The Ascent of Rum Doodle (Vintage Classics)

av (forfatter) og Bill Bryson (introduction).

Random House UK 2010 Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (4 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Ann Helen Haugens eksemplar av The Ascent of Rum Doodle (Vintage Classics)

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

England

Lesedato

2017

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Random House UK

Utgivelsesår 2010

Format Paperback

ISBN13 9780099530381

Språk Engelsk

Sider 192

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 2 0 0 0

Bokomtaler

”One of the funniest book you will ever read” ifølge Bill Bryson. Jeg vil ikke gå så langt, jeg synes nok dette er mer en humre bok enn en laugh out loud bok, men allikevel vel verdt å lese. Dette er visstnok en kultbok i klatremiljøer og er sikkert enda morsommere for de som driver med klatring og som kjenner seg mer igjen i en god del av poengene. Jeg kom over boka da den var på humordelen av Guardians '1000 Novels Everyone Must Read' liste.

Boka er en parodi på bøker om hasardiøse ekspedisjoner til uoppdagede steder og har absolutt en del morsomme poenger spesielt i begynnelsen

“If the summit were reached the successful pair would, if photogenic and under sixty, be offered film contracts for a picture entitled ‘Tarzan and the Atrocious Snowmen’”. (s. 7)

”The equipment for this camp had to be carried from the railhead at Chaikhosi, a distance of 500 miles. Five porters would be needed for this. Two porters would be needed to carry the food for these five, and another would carry the food for these two. His food would be carried by a boy. The boy would carry his own food. The first supporting party would be established at 38,000 feet, also with a fortnight supplies, which necessitated another eight porters and a boy. In all, to transport tents and equipment, food, radio, scientific and photographic gear, personal effects, and so on, 3,000 porters and 375 boys would be required”. (s. 5)

Fjell i både Antarktis og på New Zealand er oppkalt Rum Doodle etter denne boka. Det er også en restaurant i Nepal med navnet The Rum Doodle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg mener det skrives for få bøker om arbeidslivet. Man tilbringer jo tross alt rundt en tredjedel av hverdagene der, men litteraturen ser til å være mest opptatt av kjærlighet, fritid og familieliv.

Ikke minst er jeg glad i bøker som tar for seg noe av det absurde ved arbeidslivet, tar det på kornet og setter det på spissen, og her er en list med slike bøker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klassikere av den morsomme sorten :D


Godt sagt! (1) Varsle Svar