Et vidt begrep, som det herskes mye uenighet om. Jeg har imidlertid lest flere amerikanske romaner, som på en eller annen måte fanger den amerikanske tidsånd, kultur eller mentalitet, og er nysgjerrrig på hva dere der ute vil karakteriser som "den store amerikanske roman". Håper på innspill!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Hvis jeg skulle foreslå noe, hva med Underworld av Don DeLillo eller Vredens Druer av Steinbeck? Begge bøkene tar utgangspunkt i sentrale hendelser i amerikansk historie (Underworld: berømt baseball kamp i skyggen av Cuba-krise; Vredens Druer: den store depresjonen). Bøkene handler selvfølgelig om enkeltpersoner/ familier, men den sterke følelsen av historisk kontekst gjør bøkene til den store amerikanske drømmen.
En annen bok som gjorde et sterkt inntrykk på meg som barn var Huckleberry Finn av Mark Twain. Synes alltid å dukke opp på lister over de beste amerikanske romanene sammen med To kill a Mockingbird, som jeg har tilgode å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et tips til denne listen; The catcher in the Rye, fantastisk roman !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste for en del år siden "Tåpenes sammensvergelse" av John Kennedy Toole. Dette er også en roman som fanger den amerikanske tidsånd/mentalitet, vil jeg påstå.

Er for øvrig litt overraska over at du har med to av Franzen og ingen av Jonathan Safran Foer. Foreslår debutromanen hans "Alt blir klart og betydelig" for eksempel.

Videre bør vel "To kill a mockingbird" av Harper Lee med på lista? Og hva med Nobelprisvinneren Toni Morrison? Hun bør vel med?

Andre aktuelle forfattere for denne lista kan være John Updike, Paul Auster og Don DeLillo. Ernest Hemingway?

Kanskje bør du avgrense lista i tid også? Ellers blir den nok veldig lang...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noko av problemet med dette, er jo at tidsand, kultur og mentalitet kan vera so mykje, kanskje særleg i eit so vidt og divers land som USA. Men moglege tillegg til denne lista kan til dømes vera On the Road av Jack Kerouac, Grapes of Wrath av Steinbeck (ser du har inkludert East of Eden, den må eg innrømma å ikkje ha lese), The Great Gatsby av Fitzgerald, eller Paul Auster, Jack London eller Edith Warton.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEgil StangelandSraDevoralibrosMorten MüllerTor-Arne Jensenmay britt FagertveitAnne-Stine Ruud HusevågVannflaskeIngunn STine SundalKjell F TislevollKaramasov11Tatiana WesserlingTorill RevheimHanne Kvernmo RyeFrisk NordvestmarithcmgesiljehusmorMarianneNIngeborg GGro-Anita RoenElisabeth SveeSynnøve H HoelWenche VargasHarald KElin FjellheimIngvild SalpakkaEli HagelundEllen E. MartolBjørg L.AvaBård StøreLeseberta_23Berit RJan-Olav SelforsJulie StensethFride LindsethTonje Sivertsen