How I live now

av (forfatter).

Penguin 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (18 terningkast.)

71 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Lena Kristins eksemplar av How I live now

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

The Best

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den femten år gamle anorektiske Daysi blir sendt fra New York på ferie til søskenbarn i England som hun ikke kjenner. Hun forelsker seg i fetteren Edmond, men barna blir skilt fra hverandre da det bryter ut en terrorkrig.

Bokdetaljer

Forlag Penguin

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9780141022055

EAN 9780141022055

Omtalt sted England

Språk Engelsk

Sider 210

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 8 5 3 0 0

Bokomtaler

Dette er en form for dystopi, men handlingen er for det meste på det indre planet og ikke actionpreget slik som en god del dystopier skrevet for ungdom er. Det handler for det meste om Daisy, hennes forhold til sin fetter, vennskapet til kusinen og spiseforstyrrelsen hun sliter med. Noen ganger funker ikke lydbøker og meg så kjempegodt, noe som betyr at jeg ikke får fullt utbytte av boken jeg lytter til. Problemet er at hvis jeg er ukonsentrert så er det vanskelig å spole tilbake eller komme inn igjen i boken. Dette skjedde dessverre med denne boken. Det har nok noe med den manglende spenningen som holder konsentrasjonen min oppe og gjør det lett å henge med, og ikke minst de lange setningene i boken. Boken har en midtdel, etter at krigen bryter ut, som jeg likte aller best, spesielt de delene der Daisy og kusinen Piper sitt forhold utforskes. Jeg følte jeg ikke fikk tak i noen av karakterene før i denne delen. How I Live Now utforsker også menneskets overlevelsesinstinkt og hvordan ekstreme situasjoner forandrer oss på en vellykket og subtil måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En overraskende fortelling med karakterer man blir glad i.
Daisy skal bo hos søskenbarna på landsbygda i England for å bli frisk fra anoreksi. I løpet av late sommerdager uten voksne til stede blir hun forelsket i fetteren sin. Men så bryter en krig løs som skaper store vanskeligheter for søskenflokken. Vi ser verden gjennom Daisys blikk, og fortellerstemmen er særegen og fascinerende. Handlingen utvikler seg nesten til en dystopi, men stilen er ikke slik vi kjenner fra andre dystopiserier. Det er mer hverdagsnært, med fokus på tanker, følelser og relasjoner. Den minnet meg litt om Kunsten å være veggpryd. Jeg likte boka veldig godt! Jeg ble glad i Daisy, Edmond, Piper og de andre!

Gleder meg til å prøve "The Great Godden" av Mag Rosoff, for den leste jeg var som en miks av "We were liars" og "call me by oyour name" og det høres helt fantastisk ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hørte lydboka på norsk. Desverre synes jeg innleser leser på en gammeldags måte, i litt samme stil som Lucinda Rileys bøker blir lest. Derfor mister den sin ungdommelige og sarkastiske humor. Når det er sagt er boka litt treig og jeg får ikke særlig sympati med hovedpersonen Daisy. Tredje verdenskrig har brutt ut og Daisy sendes fra sitt hjem i Newyork til den britiske landsbygda. Faren og hennes onde stemor mener hun er tryggere der og håper at hun vil komme seg ut av et destruktivt mønster med blant annet spiseforstyrrelser. Hun skal bo sammen med sine søskenbarn og det hele ser ut til å bli ganske idyllisk før krigen brått rykker farlig nærme. Dette er ei bok om vanskelige relasjoner, kjærlighet, overlevelse og krigens brutalitet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Utrolig hva som kan knuse hjertet ditt når du tror det ikke er mer igjen som kan knuses.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

And after a little while of this my brain and my body and every single inch of me that was alive was flooded with the feeling that I was starving, starving,starving for Edmond. And what a coincidence. that was the feeling I loved best in the world.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

But the truth is that nothing distracted me from
waiting.
The.Time.Simply.Passed.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

En liste over litteratur om forelskelse og kjærlighet i tenårings/ung voksen -alderen.

Forslag til litteratur om temaet innenfor hvilken som helst sjanger mottas gjerne! Det finnes mange romaner, men hva med dikt, tegneserier o.l.? Og litt mer innslag av de virkelige klassiske historiene, som unge fremdeles vil kunne ha glede av i dag ville også vært fint...


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dette er bøker som inneholder elementer (eksempelvis: språk, personligheter, historier, temaer)som er så vakre vakre skjørheter at de best kan beskrives som sommerfuglvingebøker


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her er noen av bøkene jeg anbefalte til en VG1 klasse her i dag - tror alle disse ble lånt ut :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er bøkene som jeg har planer om og få lest ut innen 2013 er over.. :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Eve" av Anna Carey
 • "French Milk" av Lucy Knisley
 • "Jakten på Violet Park" av Jenny Valentine
 • "Essays in Love" av Alain de Botton
 • "Hvis det er flere som juger nå" av Tyra Teodora Tronstad
 • "Det er her jeg skal være" av Hilde Hylleskaar
 • "Tims tragedie" av Elizabeth LaBan
 • "Søt jente 13" av Liz Coley
 • "Bare en time til" av Sanne Mathiassen
 • "Dragningen mot dypet" av Carol Goodman
 • "Gratiskyss i mørke" av Glenda Millard
 • "Det er ikke så farlig med meg" av Jenny Jägerfeld
Alle bokanbefalinger for dette verket