Tove Jansson er mest kjent for sine bøker om Mummitrollet som er blitt tvserie, tegneserie og er blitt en del av populærkulturen . Det som er mindre kjent er at hun har skrevet mange gode bøker som passer for voksne.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Så bra at du gjør oppmerksom på Tove Jansson for voksne! Jeg synes styrken i flere av hennes såkalte barnebøker ligger nettopp i det at de har noe å fortelle til mennesker i alle aldrer.

Forslag til din fine liste: Trollvinter.

"Billedhuggerens datter" har jeg i kofferten og skal lese nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips. Den skulle egentlig med, men så glemte jeg den. Nå er den med!

Ja, det er flere lag i bøkene hennes som gjør at det passer til alle aldre, og de fleste kan kjenne seg igjen noen i karakterene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingDemeterHarald KTine SundalPer LundTonjeHilde H HelsethTore HalsaTorill RevheimJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckKaramasov11RufsetufsaSynnøve H Hoel