født 20. august 1897 i Vinje i Telemark,
død 15. mars 1970
Wikipedia


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Jeg lurer på hvilke andre bøker som verdt å lese og er like gode som fuglane og Is-slottet? For det er disse to som jeg ser omtalt om og om igjen av Tarjei Vesaas. Begge bøkene har jeg kjøpt til en svært rimelig pris.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synest at få bøker i verda er like gode som desse to her. Novellesamlinga Vindane og romanen Kimen kan du søke litt på og få informasjon om - i alle høve liker eg desse to bøkene svært godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tilbakemeldingen. Har nå fått tak i:
* Livet ved straumen 50kr
* Kimen 50kr
* Vindane, noveller 25kr

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var da veldig billig. Har du vært på loppemarked?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja den som leter finner. Tilfeldigheter fører til bra kjøp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner jeg ble litt misunnelig nå ja :-) Har og kjøpt en haug med Vesaas- bøker nylig, men til en helt annen pris..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er ikke alle antikvariater medlem av antikvariat.net. Prisene varierer fra bok til bok. Derfor foreslår jeg at du går igjennom diverse antikvariater og sammenligner pris. Der du kjøpte billige bøker den ene dagen trenger ikke nødvendigvis ha det ved neste søk. Av og til når man føler man har gjort et godt kjøp kan det vise seg at boken er allerede solgt. Derfor vet man ikke noe før man får tilbakemelding.

Har du noen flere å foreslå av Tarjei Vesaas utover de jeg har anskaffet meg. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har sjekket flere steder, men de fleste har ligget på rundt 100, de er gamle og innbundet så prisen er jo uansett ikke ille. Har funnet noen til 300, men det synes jeg er for dyrt for bruktbøker, selv om de er førsteutgave..

Har faktisk ikke lest noen andre enn Isslottet og Fuglane, men jeg synes både Båten om kvelden og Huset i mørkret høres veldig spennende ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Søk på kun antikvariater på nettet da får opp alle alfabetisk. Porto kommer jo alltid i tillegg uansett hvor rimelig boken er. hehe hender at forsendelsen koster mer enn boken. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har vært heldig å finne flere bøker på samme sted så portoen har heldigvis gått greit, men du har helt rett. Boka kan bli kostbar om man kjøper en og en. Var heldig å få tak i Fuglane, Kimen, Is-slottet og Vindane i god tilstand til 500 inkl frakt fra finn.no. Har også bestilt Bleikeplassen, Bruene, Huset i mørkret, Sandeltreet, Signalet, Tårnet, Det store spelet og Kvinnor ropar heim til 900 inkl. porto fra bokloftet.no. Gleder meg til å se hva slags stand de er i, men håper på det beste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokloftet har behagelige priser oftest. Har handlet mye der. Venter med å høre hva du synes om de andre bøkene av Tarjei Vesaas. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er veldig spent. Fuglane synes jeg var veldig bra, regner ikke med at alle fenger like mye, men synes uansett Vesaas fortjener sin plass i hyllene mine :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Inntil nå har han vært et navn, som skrev på nynorsk som jeg skygget unna. Nå har jeg kommet over den kneiken (nynorsk altså).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok mange som har ett anstrengt forhold til nynorsk og ofte er det mer naturlig å lese å bokmål. Etter Ivar Aasen så er vel Vesaas bare barnematen :-) Selv har jeg tilbragt mange sommerferier i Vinje så jeg synes jeg hører dialekta mens jeg leser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja jeg er kommet over det å lese nynorsk, men det er ikke lenge siden. En ting er å formulere seg selv på nynorsk, hvilket er meget dårlig, noe annet er å lese nynorsk. hehe har lært litt og annet ved Ivar Aasens Ord for dagen. Har du lest en del av A.O. Vinje. Har du noen å foreslå? Dikt? Har du vært på Vinjes museum, for det finnes vel?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt mulig du er klar over den, men tenkte jeg skulle tipse om en nettside jeg fant tilfeldig igår Ivar Aasen-tunet. Klikker du deg inn på litteratur er det små smakebiter av forskjellige eldre nynorsk-forfattere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe jeg har allerede siden arkivert som favoritt på PC'en. Men takk for omtanken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å formulere seg på nynorsk er en egen kunst ja, kan ikke skryte på meg det talentet :-) Vet at vi var på skimuseum i morgedal, mener også at vi var på forsvarsmuseet i Åmot, men dette var før jeg fylte 18, med andre ord museum var ikke det helt store :-) Vinje er stort så det er sikkert mange forskjellige museum der, må innrømme at jeg ikke har så stor kunnskap om det. A. O. Vinje har jeg ikke vært borti i hele tatt faktisk, kanskje det bør bli neste prosjekt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina Solås