Shelter

a Mickey Bolitar novel

av (forfatter).

2011 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.44 (34 terningkast.)

68 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Anette Prøis Fearnleys eksemplar av Shelter - a Mickey Bolitar novel

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Engelsk bokprat

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Mickey Bolitar's year can't get much worse. After witnessing his father's death and sending his mom to rehab, he's forced to live with his estranged uncle Myron and switch high schools. A new school comes with new friends and new enemies, and lucky for Mickey, it also comes with a great new girlfriend, Ashley. For a while, it seems like Mickey's train-wreck of a life is finally improving - until Ashley vanishes without a trace. Unwilling to let another person walk out of his life, Mickey follows Ashley's trail into a seedy underworld that reveals that this seemingly sweet, shy girl isn't who she claimed to be. And neither was Mickey's father. Soon, Mickey learns about a conspiracy so shocking that it makes high school drama seem like a luxury - and leaves him questioning everything about the life he thought he knew. With this new series, Coben introduces an entirely new generation of fans to the masterful plotting and wry humour that have made him an award-winning, internationally bestselling author.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9781409124467

EAN 9781409124467

Serie Mickey Bolitar (1)

Genre Spenning

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 16 15 1 1 0

Bokomtaler

Spennende roman og artig persongalleri. Gleder meg til å lese nummer to her. Er ikke helt overbevist om at det blir en hit på skolebiblioteket, men kanskje en grei overgangsbok til Cobans bøker for de voksne krimleserne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hørt boken på lydbok på norsk. Denne boken var bygget opp på samme profesjonelle måte som voksenbøkene.
I begynnelsen blir vi kjent med 15 år gamle Mickey og forholdet rundt foreldrene og onkelen, Myron. Myron Bolitar kjenner jeg jo fra de andre bøkene jeg har lest om ham, og det var et kjært gjensyn med denne karen. Det fungerte veldig fint å flette inn en gammel helt i denne nye serien, og jeg frydet meg etterhvert som jeg kjente igjen noe av gode gamle Myron. I denne boken er det selvfølgelig Mickey som er hovedpersonen, og han er ikke spesielt glad i sin onkel. Han er tvunget til å bo hos ham, men de lar hverandre i fred så godt det lar seg gjøre. Gammelt grums fra Myron og brorens fortid blir nevnt, men vi får nok lære mer om dette utover i serien.
Beskytteren er en typisk første bok i en serie. Her er mye bakgrunnsinformasjon, som sikkert ikke er med i de neste bøkene, og det hele avsluttes på en særdeles spennende måte, så du bare må ha neste bok så fort som mulig. Jeg er jo ikke akkurat i målgruppen for denne serien, men selv om språket er litt tilpasset unge, så glemte jeg underveis at det ikke er en voksenbok jeg leser.
Lydbokforlaget anbefaler den fra 14 år, men jeg ville sagt 10 hvis barnet har lest litt krim før. Her er ingen banning, skitne ord, sex eller vold, bare masse spenning, og det tåler de jo. Innleseren Jan Martin Johnsen gjør en overbevisende jobb. Stemmen hans passer veldig bra til dette litt røffe miljøet, og den spennende settingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ungdomsbok, del en av en triologi. Spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken "Beskytteren" handler om en gutt som heter Mickey Bolitar. Han bor sammen med onkelen sin etter at faren hans er død og moren hans ligger inne til avrusning etter å forsøke og klare tapet av mannen sin. En dag på vei til skolen møter han Bat lady som står utenfor huset hennes det er egentlig bare en gammel skrønehistorie sånn at barna skal holde seg unna det gamle falleferdige huset hennes. Hun sier at faren hans fortsatt er i live. Kjæresten til Mickey forsvinner og begynner å se nærmere på dette, etter hvert kommer han nærmere hva som kan ha skjedd med faren...
Jeg liker boken beskytteren fordi den er spenningsfylt og jeg får alltid lyst til og lese hva som skjer på neste side
Utgivelsesår: 2011
Forfatter: Harlan Coben
Sjangere: Ungdomslitteratur, Thriller
Sider: 256

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av: Elias Skotland
Tittel: Beskytteren (Norsk)
Forfatter: Harlan Coben
I boken beskytteren møter vi Mickey Bolitar, Mickey er då og si foreldreløs og har nettop flyttet og startet på ny skole. Mickey starter og trives, men så forsvinner kjæresten hans, og Mickey blir dratt inn inn i et innviklet nettverk i jakten på henne.

