For deg som har det travelt, men likevel liker å skryte på deg å ha lest de store, tunge russerne.


Godt sagt! (41) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Herlig liste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest noe av "russerne" før (Idioten, Brødrene Karamasov, Mesteren og Margarita) og nå har du gjennom lista di gitt meg ny giv. Fant Ivan Iljitsj Død og Hundehjertet på nb.no og har lest dem i løpet av de siste dagene - og flere skal det bli. Tusen takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vil også anbefale å ta en titt på Henrik Langes '80 romaner for deg som har det travelt'. Sammendrag av de store romanene på fire tegneserieruter!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her var det flere gode jeg har lest, og har planlagt å lese, i tillegg til noen gode tips. Fin liste =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har funner fram mye russisk snadder. Kan legge til at Gogol har en annen fortreffelig fortelling i samme lengde som Kappen - nemlig Nesen. Hysterisk morsom og typisk gogolsk i form av den absurde verden han trekker leseren med i. Vil også applaudere Ivan Ilitsj død. Jeg er ikke så veldig glad i Tolstoj, men den fortellingen er en virkelig perle og ganske kort og grei å komme gjennom. Om du i tillegg vil vise at du også følger med i russisk samtidslitteratur, kan du legge til Omon Ra av Viktor Pelevin - en relativt kort roman som også er oversatt til norsk. Absolutt lesverdig den også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Korrekt. Nesen er flott. Anbefaler også Portrettet, for alle kunstnerspirer.

Har bare lest Generasjon P, den anbefales, men er nok for lang for denne listen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tilleggstips: Tage Danielson utga en del av sine bøker i en samleutgave som het "En något större bok", for at man, hvis man ikke vil vedgå å bare lese tull og tøys, kunne si: För tiden leser jag en något större bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne lista likte eg. No kan eg endeleg skimte tittelen "kultursnobb" i det fjerne, og utan for mykje eigeninnsats!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, ja lasta ned "På sporet av den tapte tid" som e-bok for nokre veke sidan, men trur eg må vente til eg har blitt vaksen før eg vågar meg ut på den. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

GunillaHege LRobinDaffy EnglundJoannHeidi Nicoline ErtnæsElisabeth SveeKirsten LundRoger MartinsenConnieAnne Berit GrønbechAnne Lise JohannessenMonica CarlsenBeathe SolbergIris Toresdatter SolandBerit RSunniva83Karen PatriciaBjørg RistvedtSigrid NygaardAnniken RøilPiippokattaTine SundalFriskusenMarianneHanne MidtsundBenedikteHilde H HelsethKari FredriksenToveRisRosOgKlagingEivind  VaksvikEgil StangelandTor Arne DahlTone Maria JonassenLailaHelge-Mikal HartvedtCecilie EllefsenIrakkLillevi