Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Kilden - eller brevet om fiskeren Markus - er en vakker og tankevekkende bok. Likeledes er "Stien" - eller Kristoffer med kvisten - en beretning om de små og svake, uaktede av sine nærmeste, men med en egen styrke og utholdenhet i hverdagen som for meg gjør de til store helter. I tillegg til de titler du nevner har Gabriel Scott også skrevet "Storebror", "Sven Morgendugg", "Alkejegeren" og "Helgenen", m.m. Siden de står på ønskelisten din vil jeg anbefale deg å tråle bruktbutikker og "bokloppis". Senest i dag fant jeg "Kilden" i flere eksemplar i Gjenbrukshallen i Hamar...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjempebra at du også Liv er med på å trekke fram Gabriel Scotts bøker.
Den siste boka jeg las og som jeg nettopp er ferdig med er "Alkejegeren", er herlig bok om jakt og sjøfiske, menneskene i sitt miljø.
"Kilden" er vel den boka som det er lettest å få tak i, den ble utgitt av Bokklubben og er dermed i et større opplag enn de andre bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som Arendalsjente er jeg vel nærmest i reklamebransjen her:-), men Gabriel Scott fortjener et opprykk i forfatterligaen. Hans skrivekunst er alt for lite påaktet. Jeg har mer enn én gang lest hans tekster og blitt helt "satt ut" av formuleringene og det underliggende budskapet han bringer frem. Tante Pose er en koselig juletradisjon, men Gabriel Scott er opphav til så mye mer enn bare en tradisjonsrik svart/hvitt-film i julen. Jeg ønsker at mange flere får et "må-ha-forhold" til denne dikteren...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han bodde jo på Tromøya, og da er det klart du må slå et slag for din gamle "nabo".
Neste gang "Jernbyrden" blir oppført i Høvåg må du ta deg en tur, hvis du ikke allerede har overvært forestillingen da.
"Fergemannen" er også en typisk Scott roman, og den siste han skrev. Ikke den beste boka, men du verden....

"Han vil gjøre opp sitt bo og sin tanke, før han – som han selv skal ha sagt ”går om bord i ferjen som bringer oss Gud vet hvor".
Det er ingen dårlig avslutning på forfatterskapet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg takker for tipset Karin, men "heimifra" til Høvåg har etterhvert blitt rundt 45 mil, så det er nok tilfeldighetene som rår med hensyn til hva jeg kan få med meg av oppføringer, dessverre. Hans forfatterskap står seg nå uansett, og jeg håper han får sin renessanse. Uhildet eget opphavssted så fortjener Gabriel Scott å bli lest igjen og igjen...

"Et menneske kommer til verden - en ånd daler ned på jorden, den roter en støvsky opp omkring seg, tar støv på og sleper det rundt. Når dens tid her nede er omme, legger den atter støvet av og vender tilbake i det eviges favn"...

Kan det sies bedre?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er så vakkert og poetisk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser nå Thore J. Eltons biografi over Ferdinand Finne - som hadde sommerhus noen steinkast fra mitt barndomshjem i Flosta utenfor Arendal - (jeg husker "gamle" Ferdinand Finne, men ante jo selvsagt ikke dengang at han var kjent av flere enn naboene :-D )

Vel, Finne ble i 1954 invitert til et møte med en av samtidens største kunsthistorikere (Bernard Berenson) i Firenze. Under møtet sier Berenson "Jeg har ikke meget til overs for for moderne kunst, men Munch var en stor og mektig maler, dessverre fra provinsen. Derfor vil han kanskje bli glemt.

Norsk litteratur derimot, er ikke meget. Ibsen, ja vel, Men, dere har en glimrende forfatter - en Scott... Jeg har glemt hans fornavn, men jeg har en bok av ham. Han gir en av sekretærene beskjed om å hente boken og han kommer tilbake med et utslitt eksemplar av en tysk oversettelse av Gabriel Scotts barnebok "Sølvfaks"...

"Boken har vært meg til glede og trøst gjennom en mannsalder, kunne De være så umåtelig elskverdig å skaffe meg et nytt eksemplar, jeg vil så gjerne oversette det til italiensk"...

Kan jeg avslutte med "heia, Gabriel" - eller er det for respektløst?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sølvfaks var meget etterspurt på skolebiblioteket den gangen jeg gikk i 3./4. klasse. ALLE ville lese den. Selv fikk jeg Kari Kveldsmat til jul en gang omtrent ved de tider; den har fulgt meg i tykt og tynt på alle flyttelass og står nå i "hedershylla" med barnebøker fra anno dazumal.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne forfatteren kjenner jeg så vidt ved navn iallefall klinger navnet noe kjent. Tante Pose har jeg sett på TV og var utrolig morsom. Fant har jeg hørt om forsåvidt. Takk for at du sørger for at slike diktere kommer opp og ut fra lyset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som Bojer tror jeg Gabriel Scott er en litt "glemt" forfatter, og det er blodig urettferdig, de fortjener mye bedre, hehe. (Mange kjenner mitt varme forhold til begge). De to traff hverandre i sin tid bl.a. i Paris.
Her på sørlandet vet mange å sette pris på Scott, heldigvis, bla. a. har de vist "Jernbyrden" flere ganger som uteteater med stor suksess. En fantastisk forestilling og bøker (2 bind).
Jeg har sagt det i en annen tråd at jeg vil ta for meg hans forfatterskap, der er så mange gode bøker, de står i kø.
Jeg sammenligner han litt med Bojer, begge beskriver de mennesker og miljø på en utmerket måte, med respekt og kjærlighet.
Herved slår jeg et slag for Gabriel Scotts bøker, slik som det har blitt gjort med Johan Bojers bøker.
Det er lurt av deg KjellG, at du nevner de i liste for da kan flere lettere finne fram til de. ( siden du la ut Bojer tenkte jeg nok du ville ta for deg Scott også, satt bare å ventet... helt supert altså)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk! Inspirert av deg la eg ein del bøker til lista som eg har på ønskelista mi. Men Fant finn eg ikkkje. Har du lenkje til den boka i samlinga di?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her kan du se Scotts bøker. "Til fremme for Gabriel Scotts litteratur"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er boka. Var så heldig at jeg fant den i en bruktbutikk, det er en "må eie bok".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa