Det er enda lenge til en ny Nobelpris i litteratur skal deles ut. Men britiske bettingbyråer har lister for alt. Her er topp tolv på Nicer odds sin liste per februar 2023. Der det finnes norske oversettelser har jeg lagt inn det og hver forfatter representeres kun med ett verk - som er helt vilkårlig valgt av meg!

Hvor mange av forfatterne har du lest?


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Spennende liste ☺️Har bare lest 2: Murakami og Rushdie - som begge vil være verdige vinnere

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noen av disse bøkene, og ja, det skal jeg gjøre. Det er en fin måte å utvide sin horisont på. Kjenner til flere av forfatterne, så klart, men bøkene måtte vel gjennom denne kvalitetssikringen da.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har visst bare les 3 av dem: Murakami, Rushdie og Thiong'o.
Mange har jeg aldri hørt om!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For å svare på mitt eget spørsmål: jeg har lest 7 av dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Av de elleve forfatterne på listen har jeg lest åtte: Gerald Murnane, Jon Fosse, Thomas Pynchon, Haruki Murakami, Mircea Cartarescu, Salman Rushdie, Ngũgĩ wa Thiong'o og Edna O'Brien. Har planer om å lese Ørsmå liv av Pierre Michon.

[Edit] - Med Can Xue er det jo tolv forfattere. Kjøpte nettopp en rimelig, dansk lydbok av henne, Aldrende skyer i drift.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Spennende. Da skal jeg legge til den i liste.

Murmane er en forfatter jeg ikke kjente til, ellers har jeg lest de samme som deg med unntak av Cartarescue. Men jeg har lest til gjengjeld Helene Cixous.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RobinKari FredriksenSynnøve H HoelGunillaHege LDaffy EnglundJoannHeidi Nicoline ErtnæsElisabeth SveeKirsten LundRoger MartinsenConnieAnne Berit GrønbechAnne Lise JohannessenMonica CarlsenBeathe SolbergIris Toresdatter SolandBerit RSunniva83Karen PatriciaBjørg RistvedtSigrid NygaardAnniken RøilPiippokattaTine SundalFriskusenMarianneHanne MidtsundBenedikteHilde H HelsethToveRisRosOgKlagingEivind  VaksvikEgil StangelandTor Arne DahlTone Maria JonassenLailaHelge-Mikal HartvedtCecilie EllefsenIrakk