Bestemte meg tidlig i 2011 for å bli bedre kjent med litteratur som har opphav øst for Midtøsten. Det mest vestlige landet (geografisk sett) er Pakistan, og det nordligste er Mongolia. Det har ikke vært bare-bare å finne oversatte eksemplarer, og det har enda ikke lyktes meg å finne forfattere fra Øst-Timor og Maldivene. Men her er i allefall de jeg har funnet så langt, merket med landet forfatteren kommer fra. På bloggen min har jeg linket til flere forfattere enn de jeg har bøker til, så om ingen av disse faller i smak, kan det hende du finner noen andre som gjør det.

Forslag til flere bøker og forfattere mottas med takk! :)


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Selv har jeg lest en god del bøker fra Asia og kunne nevnt mange, men en av de beste syns jeg er "Damekupeen" av Anita Nair

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg faktisk ikke hørt om, takk for forslag. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig. Du kan jo gå inn og lese Rose-Maries bokanmeldelse hvis du vil ha en mer utførlig kommentar, sSelv kan jeg si at den handler om noen kvinner,fra forskjellige kaster, som i løpet av denne togturen forteller sine livshistorier. Lenge siden jeg leste den, men husker jeg fikk godt innblikk i kvinnenes kår i India. Så jeg ville tro du kommer til å like den. Egentlig litt synd at den ikke er bedre kjent.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt tiltak! Men hva med India? Jeg er på slutten av A Suitable Boy av indiske Vikram Seth, veldig god bok! Kan også anbefale An Equal Music av samme forfatter, og ikke minst Balansekunst av Rohinton Mistry.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, ser akkurat at du jo har med en bok fra India. Jaja; her har du noen tips til flere!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, har fått med meg en bok fra India. Har i første omgang prioritert at alle land skal bli representert med minst en forfatter. Kina og Japan er relativt lette land å finne bøker fra, og det er India også - men de andre er ganske vanskelige, gitt. Takk for fine forslag, de noteres bak øret. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Konkubiner og opiumsavhengige! Eileen Changs litteratur er stor!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm, ja. Eileen Chang burde jeg kanskje sjekke ut, det har du rett it.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En kjempespennende liste!

Jeg foreslår "Ville svaner" av Jung Chang, hun er kinesisk selv om hun bor i England nå. Jeg likte i hvert fall boken hennes veldig godt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noterer meg forslaget, den har jeg hørt flere snakke pent om! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hurra!! Denne liste liker jeg skikkelig godt! Finner sikkert bra tips her til bokjordomseilingen :D

Angående Nord-Korea så finnes det en utrolig bra tegneserie om det skulle være av interesse, Pyongyang av Guy Delisle, jeg har et ganske kjært forhold til Korea, og den hadde alt den burde ha, underholdning, men tragisk, og litt av de typiske koreanske holdningene/oppførsle. Helt fantastisk.

Jeg ville og ha sjekket ut "Nothing to envy/Mørkets rike" av Barbara Deimick, jeg har ikke fått lest den selv enda, står på en utrolig lang venteliste på biblioteket:P Men den ser veldig fasinerende ut, og inneholder visstnok ekte historier fra mennesker som har bodd(bor?) i landet.

"Herr Han" av Hwang Sok-Yong er basert på forfatterenes egne opplevelser under etterkrigtiden, og er lagt til både Nord- og Sør-Korea, den anbefales også^^,

Eventuelt kan du sjekke ut mer klassisk litteratur:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah, tegneserien har jeg ikke fått med meg, men den noterer jeg meg! Vanskelig å finne frem til oversatte, (nord-)koreanske forfattere, og jeg har liksom mest lyst til å lese historier som ikke har blitt redigert og sensurert av styrende makter. Men det er kanskje ikke dumt å kikke på tegneserien, som (slik jeg har forstått det) er skrevet av en som har besøkt landet. Har også kikket på boka til Barbara Deimick, den ser også interessant ut. Takk for gode forslag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tatiana WesserlingAnniken BjørnesGVMyStoryHarald KLibraritas vLindaBReadninggirl20Anne-Stine Ruud HusevågSoffa86TonjeTrine S. AustbøTerje MathisenJostein RøysetGro-Anette SlettebøLene AndresenMette-MKaren RamsvikTillaLilleviErikEivind  VaksvikTor Arne DahlAvaMarit HøvdeRandi FramnesTine Victoria Halvorsen TronierLisbeth Kingsrud KvistenTraltePrunellaHeidi Nicoline ErtnæsBjørg L.MartinenBrit HonningsvågArcticDwarfEmilieskTanteMamieEllen E. MartolChrissieRisRosOgKlaging