Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Jeg likte bibliotekarene fordi de var så rolige og ordentlige og stille - og hjelpsomme også. Jeg fant raskt ut at hvis du var ute etter en bok de ikke hadde, bestilte de den gjerne - kostnadsfritt. Kommunestyret betalte fordi kommunestyret mente lesing var bra for sjelen, og de ville oppmuntre til det på alle måter de kunne. Jeg tenkte det måtte være tilfredsstillende å arbeide for en institusjon med så høye idealer og bestemte meg for at etter å bli nevrolog eller astronom, ville bibliotekar sikkert være mitt tredje valg.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Den natta sov jeg ikke
Den første natta
med et nyfødt barn eller en ny kjæreste
var alle sanser våkne
Jeg hadde kjent sparkene under hjertet,
og nå åpnet det seg
Det var deg
En ny kjæreste, kvelden er sen
og de to skal lære å være en,
Et nyfødt barn, helt i ro
og en skal lære å være to
Jeg lå inntil deg under nattlampen
og fulgte pusten din
Inn i morgentimene
mens du sov
og kjærligheten våknet

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På et magisk teppe til verden hun dro
For å finne sin trygge havn
Da hun fant den, delte hun hjertet i to
Og kjærligheten bygget en bro
Mot dem som gav henne navn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Verdens beste mor
er en som gjør
så godt hun kan.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
  • Kvinnenes mest fødedyktige alder, det vil si den alderen der fødslene går greiest og barna er sunnest - ligger vel mellom 18 og 25. Men hvis hun nå får en høyere utdannelse - skal vi si hun er 25 - så er jo den ideelle fødealderen allerede passert. Da må hum jo i virkeligheten, bare kort tid etter at hun har avsluttet utdannelsen sin, gjøre opp med seg selv om hun i det hele tatt vil ha barn. Og hvis hun vil det, så får hun vanskeligheter med å utnytte den utdannelsen hun nettopp har skaffet seg. Jeg synes hun er presset litt hardt.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg hadde ingen anelse om at mens jeg led alene i et rom på sykehuset, var det andre kvinner av min generasjon som fikk føde hjemme sammen med jordmor, ektemannen, vennene og en fotograf, mens de røykte marihuana og hørte på Beatles.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samtidig som kroppen er mindre i aktivitet, stimuleres hjernen nærmest kontinuerlig, men mer og mer ensformig. Mens den stimulering av våre sanser som skjer gjennom kroppslig aktivitet eller samtale med andre, medfører en bred og variert stimulering av hjernen, innebærer inntrykk via en data- eller fjernsynsskjerm en mye mer ensidig stimulering. Hva denne endringen mot mindre bevegelse, mindre direkte sosial samhandling og mer ensidig stimulering gjør med våre liv og vår søvn, har vi liten kunnskap om. Kanskje det er nettopp slike endringer som har medført at så mange opplever at de har fått en svekket søvnkvalitet og flere søvnproblemer? Kanskje sov vi mer som barn tidligere, en rolig søvn som en utslitt kropp trengte etter en hard (fysisk) arbeidsdag?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

GVMy Criminal MindBoktimmyLinn Charlotte EdstrømElin SkjerengKjetil AudsenKristin F. JørgensenGroHarald KDun AenghusJon Torger Hetland SalteTove Obrestad WøienChristine AndersenWenkeJostein RøysetVannflaskeBentkjell kAnneLibraritas vsiljehusmorAkima MontgomeryFrode KinserdalJulie StensethIngunn ØvrebøkineArne SjønnesenLabbelineThea EmilieelmeAjiniakramoiraMarianne Mellie d.Leseberta_23EmilieskIngeborg GHanneBertyAnja