Hvorfor? Fordi serien er fantastisk, og jeg har ikke sett denne lista ennå.

Hvorfor bør nettopp DU lese serien? The First Law-serien er sterkt skrevet og drives frem av karakterene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Svart, svart fantasy. Ringenes herre, bare at det moralske valget står mellom Saruman og Sauron. Du ser for deg hvordan forfatteren flirer ondt mens han snur opp ned på de vanlige klisjeene. Slutter meg til anbefalingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Endelig noen som også har lest serien! :P Og som kommenterer det! Leste den nå i vinter og kan ikke si annet enn at Glotka sjarmerte meg i senk :P For en skrue! Dette er noe helt annet enn annen fantasy! Karakterene er råere og handlingene mer brutale. Det er godt med en fantasy som for en gangs skyld mangler helter i skinnende rustning og skjønne prinsesser i høye tårn!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp; det er deilig med karakterdrevet fantasy synes jeg! Her er det jo nettopp karakterene og deres (svært forskjellige) motivasjoner som driver historien fremover.

Klassisk fantasy bruker gjerne det man kaller en MacGuffin, altså en ting som driver historien fremover. Det åpenbare eksempelet er Ringen i Ringenes Herre, men det finnes mange andre, som for eksempel Mishakals skiver i Dragonlance Chronicles-serien (riktignok bare en midlertidig MacGuffin, som så gir plass til Dragelansene).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mhm! :) Det er sant! I The First Law er alle ute etter forskjellige ting av forskjellige grunner som ofte ikke er deres egne. Det merkverdige med serien er jo at etterhvert som slutten nærmer seg så ser en faktisk at det ikke nødvendigvis blir en god slutt eller at alle kommer helskinnet gjennom det. Den haltende kjærligheten som oppstår mellom de ulike karakterene har heller ingen varighets garanti, og det er nødvendigvis ikke ytre omstendigheter eller "gode ønsker" som holder dem fra hverandre, men heller den evige karusellen av missforståelser og tilfeldigheter. Dette må vel være en av de få seriene der du egentlig kunne kuttet ut hele historien og boken ville likevel forblitt noe av den samme rett og slett fordi at figurene er som de er. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

McHempettAnniken RøilkntschjrldSigrid NygaardAnne-Stine Ruud HusevågBjørg Elin NærlandedgeofawordLabbelineHilde Merete GjessingLars Johann MiljeEster SNinatuhamreNinaKristine LouiseStig-Ivar StellanderTine SundalBenedikteBerit RRuneAstrid PedersenTore HalsaalpakkaIngvild STheaEvaLillevipussybot iversenHege H.MartineAnn-ElinDolly DuckJoakimLailaTone HRisRosOgKlagingSol SkipnesKarin  JensenHarald KTanteMamie