Mitt hittil beste bok-kupp gjorde jeg i en brukthandel en tirsdag i august 2010. Det var boksalg; masse skjønnlitteratur til kun kr. 5,- pr bok. Det ble følgende ti bøker (mer orket jeg ikke bære...), hvorav flere lenge hadde stått på ønskelisten min:


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Takk, for mange år siden leste jeg Broen over Drina, den gjorde intrykk og jeg har mange tenkt at jeg gjerne skulle fått tak i den. Men, jeg husket verken tittel eller forfatter - og nu har jeg funnet den. Takk til deg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så fint da - og jeg igjen ble minnet om bokens eksistens av Rose-Marie her inne. Skikkelig kjedereaksjon, altså! Jeg gleder meg til å lese den - det blir første gang for mitt vedkommende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Se det ja, der ble det noen Nobelpris vinnere på deg og til en meeeget rimelig penge da.
Jeg har også funnet noen men de var mye dyrere enn dine, de kostet meg 20 kr, hehe, du leder.
Jeg har så smått begynt å lese bøker av de vinnerne jeg ikke har lest før, men må har noen andre innimellom. Prøver å veksler litt i sjanger også så det ikke blir for likt.
Ser også du har fått tak i flere bøker av Johan Bojer også, de bøkene har jeg faktisk ikke sett i bruktbokhandlere. Det blir spennende å høre etterhvert som du leser de hvordan du synest de er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, var jeg ikke heldig?

Av Bojer-bøkene har jeg nå lest også "Paa Kirkevei. Eventyr", som er en samling historier - ja, bygget opp som eventyr. Absolutt lesverdige - ganske dypsindige egentlig, kretser om menneskenaturens mysterier, for å si det litt svulstig. Tror jeg må lese den om igjen for å gjøre meg opp en endelig mening om den - jeg har foreløpig gitt den terningkast fire, og det synes jeg kanskje er litt lavt....

Nå leser jeg Bojers "Troens Magt" - den er veldig bra, handler om en storbonde som ved sin unnfallenhet har kommet opp i en situasjon der en annen mann har fått ord på seg for å ha forfalsket storbondens underskrift. Mesterlig om svake mennesker som leseren ikke kan la være å kjenne seg igjen i, og samtidig våndes over. (Ja, se der ja - utgaven jeg leser er sannsynligvis fra 1890-tallet, og det smitter fort av på språket mitt!)

Bojer er blitt en ny favoritt-forfatter her i gården, i alle fall!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fant i dag på Shalam Kongens karer av Johan Bojer.
Min bok er fra 1938, synest det noen gangr kan være facinerende å lese på gammel skrivemåte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtBertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamilla