Avslørt

av (forfatter) og Christina Revold (oversetter).

Cappelen Damm 2016 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.17 (119 terningkast.)

245 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Kristine Os eksemplar av Avslørt

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

2016

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788202508913

EAN 9788202508913

Serie Kaliber

Genre Thriller

Språk Bokmål

Sider 284

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 33 54 20 3 1

Bokomtaler

Til tider smart skrevet og småcreepy lesestoff. Utgangspunktet, der hovedpersonen plutselig gjenopplever urovekkende hendelser fra fortiden i en bok hun har kommet over, er interessant. Boken lider imidlertid av nokså flate (og lite troverdige) karakterskildringer. Romanens bad guy blir for pinglete og usammenhengende, og selv etter oppklaringen greide jeg ikke å opparbeide noen særlig varme følelser for hovedpersonen Catherine.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Stalker-thriller som fenger fra første side. En historie fra langt tilbake i tid dukker opp - i form av en bok - og utfordrer tilliten og ekteskapet. Ubehagelig og gripende - uten av være "blodig" :-) Anbefales!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

AVSLØRT AV RENÉE KNIGHT

Orginaltittel: Disclamer

Blir utgitt i Norge i midten av juli 2015

Renée Knight er fra London og jobbet som manusforfatter før hun ble forfatter. Avslørt er hennes debut som forfatter og i følge forlaget, har boken ligget på bestselgerlistene i England.

Catherine Ravenscroft finner en bok på nattbordet sitt, boken fremstår som fiksjon, men Catherine kjenner seg igjen i mange av elementene i boken. Boken beskriver hendelser som skjedde langt bak i tid, men som hun hele tiden har forsøkt å fortrenge. Og den eneste som kjenner sannheten i tillegg til henne selv er død for mange år siden.

Snart befinner Catherine seg i et levende mareritt. Og ikke nok med at hun har blitt konfrontert med disse hendelsene, så har noen blandet hennes ektemann og sønn inn i dette også.

Boken Avslørt ble sendt til meg fra forlaget for noen uker siden, men jeg har spart litt på den slik at anmeldelsen skal komme litt nærmere utgivelsen.

Jeg hadde store forventninger til boken da det var beskjed om at boken befant seg på bestselgerlister i England. Det er noen sammenhenger her som jeg ikke skjønner. Blant annet hvordan hun kunne kjenne seg så godt igjen i boken når de faktiske hendelsene var såpass forskjellige fra de som ble beskrevet? Hvordan kan en tydelig psykisk ustabil person bare godta en sannhet som blir fortalt av en person vedkommende ikke stoler på?

Bortsett fra noen slike ting som, for meg, virker usannsynlige, så syns jeg dette er en veldig god bok. Den er lettlest og spennende.

Kan minne meg litt om bøkene til Joy Fielding.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne boka fanget meg aldri helt. Det var veldig lite troverdige og enda mindre sympatiske karakterer. Den virket bare lite gjennomført når det gjaldt menneskene den handlet om. I tillegg var historien relativt dårlig gjennomført, og jeg skal ærlig innrømme at jeg skumleste siste halvdelen av boka fordi jeg ikke orket å lese ordentlig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Catherine husker ikke hvordan boken hun leser havnet på nattbordet hennes, men hun vet at den handler om henne og det forferdelige som skjedde for over 20 år siden.
Hemmeligheten deler hun kun med en person, men vedkommende er jo død...
Hele Catherines verden går i oppløsning da fortiden innhenter henne.

Jeg vekslet mellom å like og mislike de forskjellige karakterne, og var helt uforberedt på tvisten som kommer mot slutten av boken. Originalt plot, der ingenting er som man tror...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For min del var ikke dette en fengende bok. Den tok seg ikke opp før nærmere slutten. Vendepunktene var lette å tenke seg til. Noen av hovedpersonene var dessuten litt irriterende. Helt ok lesestoff på sengen for å fortere bli trøtt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ok, artig vinkling på oppsettet, og til tider engasjerende

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjærlighet, lykke, hat og sorg er nære naboer. Denne boka er en god fortelling om hvordan små tilfeldigheter og misforståelser kan avgjøre hvilken dør man ledes til. Spennende lesning som gir deg mange ubesvarte spørsmål til ettertanke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Syns denne boka var veldig bra! Mørkt og dystert, med et par overraskelser underveis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Nesehårene hans er utrimmet, og de skjelver som edderkoppbein når han blåser på teen. Han er ustriglet - noe som er et tegn på sunnhet, etter min mening.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det krever mot, eller hva? Å løfte masken og se hva som befinner seg under den?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Livet er for kort til å kastes bort, sier han.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Robert tror han er den sterke av dem, men det er han egentlig ikke. Ekteskapet er skjørt, ikke bare deres, men alle ekteskap. Det er en balanse man må ta hensyn til, og hun mener at hun har lyktes i å opprettholde deres.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En kan si at Nancy hadde fått akutt empati, det var blitt en slags ekstremsport for henne. Hun var den mest empatiske personen man kunne tenke seg, men selv hun visste at det hun søkte var uoppnåelig. Det vil ikke si at hun ikke prøvde. Hvis noen var i stand til å forstå hvordan andre hadde det, var det Nancy. Det var færre lag mellom henne og verden enn hos noen andre. Hun hadde en helt spesiell evne til å sette seg i andres sted og komme tett innpå dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hun hadde håpet at han ville gi henne en sjanse til å forklare seg når det første sjokket hadde lagt seg, at hun skulle få lov til å forklare ham alt med sine egne ord. I stedet har han bare amputert henne, som om hun skulle vært en koldbranninfisert kroppsdel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mulig det hadde vært lurt å snakke med noen om sinnehåndtering. Jeg er sikker på at de kunne lære deg noen nyttige mestringsteknikker

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han gråt, og hun gråt hun også, men tårene deres blandet seg ikke, de rant parallelt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg håper du kan tilgi min mangel på mot

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alt som leses i 2017 havner her, i den rekkefølgen lesingen avsluttes i.
Skriver kortfattet notater om boka:
-handling / tematikk
-leseropplevelse
-favorittsetning
-nye ting jeg lærte
-annet jeg biter meg merke i


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oversikt over leste bøker 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres spennende/interessant ut.
Fjerner bøker etterhvert som de blir lest.
Men lista blir bare lenger og lenger. Hm, merkelig.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lyst til å lese disse bøkene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den synske" av Belinda Bauer
 • "Hennes største frykt" av Peter Swanson
 • "Som fortjent" av Belinda Bauer
 • "De fire løgnerne" av Ruth Ware
 • "Avdeling 73" av Sofie Sarenbrant
 • "Den hemmelige kvinnen" av Anna Ekberg
 • "Roser er døde" av S.J. Bolton
 • "En fremmed i huset" av Shari Lapena
 • "Snøhvit må dø - kriminalroman" av Nele Neuhaus
 • "Etter slutten" av Clare Mackintosh
 • "Barnet" av Fiona Barton
 • "Fortapt" av S.J. Bolton
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver