Basert på en twittermelding presenterer jeg her listen over bøker et skolestyre i Virginia har forbudt. I 2023.

Der det finnes norsk oversettelse har jeg lagt til den.

Begrunnelsen sier tweeten ingenting om, men rasetematikk og fantasy er såvidt jeg kan se fellesnevnere. Jevnt over har bokelskere gitt høye terningkast. Kanskje en god grunn til å lese disse?


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Forsøk på å forby bøker i skolebiblioteket er først og fremst et fenomen i USAs sørstater. Begrunnelsene er gjerne forbundet med kontroverser knyttet til rase, kjønn og «kristne» verdier. Se her for en mer omfattende liste og diskusjon om hvem som står bak initiativene i Virginia.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi tror vi kulturelt er nær USA, men det er vi jo ikke. Det er sjokkerende å se hvordan dette landet som liksom skal være yttringsfrihetens fremste post i virkeligheten er langt unna.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Alice NordlilittymseDaffy EnglundBerit RAnne Berit GrønbechFride LindsethAnniken RøilsomniferumAnn ChristinNinaKarin BergLillevisveinHarald KReidun Anette AugustinDenStoreFornuftigeLailaThomas Røst StenerudHeidi Nicoline ErtnæsRisRosOgKlagingAvaPerSpelemannBård StøreHallgrim BarlaupRandiPiippokattaAkima MontgomerygretemorSol SkipnesTone Maria JonassenEileen BørresenOleSynnøve H HoelBenedikteMonica CarlsenMonaBLHilde Merete GjessingMarianne Mella76Maiken