The Girl With All the Gifts

av (forfatter).

Orbit 2014 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (26 terningkast.)

48 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk

Marianne Kessels eksemplar av The Girl With All the Gifts

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

FANTASY OG SCI FI

Lesedato

2016

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Orbit

Utgivelsesår 2014

Format Hardcover

ISBN13 9780316278157

Språk Engelsk

Sider 416

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 18 4 1 0 0

Bokomtaler

(Dette er en anmeldelse av lydboka, lest av Finty Williams)

The Girl With All The Gifts er en annerledes bok som skiller seg ut fra resten av sjangeren. Egentlig vil jeg ikke fortelle noen verdens ting om den, fordi jeg synes du skal gå inn i boka med helt blanke ark.

Melanie er altså ei veldig spesiell lita jente. Hun bor i ei celle noen rom fra klasserommet, der Miss Justineau lærer bort en masse spennenge ting. Miss Justineau er mye snillere enn soldatene som kommer og henter henne i cella, fester henne hardt fast i en stol med hjul og aldri slutter å sikte på henne med store våpen. De andre barna i klasserommet er også spesielle, men Melanie omtales av den strenge forskerdama som «vårt lille geni». Melanie kjenner ikke til noen annen verden enn dette, men hun ser på særlig den snille læreren at det er noe i veien. Hva befinner seg utenfor gjerdene? Hvem er Melanie og de andre barna?

Mer enn dette har jeg ikke lyst til å fortelle, og jeg synes du skal styre unna mer detaljerte beskrivelser før du leser den selv, fordi jeg tenker at mye av det gode ved denne boka er den gradvise måten vi får vite hva som egentlig er greia. Jeg visste selv ikke mer enn beskrivelsen du ser over da jeg kjøpte den på Audible for en tid tilbake, og det er jeg glad for. Anbefaler at du prøver på det samme.

Boka fortelles fra flere forskjellige perspektiver, deriblant Melanie selv, Miss Justineau og Dr Caldwell. Språklig er stemmene lette å skille fra hverandre. Heldigvis, siden det blant annet dreier seg om ei jente i barneskolealder og en kjølig forsker. For ikke å snakke om soldatene. Det er noe med den barnslige naiviteten til Melanie som gjør nesten hele boka til en vemodig opplevelse. Vi som lesere forstår raskt mye mer enn det hun gjør, og måten øvrige voksne på huset der forholder seg til henne blir betraktet gjennom barneøyne. Uten Miss Justineau hadde ting kunne gått riktig så galt helt fra begynnelsen, og forskjellene mellom særlig Justineau og Caldwell er en stadig kilde til konflikt etterhvert som handlingen ruller av sted.

Finty Williams har en svært behagelig lesestemme. Hun gjør karakterene levende og skiller dem fra hverandre. Hadde ikke nølt med å høre ei annen bok lest av henne. Slutten minner meg om en annen science fiction bok, en klassiker, som jeg ikke skal avsløre her (så spesielt hjelpsomt er det kanskje ikke), men jeg synes det er verdt å nevne at jeg får vibber til en klassiker. Ikke negative vibber. The Girl With All The Gifts er en god leseopplevelse som legger seg som en liten klump i magen mens det pågår. Du vet hele tiden at dette rett og slett ikke er helt riktig, det blir ubehagelig. Det har uten tvil noe å gjøre med alderen til Melanie, men også rollene til resten av persongalleriet og hvordan de forholder seg til jobben sin.

Anbefales videre. En leseopplevelse jeg ikke kommer til å glemme med det første, det krypende ubehaget som gikk hånd i hånd med handlingen, og alle følelsene den trigget.

Denne teksten ble først publisert på bloggen min.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er en godt skrevet og utrolig spennende roman, og ikke et øyeblikk er den kjedelig. Du trenger ikke å være en hardbarka science fiction-fan for å like den, dette er en thriller og en spenningsroman med en tvist av sci-fi. For fullstendig anmeldelse, se: edgeofaword: The Girl With all the Gifts

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over bøkar eg les i 2014, og ei kortkort meining om dei. Mest som ein oversikt for min eigen del :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker lest i 2017.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "The first fifteen lives of Harry August" av Claire North
 • "Through the Woods" av Emily Carroll
 • "In Real Life" av Cory Doctorow
 • "The Ask and the Answer (Chaos Walking)" av Patrick Ness
 • "Bird Box - A Novel" av Josh Malerman
 • "Me and Earl and the Dying Girl" av Jesse Andrews
 • "More Than This" av Patrick Ness
 • "Rat Queens Volume 1 - Sass & Sorcery TP" av Roc Upchurch
 • "A Darker Shade of Magic" av Victoria Schwab
 • "Shift - Omnibus Edition (Silo Saga) (Volume 2)" av Hugh Howey
 • "Winter (The Lunar Chronicles)" av Marissa Meyer
 • "The Kind Worth Killing - A Novel" av Peter Swanson
Alle bokanbefalinger for dette verket