrekk som hentet fra filmen «Shaft» og swagger hentet fra kretsmesterskapet i kappgang, er alt på stell... Tito dytter nok Botox i leppene til å fylle opp et olympisk basseng, noe som medfører at det ser ut som om noen har blåst opp en redningsflåte i trynet hans. Som sagt, alt er på det jevne.

Bokdetaljer

Forlag Egmont Publishing

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788242953483

EAN 9788242953483

Serie Pondus (15)

Genre Humor

Språk Bokmål

Sider 176

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 8 1 1 0 0

Bokomtaler

Mange perler i denne 15. boka om Pondus. :) Anbefales hvis du er en tungsinnet bur-ugle eller føler for en god latter, eller mange. :) Øverli tegner damene bare styggere og styggere, -om det er positivt, er usikkert, men at boken er meget bra, er sikkert som amen i kirka. :) Terningkast 6! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Still going strong! Ferdig snakka. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen ting forandrer seg aldri, og godt er det.

Folkekjær tegneseriehelt
Pondus har i mange år vært å se i tegneseriehyllene her til lands, noe jeg skjønner godt. Selv om jeg ikke er blodfan, så er han en folkekjær tegneseriefigur som gjenspeiler situasjoner som kan være lett å kjenne seg igjen i. Han er festlig og kommer ofte med gode poeng, som å fikse alle vinduskarmene i stedet for å se på vintersport. Der har vi i hvert fall noe til felles. Pondus og jeg hater vintersport.

I denne utgaven sliter Pondus blant annet litt med midtlivskrise. Han får beskjed om å bytte deres gamle bil med en ny familiemobil, men ender opp med å kjøpe en Batmobil. Noe som ikke faller i god jord hos hans kjære. Denne utgaven gir oss også et godt skrekkeksempel på hvorfor man ikke skal eksperimentere med botox og den type ting. Mange andre rare, frekke og gøyale situasjoner oppstår med og rundt Pondus i 15 Tenner i En Pose.

Vulgære tegninger
Tegningene til Frode Øverli gir de crazy situasjonene en ekstra fin vri og snert. Figurene hans blir bare mer og mer groteske, og det fins ingen hemninger hos noen av dem. Dette er ingen tegneserie for de sjenerte. Jeg har sansen for at de har på kanten humor og kødder med det hverdagslige. Dette er ikke karakterer som tar seg selv så veldig høytidelig. De gjør narr av seg selv rett som det er og har svar på det meste.

Det er mye som kan sies om Pondus og gjengen hans, men de må oppleves for å skjønne hva slags karakterer de er. Personlighetene deres er ikke A4, akkurat og de byr på mye humor, galskap og utfordringer. Man blir glad i dem uansett. Må se jeg likte 15 Tenner i En Pose hakket bedre enn Fjorten av samme sorten. Denne utgaven hadde mer snert og enda mer humor. En humor som treffer. Spesielt morsomt er det å lese om forholdet til Pondus og Beate. Hennes tålmodighet settes ofte på prøve. Så her er det mye å glede seg til.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Siden det nå bare er en måned igjen av 2018 er det på tide med en liste for 2019 som jeg bl a kan flytte over bibliotekbøkene og andre som jeg ikke blir ferdig med i år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "16 hjerneceller & dansefot" av Frode Øverli
  • "Minus 18 på det ene øyet" av Frode Øverli
  • "Rutetid - 4" av Frode Øverli
  • "17 i nøtten" av Frode Øverli
  • "Hey nineteen" av Frode Øverli
  • "Norge rundt - 40 år med gode historier" av Irina Lee
  • "144 ting du ikke trenger å vite om fotball" av Atle Nielsen
  • "144 ting du ikke trenger å vite om pop-musikk" av Atle Nielsen
  • "Tretten pils og en kebab" av Frode Øverli
  • "Fjorten av samme sorten" av Frode Øverli
  • "Rutetid - 3" av Frode Øverli
  • "Else & Günthers samlivsguide" av Frode Øverli
Alle bokanbefalinger for dette verket