Ikke min, men basert på en leserundersøkelse foretatt i 1950 av husorganet for Columbia University Press, The pleasures of Publishing.

Selv har jeg rappet den fra boka: 325 rankinglister om likt & ulikt. Denne boka kan absolutt også anbefales, den er velegnet til, som jeg leste i en vinspalte en gang, ureflektert konsum.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Moby Dick og Don Quijote er kanskje de to litterære verkene som jeg skjenker mest av min hengivenhet; husker også å ha blitt trollbundet av Faust da jeg leste den for to år siden. Ellers må jeg si at Silas Marner falt i smak, og at det (lille) jeg har lest av Krig og Fred, På sporet av den tapte tid og Ivanhoe ikke akkurat er kjedelig det heller, ja jeg ivrer etter å få begynt for fullt med dem alle. En underlig leseundersøkelse, med mindre det er jeg som er en underlig leser, selvsagt ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom liste, selv om jeg er veldig uenig med den (merk: ikke deg!). Kapitalen var ikke spennende på skjønnlitterært vis, men det er jo heller ikke til å forvente. På sporet av den tapte tid, Krig og Fred, Mody Dick og Faust er alle klassikere jeg har lest (om bare store deler av Moby Dick og Faust) og er meget glad i. Krig og Fred er jo også relativt full av action, og får det til tross sin plassering i historien som den attende legste roman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har bare lest Faust, Das kapital og Krig og fred, alle var både spennede og interessante etter min mening.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ville hatt "Mørkets hjerte" på lista. Store forventninger, veldig kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har liten sans for slike lister. De vil alltid være subjektive, kan skremme folk fra å lese bøker de muligens ville hatt glede av og er ellers lite meningsfulle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som jeg har svart andre før så er det ikke min liste (Se innledningen). Samtidig synes jeg jo argumentet ditt kan brukes mot enhver form for anbefalinger eller advarsler mot bøker. Det aller meste vi skriver om bøker her inne er tross alt subjektivt. En anbefaling kan like gjerne lede folk til å lese noe de ikke har noen glede av. Jeg velger å tro at mennesker som vanker på nettsider som denne, velger, eller velger bort lesestoff av andre grunner enn lister som en skroting som meg legger ut for morro skyld.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er Don Quijote og Faust kjedelige?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Les innledningen, ikke en egenprodusert liste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, festlig leserundersøkelse. Jeg har kun sett en del av disse på film, men jeg kan se for meg at bokversjonene kan bli litt tørre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasAmanda AGrete AastorpKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer Gabrielsen