Alle slags bøker som jeg leser i løpet av året.


Godt sagt! (0) Varsle Svar
 • 1.
  "Der det gror skierri - roman" av Irene Larsen

  Vi hadde denne boka i leseringen vår i går. Det ble en del snakk om språket i boka som er nynorsk. Dette var irriterende for noen som syntes at dette ikke passer i dialogene som skulle vært preget av nordnorsk, av dialekten man snakker i Finnmark. Mens noen syntes det passer bra å bruke nynorsk i en bok som skjer i Finnmark.
  Ellers vi som bor i nord, kan godt igjenkjenne landskapet i boka. "Skierri" (dvergbjørk) kan symbolisere både den karrige naturen, ensomhet, hardførhet, men også ha assosiasjon med bål og trivsel ute i naturen.
  Ellers litt dyster bok. Det kan oppleves at hovedkarakteren Yrja på en måte leter etter mening i livet, etter håp. Det er en eksistensiell dimensjon i boka, som er vanskelig å forklare og det finnes ingen "trøst" å få. Slutten i boka ble åpen, vi vet ikke hvordan det går med Yrja videre.

  Bokas miljø er dagens moderne samfunn, selv om Yrja er tilbake på barndomsstedet. Hun jobber med en kulturfestival, og det skjer mange ting i samfunnet, som utbygging av kraftlinjer. Fornorskningen av samer og spesielt den sjøsamiske kulturen er også et tema.


0 kommentarer

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Jakob SæthreHeidi BLailaingar hJohn LarsenOddvarGReidun Anette AugustinHanne Kvernmo RyeBerit B LieEllen E. MartolEgil StangelandAnne Lise JohannessenJarmo LarsenReadninggirl20Tone HTorSynnøve H HoelPilarisKjerstiritaolineMarianne SkageSverreSilje HvalstadNinaCarine OlsrødEirik RøkkumGroEivind VaksvikLeseaaseJan Erik OlsenkriraMonaBLKjell PHilde H HelsethHarald KBerit RsveinChristinaAnniken RøilMorten JensenMaiken