Boken er veldig spennende, og du må bruke hjernen litt selv får å tenke ut løsninger. Det er en fin struktur, og handlingen er god.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mickey Bolitar bor sammen med sin onken, Myron etter at moren ble lagt inn til avrusing etter at hun forsøkte å mestre tapet av ektemannen med å ruse seg vekk fra sorgen og virkeligheten.
En dag på vei til skolen står Bat Lady utenfor huset sitt og sier til Mickey at faren hans likevel ikke er død… han er høyst levende.
Men Bat Lady er bare en historie man skremmer barna med for at de skal holde seg unna det falleferdige huset hennes, er det ikke?
Når Mickeys kjæreste forsvinner, bestemmer han seg for å finne ut hva som har skjedd. Og mens han driver med dette kommer han samtidig nærmere svar på hva som har skjedd med faren hans. Hadde Bat Lady rett?

Jeg var litt skeptisk når jeg startet med denne boken. Det ser ut til å ha blitt en trend at vel etablerte kriminalforfattere også skal skrive ungdomsbøker. Og Harlan Coben er en av mine absolutt favorittforfattere, så fallhøyden var absolutt veldig stor!
Men etter å ha lest denne boken konkluderer jeg med at Coben fremdeles befinner seg på toppen! Han klarte dette også han – så godt klarte han det at jeg sjelden tenkte over at det faktisk var en ungdomsbok jeg satt å leste, rent bortsett fra at den har ungdom i hovedrollene. Myron kjenner vi jo fra Cobens tidligere krimbøker, og denne gangen er det nevøen hans vi følger.

Spenningen er på topp fra start til mål, og hele tiden presenteres vi for små hint og halvkvedede viser slik at man bare drives videre for å finne ut av sammenhengene. Og det samler seg ikke til noen lettvint løsning dette her, Man sitter ikke igjen med følelsen av å være snytt av en eller annen hastverksløsning som man ikke helt tror på - dette er kriminallitteratur på høyt, høyt nivå!

Slutten er et mareritt! Fordi dette dreier seg om en planlagt trilogi – og jeg rett og slett hater at jeg ikke har neste bok liggende klar. Den foreligger ikke før i begynnelsen av september, sier forlaget! Det er veldig, veldig lenge til…

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

I år skal jeg se om jeg ikke kan fullføre PopSugar sin Reading Challenge 2015. Det er hele 50 bøker å lese. Noen blir utfordrende, mens andre ser jeg blir lette. Har bestemt meg for at en bok ikke skal høre til mer enn en kategori. Blir nok noen barnebøker også på min liste da det er en del av jobben min. For de som ikke har sett listen, kan de sjekke ut denne linken http://www.popsugar.com/love/Reading-Challenge-2015-36071458


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Jegeren - en Mickey Bolitar-roman" av Harlan Coben
  • "Oppdageren - en Mickey Bolitar-roman" av Harlan Coben
  • "Skyggen" av Petrus Dahlin
  • "De tre utvalgte" av H. L. Dennis
  • "Midt i svevet" av Arne Svingen
  • "Demonenes sang" av Chris Tvedt
  • "Djevelen vil alltid finne deg - roman" av Lars Mæhle
  • "Nå er alt" av Amy Giles
  • "Øya som glitrer i sølv" av Helene Flood
  • "Pym Pettersons mislykka brevvenn" av Heidi Linde
  • "Mientologene" av Tom Kristensen
  • "Udyr" av Ingvild Bjerkeland
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver